Ryzen 5600 CPU diyot sıcaklık 60 derece

hocam Peerless asassine baktım 1600 lira en ucuzu.

Termal macun yenilemesi önerebilirim şu an için. Ryzen'lar Intel'e göre daha çok ısınıyor ve çoğu stock fan maalesef yeterli olamıyor. Onun dışında chrome zaten ram ve cpu kullanımı konusunda sıkıntılı bir browser. Ayrıca, malwarebytes vb. bir program ile virüs taramasıda yapar mısınız ? Ayrıca, stres testine hiç soktunuz mu sisteminizi stabilize kontrolü için ?
Çok yanlış bir genelleme olmuş. 14900K'yı soğutmak için insanlar neler neler yapıyor biliyor musunuz? AMD işlemci konusunda Intel'e bin basar, hem performans hem soğutma konusunda. R5 5600'ün stok fanı yetersiz zaten, çok ısınmasının sebebi de bu.

Çok yanlış bir genelleme olmuş. 14900K'yı soğutmak için insanlar neler neler yapıyor biliyor musunuz? AMD işlemci konusunda Intel'e bin basar, hem performans hem soğutma konusunda. R5 5600'ün stok fanı yetersiz zaten, çok ısınmasının sebebi de bu.
hocam peki sizce hava soğutma mı, sıvı soğutma mı? attığınız üründe tek fan var. fan sayısının daha fazla olması daha iyi soğutmaz mı?

Kasa kapağını açıp deneyin bir de.
dün denemiştim hocam, 2 ya da 3 derece falan oynuyor. pek bir fark yok.

Internet ortamında kabul gören bir genelleme. Intel'in 3 işlemcisini zor soğutuyorlarsa, AMD'nin 6 işlemcisi zor soğuyor. Tek çekirdek performansında(render vb.) hala Intel önde iken, evet oyun konusunda AMD daha başarılı.

peki arkadaşlar tavsiyeniz için sağolun. o zaman ben "shyah" arkadaşın dediği peerless assasinden alayım 1800 liraya. yapacak başka bir şey yok sonuçta.

hocam fan sayısı önemli mi? benim alacağım peerless assasin 2 fanlı olanı.
şu: Thermalright Peerless Assassin 120 Se Argb İşlemci Hava Soğutucu Fiyatları ve Özellikleri

O modellerin hepsi tek fanlı 2 olan kule sayısı. Kule sayısı arttıkça bakır boru sayısı artar vs. daha güçlü işlemcileri soğutur.

RGB olmazsa olur diyorsan bunu tercih et.

O modellerin hepsi tek fanlı 2 olan kule sayısı. Kule sayısı arttıkça bakır boru sayısı artar vs. daha güçlü işlemcileri soğutur.

RGB olmazsa olur diyorsan bunu tercih et.
peki hocam son bi soru. bunlar benim anakartım olan b450m a pro ya olur değil mi? zaten standart olduğunu düşünüyorum bunların ama yine de soruyorum yanlış yapmamak için.

AMD uyumlu, ancak kasanızın boyutları önemli. Soğutucunun boyutunu ve kasanızın desteklediği boyutları kontrol etmeniz gerekiyor.

Internet ortamında kabul gören bir genelleme. Intel'in 3 işlemcisini zor soğutuyorlarsa, AMD'nin 6 işlemcisi zor soğuyor. Tek çekirdek performansında(render vb.) hala Intel önde iken, evet oyun konusunda AMD daha başarılı.
İnternet ortamında da kabul gören bir genelleme değildir, genel olarak AMD işlemciler daha az güç çeker. R5 5600'ün stok fanının kötü olması, o işlemcinin soğumadığı anlamına gelmez. 360MM bir sıvı soğutma ile her AMD işlemciyi (7950x3d dahil) soğutabilirken her Intel işlemciyi soğutamıyorsunuz.
1718547858502.png

14700K,13900K,14900K'nın TDP'leri 253W iken, 7950X'in 170, 7950x3d'nin 120, 7800x3d'nin yine 120. F/P olarak bakılırsa zaten AMD ezip geçiyor, 14900K kendi başına çok daha pahalıyken alacağınız sıvı soğutma ve ona uyan bir kasa ile fiyat zaten uçup gidiyor. Genel olarak AMD'nin çok ısındığına inanılıyor, artık 2017'de değiliz, uyanın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı