Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Ryzen 5 5600, Gainward RTX 4060 Python II, GoodRam 2x8 16 GB 3600 MHz, MSI MPG B550 GAMING PLUS, Kioxia Exceria G2 1 TB, Silver Stone PF240 Sıvı soğutma, WD 1 TB HDD, Dark GT PRO Mesh Kasa.
- Meslek
- Bilgisayar Teknikeri
Stok fan ile stres testine sokmadım ancak oynadığım AAA oyunlarda 75 dereceyi geçtiğini görmedim. Kendi deneyimime istinaden bunu söyledim. Benim dışımda stok fan açısından şanssız kişiler var buna lafım yok. Şu an 224-XTS ile boşta 40, yükte 65 dereceyi geçmiyor. Bir de 240mm gibi bir imkan varken neden 120mm tercih ettiniz?
Tamamen maddiyat ve merak. Be Quiet Pure Rock 2 modelinden Cooler Master ML120 modeline geçtim. Aralarında hiçbir fark yok. Fiyat farkı olarak da 70 Lira vardı 1 yıl önce. Hem deneyimlemek için hem de daha iyi olacağını düşündüğüm için yaptım. Sıvı soğutmanın iyi yanlarını söyleyeyim; kasa içi sıcaklık çok daha düşük oluyor, işlemci sıcaklığının kasa içi sıcaklığa bir etkisi olmadığından kasanın hava sirkülasyonu ihtiyacı düşüyor. Yani önü mesh olmayan bir kasam olsa bile yine de kasanın içi ısınmaz. Isı emilimi yüksek olduğu için sıcaklık artışı daha yavaş seyrediyor.