Ryzen 5 7500F stok soğutucu ile kullanılabilir mi?

@Grim Reaper, soğutucu uygunsa bunları almanızı öneririm. Vatan'da Thermalright soğutucular yok diye biliyorum. Aynı şekilde İtopya'da da göremedim. Montajları zor değil, siz de kolaylıkla takabilirsiniz.

Kasanıza Phantom Spirit sığmıyor. Kasanızın belirttiği yükseklik 150mm, Phantom Spirit 154mm. Assassin King ise 148mm. Bu soğutucu ucu ucuna sığar.

@Grim Reaper, soğutucu uygunsa bunları almanızı öneririm. Vatan'da Thermalright soğutucular yok diye biliyorum. Aynı şekilde İtopya'da da göremedim. Montajları zor değil, siz de kolaylıkla takabilirsiniz.

Kasanıza Phantom Spirit sığmıyor. Kasanızın belirttiği yükseklik 150mm, Phantom Spirit 154mm. Assassin King ise 148mm. Bu soğutucu ucu ucuna sığar.
Deminki arkadaş yükseklik 15 cm tarzı birşeyler söylemişti o ne oluyor onu tam anlamadım. Ben kasanın desteklediği yükseklikleri bulamadım bulup atabilirseniz sevinirim. Uyumluluk konularında bilgim hiç yok biraz armut piş ağzıma düş yapabilirseniz makbule geçer.

@Grim Reaper, attığın kasayı Google'da araştırdım. Mağaza sayfalarına girip özellikler kısmına baktım.

Mesela kasanızı İncehesap üzerinde buldum.

1765746295912.png

Özelliklerinde CPU soğutucu desteği yazıyor. 15cm desteği varmış. Daha sonrasında soğutucunun yüksekliğine bakıyorum.

1765746351020.png

Gördüğünüz gibi Assassin King soğutucusu 14.8cm boyutlarındaymış.

@Grim Reaper, attığın kasayı Google'da araştırdım. Mağaza sayfalarına girip özellikler kısmına baktım.

Mesela kasanızı İncehesap üzerinde buldum.

Eki Görüntüle 2622038

Özelliklerinde CPU soğutucu desteği yazıyor. 15cm desteği varmış. Daha sonrasında soğutucunun yüksekliğine bakıyorum.

Eki Görüntüle 2622039

Gördüğünüz gibi Assassin King soğutucusu 14.8cm boyutlarındaymış.
Hocam bu attığınız benimkiyle tamamen aynı mı ki Vatan'dan baktığımda benim sarı kasa bu model no ile yazılmış. Aralarında fan boyut farkı yoksa bir önemi yok tabii.

CC-9020118-EU MidT KASA​

https://www.vatanbilgisayar.com/coo...5-uyumlu-cpu-sogutucusu.html#urun-ozellikleri bir de bu soğutucu nasıl kasama uyar mı boyut olarak?

@Grim Reaper, attığın soğutucu kasan eğer benim attığım kasa doğruysa sığmıyor. Soğutucu 158mm.

@Grim Reaper, attığın soğutucu kasan eğer benim attığım kasa doğruysa sığmıyor. Soğutucu 158mm.
Kasa bu fotoğrafını koyduğum hocam net olsun diye ekledim. Vatan ve İtopya üzerinden uyumlu hiç mi soğutucu çıkmıyor parça aldığımda bu siteleri tercih ediyorum genelde.

@He stole my money Hocam siz ne düşünüyorsunuz nasıl halledebilirim bu işi? Vallahi çok faktör var içim daraldı yalan yok.

Dosya Ekleri

• 1765748544888.png
    1765748544888.png
    780 KB · Görüntüleme: 7
  • 1765748609503.png
    1765748609503.png
    312,1 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
@He stole my money Hocam siz ne düşünüyorsunuz nasıl halledebilirim bu işi? Vallahi çok faktör var içim daraldı yalan yok.
Pek faktör yok doğrusu hocam. Direk "Fan uzunluğu kasaya sığıyor mu?" olay bu. Anakart yuvasından yukarı doğru çıktığı zaman cam kapağa çarpacağı için kısa bir soğutucuya ihtiyacınız var.

Stok fan en dandik kule tipinden bile çok başarısız olduğu için hocalarımda size fan tavsiyesi vermiş. En kısa ve ucuzu alın geçin, sonra tekrar düşünürsünüz.

Pek faktör yok doğrusu hocam. Direk "Fan uzunluğu kasaya sığıyor mu?" olay bu. Anakart yuvasından yukarı doğru çıktığı zaman cam kapağa çarpacağı için kısa bir soğutucuya ihtiyacınız var.

Stok fan en dandik kule tipinden bile çok başarısız olduğu için hocalarımda size fan tavsiyesi vermiş. En kısa ve ucuzu alın geçin, sonra tekrar düşünürsünüz.
Faktör muhabbetini pek yazmamışım da kafamı kurcalayan bazı şeyler var ondan. Psu'yu başkasına taktırmıştım kablo falan araklamış mıdır diye biraz çekiniyorum kabloda eksiğim çıkar falan diye. Kasada çalışan fanım yok resmen Cpu fanı ve egzoz fanı var sadece. Kasaya uygun fan da pek bulamadım boyuttan sorun yaşıyorum önerebileceğiniz işlemci soğutucu var mıdır bu kasaya uygun? Vatan veya İtopya'da varsa çok daha iyi olur. Kasa kapağını genelde açık kullanıyorum dışarı taşan kablolar var diye ama şuanda kullandığım Cpu fanı da küçük değil ama kapak zor da olsa kapanıyor.

Faktör muhabbetini pek yazmamışım da kafamı kurcalayan bazı şeyler var ondan. Psu'yu başkasına taktırmıştım kablo falan araklamış mıdır diye biraz çekiniyorum kabloda eksiğim çıkar falan diye. Kasada çalışan fanım yok resmen Cpu fanı ve egzoz fanı var sadece.
Modüler ise birşey demesi zor, değilse çalma imkanı yok zaten. Kabloları tek tek sayarakta bakabilirsiniz eksik var mı? Diye.
Genede PSU ile işimiz yok, anakartın üstünde CPU Fan girişi var, oraya takınca anakarttan güç alacak. Kendi üstünde kablosu da var.

Vatan'da da çok kazık fiyatlar var doğrusu. İtopya içinde geçerli. Thermalright Assassin King en uygunu gibi duruyor, kılpayı sığarsa.
Daha garanti olarak ise AG300 ve Assassin 90 gibi modeller var, daha minik.

Montajıda bence kendiniz öğrenseniz daha iyi olur. Arabası olanın lastiği takmayı bilmesi gibi, PC'e sahip olanın parça değiştirmeyi bilmesi lazım. Yoksa ya başkasının eline yada cebinize bakıyorsunuz.

Modüler ise birşey demesi zor, değilse çalma imkanı yok zaten. Kabloları tek tek sayarakta bakabilirsiniz eksik var mı? Diye.
Genede PSU ile işimiz yok, anakartın üstünde CPU Fan girişi var, oraya takınca anakarttan güç alacak. Kendi üstünde kablosu da var.

Vatan'da da çok kazık fiyatlar var doğrusu. İtopya içinde geçerli. Thermalright Assassin King en uygunu gibi duruyor, kılpayı sığarsa.
Daha garanti olarak ise AG300 ve Assassin 90 gibi modeller var, daha minik.

Montajıda bence kendiniz öğrenseniz daha iyi olur. Arabası olanın lastiği takmayı bilmesi gibi, PC'e sahip olanın parça değiştirmeyi bilmesi lazım. Yoksa ya başkasının eline yada cebinize bakıyorsunuz.
Psu kısmını söylediğiniz iyi oldu onu da netleştirmek için sormak istiyorum şuanda B450M S2H kullanıyorum almak istediğim anakart B850M-K sanırsam güç girişleri tamamen aynı Cpu ve kasa fanı alsam bile ekstra bir kablo vb lazım olmaz herhalde değil mi? Yeni anakartın üstünde 1 2 pin tarzı birşeyler de var da. Dediğiniz soğutucuların boyutuna da bir bakayım kasa 150mm'ye kadar destekliyormuş sanırsam arkadaşların söylediğine göre. Bu arada eğer alabilirsem bu anakart işlemciye CL38 6000 mhz bir ram almayı düşünüyorum sizce nasıl olur 4070 S ile kullanacağım. Bir de bu önerdiğiniz soğutucular ram slotunu bloklar mı kendi bilgisayarımda şuanda ramlere dokunamıyorum bile soğutucu yüzünden.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı