Ryzen 5 7600 işlemci soğutucu ile 80 derece

zozombic

Zeptopat
Katılım
26 Mayıs 2024
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İşlemci
Ryzen 5 7600
1-2 gün önce tüm parçalarını aldığım yeni bilgisayar parçaları geldi ve toplamasını yaptık her şeyi gün sonuna hallettik. Testler sırasında Thermalright Phantom spirit olmasına oyunlarda 80 derecelere çıktığını fark ettim. Soğutucunun gücüne karşın yüksekti, bayağı bir araştırdım. Fanları ters taktığımı fark ettim ve düzelttim. Ardından daha iyi olsa da yine de aynı sıcaklıklara ulaştı. Kısa bir süre önce soğutma bloğu oturmamıştır diyerek bloğu söküp macunu değiştirdim. Bloğu takarken cebelleştim tam oturmadığı için başta bu yüzden kaldırıp tekrar koymak durumunda kaldım. Macun da bitti öyle yerleştirdim yaptığım testler iyiydi öncesine göre fakat 70 üzerine çıktı nerede hata yapıyorum merak ediyorum. Boşta belli bir ısıya ulaştıktan sonra işlemci 45-50 arası dolaşıyor.

Görsel
IMG20240526230039.jpg
 
Egzoz fanını ters takmışsın. Ekran kartının altındaki fanlar ekran kartına hava üflemeli. Yandaki fanları üste takmanı öneririm çünkü ters vakum yapıyorlar içeride.
 
Yapmam gereken şeyleri tam olarak belirtir misiniz? Normalde egzoz fanı diğer taraftaydı yani hepsi aynıydı ama hepsini giriş olarak düşündük bu yüzden onu ters çevirdik. Elimi egzoz çıkışına koyduğumda gayet hava üflüyor yani. Alttaki fanları ters taksam?
Egzoz fanını ters takmışsın. Ekran kartının altındaki fanlar ekran kartına hava üflemeli. Yandaki fanları üste takmanı öneririm çünkü ters vakum yapıyorlar içeride.

Kasanın tüm fanları tersmiş onu fark ettim bugün fanları düzelteceğim umarım düzelir...

Az önce 10 dakika yük altına soktum oyun ile 65 derece max oldu düştü 64 e gerçekten işe yaradı başka konularda da fanlar cidden tersmiş hepsi
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı