Ryzen 5 5600X ve RTX 3070 sistemde FPS düşmesi oluyor

senseiendo97

Kilopat
Sistemim şu şekilde:
  • Ryzen 5 5600X.
  • 3070 MSI Gaming X Trio.
  • 24 GB Corsair Vengeance 3200 MHz RAM.
  • ASUS B450 Tomahawk.
  • XPG Core Reactor 750W.
  • WD Black SN770 1 TB M.2
  • Samsung EVO 850 SSD.
  • WD blue HDD.
Bütün sürücüler güncel. Yeni format attım W11'e geçiş yaptım. Yaklaşık 2 ay önce 2060 kullanıyordum hiç böyle sıkıntılarım yoktu. Şu sıralar iki tane oynadığım oyun var CS ve Ghost of Tsushima. CS de 300-350 FPS'den bir anda 70-80'lere düşüyor. Ghost of Tsushima da 80-90 civarlarında gezinirken 20-30 arasına düştüğü bile oluyor ve oyunu kapatıp açmazsam düzelme olmuyor FPS hep o seviyelerde oluyor. Ekran kartı sıcaklığında bir sıkıntı yok fakat kullanım Ghost of Tsushima da ortalama 80-90 arası geziniyor. Gına geldi vallahi bu olaylardan dolayı. 2060 ile hiçbir sıkıntı yaşamıyordum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim şu şekilde:
  • Ryzen 5 5600X.
  • 3070 MSI Gaming X Trio.
  • 24 GB Corsair Vengeance 3200 MHz RAM.
  • ASUS B450 Tomahawk.
  • XPG Core Reactor 750W.
  • WD Black SN770 1 TB M.2
  • Samsung EVO 850 SSD.
  • WD blue HDD.
Bütün sürücüler güncel. Yeni format attım W11'e geçiş yaptım. Yaklaşık 2 ay önce 2060 kullanıyordum hiç böyle sıkıntılarım yoktu. Şu sıralar iki tane oynadığım oyun var CS ve Ghost of Tsushima. CS de 300-350 FPS'den bir anda 70-80'lere düşüyor. Ghost of Tsushima da 80-90 civarlarında gezinirken 20-30 arasına düştüğü bile oluyor ve oyunu kapatıp açmazsam düzelme olmuyor FPS hep o seviyelerde oluyor. Ekran kartı sıcaklığında bir sıkıntı yok fakat kullanım Ghost of Tsushima da ortalama 80-90 arası geziniyor. Gına geldi vallahi bu olaylardan dolayı. 2060 ile hiçbir sıkıntı yaşamıyordum. Yardımcı olursanız sevinirim.

DDU ile temiz kurulum yapabilirsin.

RAM MHz dusukte kalmıs olabilir drop deyince cok sebep var say say bitmez formattan sonra RAM MHz kontrol ettinizmi.

2100 MHz çalışıyordu. XMP açarak 3200'e çektim acaba dedim sıkıntı orada mı yaptıktan sonra da bir değişiklik olmadı. Şu an RAM'ler 3x8 24 GB Single channel olarak çalışıyor fakat ekran kartını değiştirmeden önce de aynıydı herhangi bir drop söz konusu değildi. Ekran kartını 2.el aldım ondan dolayı bir problem olabilir mi yani ekran kartıyla alakalı.

2100 MHz çalışıyordu. XMP açarak 3200'e çektim acaba dedim sıkıntı orada mı yaptıktan sonra da bir değişiklik olmadı. Şu an RAM'ler 3x8 24 GB Single channel olarak çalışıyor fakat ekran kartını değiştirmeden önce de aynıydı herhangi bir drop söz konusu değildi. Ekran kartını 2.el aldım ondan dolayı bir problem olabilir mi yani ekran kartıyla alakalı.

Ekran kartının testlerini yaptın mı aklıma PSU da geliyor kartı yuke sok TDP degerlerini kontrol et eger PSU'da sorun varsa ekran kartı TDP'si düzensiz olur ornek bir olarak bir 220 ceker anında ozellikle dondugunda kastıgında duser bu deger.

Ekran kartının testlerini yaptın mı aklıma PSU da geliyor kartı yuke sok TDP degerlerini kontrol et eger PSU'da sorun varsa ekran kartı TDP'si düzensiz olur ornek bir olarak bir 220 ceker anında ozellikle dondugunda kastıgında duser bu deger.

FurMark ile yaklaşık 20-30 dk test yapmıştım herhangi bir sorun çıkmamıştı. TPD değerlerini ve de sonuçları nasıl alabilirim sizinle paylaşayım

3200mhzye çektikten sonra bir çökme yaşadın mı hocam

ekran kartını 2.el aldım diyorsun 2.el ekran kartlarında genelde bazı sıkıntılar olabiliyor başıma geldi ama gözle görülür bir şey yok gibi ya

Hocam peki 350fpsden 80fpsye düştüğü andaki MSİ afterburner kullanımlarını biliyor musunuz
ben ordan yola çıkıp sorunumu çözmüştüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı