Ryzen 5600 aldım

Mantıken doğru dediğiniz ama benim 12-14 arası bütçede 3090 en mantıklısı gibi.

İkinci el doğru fiyat bulundukta her zaman iyi bir opsiyondur. Ben genelde sıfır odaklı konuşuyorum. İşlemci konusu da aynı, vardı biri birkaç sene önce neymiş 3300X alınmazmış Battlefield'da bile 8 çekirdekli işlemci lazımmış. Eh benim kaderimi Battlefield tayin edecekse biz kapatalım bu bilgisayarı hiç açmayalım o zaman.

İkinci el doğru fiyat bulundukta her zaman iyi bir opsiyondur. Ben genelde sıfır odaklı konuşuyorum. İşlemci konusu da aynı, vardı biri birkaç sene önce neymiş 3300X alınmazmış Battlefield'da bile 8 çekirdekli işlemci lazımmış. Eh benim kaderimi Battlefield tayin edecekse biz kapatalım bu bilgisayarı hiç açmayalım o zaman.
Aynen öyle, 12100F'e leke atan çok ama tekli çekirdekte 5600'den iyi. RTX 3070 bile besliyor hikaye oyunlarında.

Hayırlısı olsun, 3300x benim gözümde en başarılıı 4C/8T işlemcilerden birisi. Ryzen 5 5600 ile sisteminiz daha ferah olacaktır ve performansı hatrı sayılır derece artacaktır.

Hayırlısı olsun, 3300x benim gözümde en başarılıı 4C/8T işlemcilerden birisi. Ryzen 5 5600 ile sisteminiz daha ferah olacaktır ve performansı hatrı sayılır derece artacaktır.

Kesinlikle. AMD'nin bu işlemciyi bile isteye kesmesi de başarısından geliyordu. Piyasaya bir işlemci çıkarıyorsun f/p olarak hedef aldığı senin kendi işlemcilerin oluyor. 2 hafta raflarda kaldı kalmadı, devamını getirmediler.

Biliyorum VRAM Compress olayları duyruldu ama somut bir gelişme gelmedi. 2K ultrada çoğu oyun 10GB kullanıyor. GTX 960 2GB ile çok çektim hala da çekiyorum. Belki ileride 3090 satıp alırım ama şu anlık dokunmayı düşünmüyorum.

Bütçe 13-14 bu arada.

Bence hiç riske girmeden bol keseden VRAM koyan bir kart alın. İkinci el 3090, 6900XT gibi kartlar gayet mantıklı. 2K için özellikle 16 GB aşağısına bakmam şahsen. Doku seçenekleri oyunlarda en büyük görsel farkı yaratıyor ve yeterli VRAM varsa performansa etkisi genelde sıfır oluyor.

İkinci el ekran kartlarında bu arada mutlaka VRAM odaklı testler yapın normal testlere ek olarak eski mining kartlarında en çok yıpranan bileşen VRAM çipleri. Ayrıca GDDR6X'in yüksek sıcaklıklarda degredasyona uğradığını unutmayın.

Bence hiç riske girmeden bol keseden VRAM koyan bir kart alın. İkinci el 3090, 6900XT gibi kartlar gayet mantıklı. 2K için özellikle 16 GB aşağısına bakmam şahsen. Doku seçenekleri oyunlarda en büyük görsel farkı yaratıyor ve yeterli VRAM varsa performansa etkisi genelde sıfır oluyor.

İkinci el ekran kartlarında bu arada mutlaka VRAM odaklı testler yapın normal testlere ek olarak eski mining kartlarında en çok yıpranan bileşen VRAM çipleri.
Driver silip yüklemesine kadar bakıcam. O aşamaya gelmem için PS5'in satılması lazım.

Bir de sistem toplayıp satıcam. Ryzen 3600 ve RTX 3060 olan. @kino aslında sizin işlemciyi satın almak isterim ama Türkler her zaman 5 yada 7 serisini mükemmel zannediyor. Eminim 3600 daha çok rant yapar.

Kapışalım mı 2K'da? Senin 5800X3D ve 6800 XT ile benim 3300X ve 4060 Ti. Oyun Remnant 2, her ayar serbest.

Tabii sonra RE4'e geçersek benimkiler pestil olur, kaçarı yok. 😂

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı