Ryzen 5 için F/P anakart: Gigabyte B450M S2H

MSI'daki herkes aptal bir siz mi zekisiniz? Boş yapmayın, aldığınız ürün f/p tamam da bu ürünü MSI'ın ürünleriyle karşılaştırıp bunu seçen benden daha zekidir. Söyleyecek başka sözüm yok. Dün neler söylediysem internette bakıp ne olduğuna öyle cevap yazdığınız o kadar belli ki. VRM'in MOSFET grubu olduğunu bilmeyen ve bundan dolayı başkasına suç atan biriyle daha fazla tartışmaya girmek istemiyorum çünkü bir şey öğrenmiyorum, aksine ülkenin geleceğine olan güvenim azalıyor.

Olur mu sizden zeki olabilir miyim? Siz gigabyte'daki yüzlerce mühendisten daha zekisiniz. Baksanıza işlemci için 4 mosfet 105w, ama ram için 3 mosfet 10w olduğunu iddia ediyorsunuz. Dinamik vrm nedir onu bile bilmiyorsunuz.

İnternetten de hiçbir şeye bakmadım. MSI gaming plus üzerinde sanal vrm de olduğunu iddia ediyordunuz dün ne oldu?

Bu anakarttaki vrm sayısı 900 tl lik msi kartlarındakinden daha fazla. Bu sayede mosfet sıcaklıkları daha düşük ve dolayısıyla ömrü daha uzun. Aksini nasıl kanıtlayacaksın merak ediyorum? Biriniz de çıkıp şu mosfeti kullanmışlar ömrü şu kadar, bunda bu marka mosfet kullanmışlar ömrü bu desin...
 
Asla MSI Gaming PLUS üzerinde sanal VRM olduğunu söylemedim. Recep Baltaş'a katılıyorum, satın aldığınız malın en iyisi olmadığını kabullenemiyorsunuz.
Ayrıca, kesin öyledir. İnandım şimdi.
 
Asla MSI Gaming PLUS üzerinde sanal VRM olduğunu söylemedim. Recep Baltaş'a katılıyorum, satın aldığınız malın en iyisi olmadığını kabullenemiyorsunuz.
Ayrıca, kesin öyledir. İnandım şimdi.

"Doubler denen şeyleri araştırın. Frekansı ikiye bölerek daha hassas voltaj sağlıyor bu sayede MSI. Bu karşılaştırmada sağladığı maks. akıma bakacaksınız, faza değil. "

Bunu söyleyen sendin. Doubler sanal vrm demek. Ama bahsettiğimiz anakartlarında hepsi true faz olarak geçiyor sanal yok hiçbirinde.

Ayrıca en iyisi falan demedim. MSI 900 TL'lik modellerin mesela gaming plus seviyesinde bir kart dedim.

Faz çoğaldıkça birim vrm gruptan geçen akımın azalacağını bile kavrayamayan birisin. Seninle tartışmam bile ben. Basit fizik 101 yani.
 
"Doubler denen şeyleri araştırın. Frekansı ikiye bölerek daha hassas voltaj sağlıyor bu sayede MSI. Bu karşılaştırmada sağladığı maks. akıma bakacaksınız, faza değil. "
Mesajı tam okuyun, Asus ROG Crosshair 8 ile MSI Meg Ace'i karşılaştırıyorum.
Faz çoğaldıkça birim vrm gruptan geçen akımın azalacağını bile kavrayamayan birisin. Seninle tartışmam bile ben. Basit fizik 101 yani.
Orada ne yazdığını iyi okuyun. 1 tane MOSFET'i iyi soğutursanız 2 tane soğutulmamış MOSFET'den daha iyi iş çıkaracaktır. Orada bunu kastettim.
 
Son düzenleme:
PC için harcayacağınız çok aşırı paranız yoksa Gigabyte B450M S2H en iyi anakart diyorum. Çünkü mosfet soğutucusuna sahip ve B450 chipset içeren bu kadar ucuz bir anakart yok.
Bunu söylerken sadece fiyata mı bakıyorum? Kesinlikle hayır. MSI Gaming modellerinde bile 4 VRM kullanılırken, bunda 4+2 VRM bulunuyor. MSI sadece çöp anakartlarını soğutucularla süsleyerek fiyatı 2 katına kadar şişiriyor ve ufak para iadesi kampanyaları yaparak müşteri çekiyor. MSI devasa soğutucu blokları kullanmak zorunda zaten çünkü 10 sene önce de ASUS anakartlarında 8 VRM kullanırken MSI yine 4 VRM kullanıyordu. O yüzden de aşırı ısınan VRM modülleri bir şekilde soğutabilmesi lazım...
Gigabyte B450M S2H anakart üzerindeki basit gibi görünen mosfet soğutucu sizi hiç korkutmasın. Ryzen 5 3600 işlemcime stres testi yaparken bile soğutucuyu elliyorum ve kesinlikle ısınmıyor. Çünkü dediğim gibi 4+2 VRM kullanmış.
Diğer anakartlara aktaracağınız parayı bu anakartı alarak RAM'e aktarın. Ben bu sayede 32 GB RAM taktım direkt olarak.

Eki Görüntüle 518369

Ayrıca Technopat üzerinde ben de dahil birkaç kişinin sorduğu bu anakart 3200 MHz'yi destekliyor mu sorununun yanıtı evet. 2 tane 16 GB 3000 MHz Ripjaws RAM aldım ve şu anda biraz overclock yaparak 3133 MHz'de stabil olarak kullanıyorum. Tam emin olmak için birkaç gün deneyeceğim sonrasında 3200 MHz hıza çekip deneme yapar ve yine buraya yazarım. Ama direkt olarak 3200 MHz RAM almanızı tavsiye ederim. Bazı arkadaşlar sorun çıkardığını söylediği için korkumdan almamıştım ama problemsiz çalışacağına eminim.

Eki Görüntüle 518374

Eski anakartımı ATX olarak MSI'ın pahalı bir modelinden seçmiştim. 2 tane PCI Express slotu, 1 PCI 4X slotu ve 3 tane PCI slotu vardı. Bunları hiçbir zaman kullanmadım ve boşa para vermiş oldum. Konuyu açma amacım ise bu kriz dönemlerinde paranızı boşa harcamamanız.

Bu arada ben 32 yaşında bir bilgisayar mühendisiyim, işim sürekli yazılım yapmak. 2-3 sene sonra daha güncel bir bilgisayara geçeceğim ama normal bir kullanıcıyı uzun yıllar götürür bu sistem diye düşünüyorum. Ben en iyi sistemi alıp da 5 sene kullanmak yerine; eski sistemi satıp, orta seviye sistem alıp 2 senede bir değiştirmek daha mantıklı diye düşünüyorum.

Özet olarak; normal bir kullanıcıysanız bu anakart işinizi görür. Anakarta aktaracağınız parayla RAM'inizi ya da M.2 SSD'nizi yükseltin.
Bu yazıyı 3 ay önce görseydim keşke. MSI B450 PRO VDH PLUS modelini aldım. Memnunum ancak arayüz berbat. Şimdi keşke Gigabyte B450M S2H alsaydım diyorum.
 
Anakartı görmekten bıktıysanız ne kadar iyi bir anakart olduğunu gösterir bu. Sonuçta 1000 tl'ye satılan msi ve asus anakartların tek farkı 4 slot ram olması. 8+2 faz var mı onlarda? Yok.
Olur olmadık sistemlerde bu anakart kullanılıyor diye bıktım belirli bir sebebi yok. Ayrıca direkt bıkmış olsam ne olacak? Benim hissiyatımdan tüme varıp anakartın iyi olduğunu mu çıkartacağız, ne alaka? Tek farkın 4 slot olduğunu mu düşünüyorsunuz? 2 slot RAM O.C. için daha çok tercih ediliyor buna rağmen 4 slot koyup 1000 liradan mı satıyorlar tek dertleri bu mu koskoca firmaların? Git mosfetlerin verdiği güçlere bak tek fark slot mu, değil mi, anlarsın. Ben MSI veya ASUS anakartlar 8+2 faza sahip demiyorum ek fazların da işlemciyi beslediğini düşünenler olduğu için böyle bir örnek yazdım.

Ayrıca bu anakarta kötü diyen yok ki. Siz niye göklere çıkardınız, onu anlamıyorum. Tamam ucuz kart alınabilir F/P'dir ama en iyi anakart ya da 900 TL anakartlara niye para veriyorsunuz demek saçmalık. Anakart en nihayetinde diğer parçaları birleştiren bir yapıya dönüştü tamam ama belki ses yongası daha iyi olsun diye daha pahalı anakart tercih eden oluyor genişleme yuvası ihtiyacı oluyor veyahut O.C. yapacağım en iyi performans bende olacak diyen de var bunlar için de mi bu anakartı tercih edelim bunu mu diyorsunuz? Her derde deva mı yani bende boyun fıtığı var onu da düzeltir mi? :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MSI elit serisi diyeceğimiz diğer B450 anakartların da sıcaklık değeri Tomahawk ile hemen hemen aynı. Şaşırtan konu Asrock Fatal1ty B450 Gaming K4'ün performansı çünkü B450 Pro4 ile aynı güç dizaynına sahip ve Tomahawk ile hemen hemen aynı performansı vermiş. Asrock Pro4 zaten sevdiğim bir anakarttır fiyatına göre oldukça fazla özellik sunan bir kart.
 
Son düzenleme:
Bu yazıyı 3 ay önce görseydim keşke. MSI B450 PRO VDH PLUS modelini aldım. Memnunum ancak arayüz berbat. Şimdi keşke Gigabyte B450M S2H alsaydım diyorum.

Yani hocam.

Bir kere fiyat olarak yüzde 60 daha pahalı. Ve vrm beslemesinde kullanılan kapasitörlere bakın. Gigabyte bariz olarak daha fazla kullanmış.

MSI B450 PRO VDH PLUS

msi-b450m-pro-vdh-plus-amd-b450-soket-am4-ddr4-3466mhz-a-xmp-oc-mode-hdmi-dvi-anakart-5.jpg


Hala msi fanları çıkar savunur firmayı.
 
Gigabyte B450M S2h 400 lira civarındayken Asrock B450M Pro4 400-500 lira, B450 olan ise 500-600 lira arasındaydı fakat şimdi fiyatlara bakınca S2h'da fiyatta neredeyse oynama yok ama B450 Pro4 750 liraya kadar çıkmış durumda ve bu bahsettiğim durum sanırım MSI için de geçerli. MSI anakartların eski fiyatlarını hatırlamıyorum. Fiyat olarak zaten sıkıntılar var zaten bu yüzden S2h F/P oldu bunun öncesinde F/P değildi ve o zamanlarda bile S2h ısrarla ucuzdan pahalıya çoğu hazır sistemde kullanılıyordu beni bıktıran konu da buydu zaten. Şu anda B450 platformunda bir sistem toplasam bu fiyatları görünce S2h almak zorunda kalacağıma eminim veya bir şekilde ikinci elden iyi bir B450 bulmam gerekir. Bu yaptığımız şey fanlık değil. Serilere göre bazı firmalar kötü bazı firmalar da iyi yapıyor. AM3+ platformu kullanıyorum sıkıntı çıkarmayan markalar MSI ve Gigabyte'tı. Asus BIOS sorunlarından geçilmiyordu bu yüzden tercih edilmiyordu. MSI yine O.C. konusunda zirvedeydi. Gigabyte ise genel kalitede çok iyi anakartlar üretti. Belki B550'de veya AMD soket değiştirdiğinde o serideki anakartlarda Gigabyte MSI'ı yakalayabilir bizler de Gigabyte bu sefer iyi yaptı deriz.
 
Ben de bu anakartı kullanıyorum. Çok memnunum. Mavi ekran, donanım çakışması vb. problemleri sistemimde yaşamadım, umarım yaşamam. Piyasanın en iyi B450 F/P anakartı demek daha doğru bir tabir olur. En iyi B450 demek, diğer anakartlara haksızlık olur. Gerekli korumaları ve güncel teknolojiyi içeren bir anakart. Ryzen işlemciler için orta seviye olan bu anakartta NVMe desteği olması çok hoş. Default ayarlarda, overclock yapmayan kullanıcılar için baş tacı. 🤗

Bana göre Ryzen serisi için en iyi anakart aşağıdadır.

Hocam bende işlemcimi r7 3700x'e yükseltmeyi düşünmekteyim, sizce 400 fazla verip x570 taichi mi almalıyım ya da msi mystich light için x570 gaming edge mi almalıyım?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı