Ryzen 5 5600X vs. i5 11600k

Bütçe
30.000-33.000
Siteye çoklu kredi kartı ile ödeme seçeneğinin gelmesini bekliyordum. Daha birkaç saat önce aradım kısa süre içinde çoklu ödeme seçeneğinin geleceğini söylemişlerdi.
Artık başka alternatifleri düşünmem lazım, başka mağazaları vs...
Ekonomimiz bu kadar uçurum kenarında olmasaydı normal şartlarda yeni gelecek chipsetleri ddr5 falan beklerdim o sürede para biriktirirdim falan.
Ama öyle bir durumdayız ki birkaç ay daha beklemek akıl işi değil gibi geliyor.
Ne kadar erken o kadar kardasın.
Başka seçenek önerileriniz olursa açığım. Sevinirim.
5600x daha iyi bir tercih olur. Ama diğer tarafta da 3070 Tİ var. Burada karar vermeniz gereken hangisinin uzun vadede farkı daha az hissettireceği. Bence 5600x olan sistem bu açıdan daha iyi.
Sizce anakartı x570 serisi olarak almak mantıklı mıdır peki?

Son düzenleme:
Overclock yapmayacaksanız veya çok iyi fiyattan almayacaksanız mantıklı değil.
1. olarak bu sistem var (SSD'sini 980 Pro yapın)

2. olarak bu var.

2. sistemin işlemcisi daha iyi 1. sistemin SSD'si daha iyi ve 1. sistem daha güzel gözükür😀

Ben olsam 2. sistemi alırdım sorunuz varsa yanıtlayabilirim.

Son düzenleme:
Overclock yapmayacaksanız veya çok iyi fiyattan almayacaksanız mantıklı değil.
1. olarak bu sistem var (SSD'sini 980 Pro yapın)

2. olarak bu var.

2. sistemin işlemcisi daha iyi 1. sistemin SSD'si daha iyi ve 1. sistem daha güzel gözükür😀

Ben olsam 2. sistemi alırdım sorunuz varsa yanıtlayabilirim.
İkisi de güzel seçenekler ancak şöyle birkaç sorun var:
-İtopya'da paraf'a taksit imkanı yok (ben paraf+ encard (cardfinans) kredi kartlarını kullanacağım)
-Kredi kartına 12 taksitle bu sistemler 36.000-38.000 civarına çıkıyor. Benim kredi kartlarımın toplam limiti maksimum 33-34k

O çok kötü olmuş işte.
Hocam İncehesap'ta anakartı stoklarda bulunan bir anakartla değiştirebileceğinizi söylemişsiniz direkt aradaki fiyat farkını mı ödüyoruz öyleyse çok iyi olur benim için.

O çok kötü olmuş işte.
Hocam İncehesap'ta anakartı stoklarda bulunan bir anakartla değiştirebileceğinizi söylemişsiniz direkt aradaki fiyat farkını mı ödüyoruz öyleyse çok iyi olur benim için.
Çok kötü oldu gerçekten.
Detayını sormadım açıkçası.
Bana verdikleri cevap ; "Talep etmiş olduğunuz bir ürün var ise yetkili departmana öneriniz iletilecektir." şeklinde. opsiyon olarak koyacaklar diye anladım ben.

Çok kötü oldu gerçekten.
Detayını sormadım açıkçası.
Bana verdikleri cevap; "talep etmiş olduğunuz bir ürün var ise yetkili departmana öneriniz iletilecektir." şeklinde. Opsiyon olarak koyacaklar diye anladım ben.

Tamamdır hocam teşekkürler yeni bütçe belirtirseniz yine yardım edebilirim bu arada.

Sinerji Helen Intel Core i5 11600K 16GB 500GB NVMe M.2 SSD RTX3070 [Oyun Bilgisayarı]
sinerjide bunlar da var. Kaçırdığım ürün gibi değil ama.
Tamamdır hocam teşekkürler yeni bütçe belirtirseniz yine yardım edebilirim bu arada.
Teşekkür ederim yardımlarınız için. Valla şimdilik bu bütçenin üzerine kolay kolay çıkabilecekmişim gibi görünmüyor.
Bekleyeyim mi ne yapayım bilemedim. Allak bullak oldu kafa .Siz olsanız ne yapardınız?

Sinerji Helen Intel Core i5 11600K 16GB 500GB NVMe M.2 SSD RTX3070 [Oyun Bilgisayarı]
Sinerji'de bunlar da var. Kaçırdığım ürün gibi değil ama.

Teşekkür ederim yardımlarınız için. Vallahi şimdilik bu bütçenin üzerine kolay kolay çıkabilecekmişim gibi görünmüyor.
Bekleyeyim mi ne yapayım bilemedim. Allak bullak oldu kafa. Siz olsanız ne yapardınız?

Pek beğenemedim bunları ya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı