Ryzen 5600 RTX 4060 Ti Valorant performansı nasıl?

Hiç elleşmedim, 6600 XT ile de dokunmuyordum ama frekansı düşenlere ya yüksek ayarlarda oynayın ya da Radeon Software üzerinden minimum frekansı yükseltin diyordum.

Adam alıyor 720P ya da en düşük ayarlara GPU yüzdesi %20'lere iniyor. Eh o yüzdede de ekran kartı nasıl anlık bir tepkime verebilir? Kartın aktif kalması için belli bir yük önemli.
Hocam bendeki sorun şu, yüksek alsam da GPU kullanımımda bir sorun yok ama frekanslar çakılıyor. 1080P en yüksek ayarlarda da denedim, CPU kullanımı ve GPU kullanımı da %60-70 civarlarda geziyor. Ama ne yaparsam yapayım minimum frekans ayarlasam bile frekanslar çakılıyor ve valorantın içinde "CPU wait GPU time" değerlerim 0.1 ms değerlerinden 30-40 ms gibi değerlere fırlıyor ve anlık donmalar yaşıyorum. Sebebini bir türlü anlayamadım, belki siz yardımcı olabilirsiniz diye ümit ediyorum.

@kino size nereden ulaşabilirim?

Hemen satmayı düşünmüyorum 5600'ün tüm testlerini yapmadım. Ama satacağım vakit burada ilan veririm etiketlerim bakarsın.

Hocam bendeki sorun şu, yüksek alsam da GPU kullanımımda bir sorun yok ama frekanslar çakılıyor. 1080P en yüksek ayarlarda da denedim, CPU kullanımı ve GPU kullanımı da %60-70 civarlarda geziyor. Ama ne yaparsam yapayım minimum frekans ayarlasam bile frekanslar çakılıyor ve valorantın içinde "CPU wait GPU time" değerlerim 0.1 ms değerlerinden 30-40 ms gibi değerlere fırlıyor ve anlık donmalar yaşıyorum. Sebebini bir türlü anlayamadım, belki siz yardımcı olabilirsiniz diye ümit ediyorum.

Minimum frekanstı 1650Mhz'e falan çıkar kaydet de Radeon Software'dan. Çakılmaması lazım eğer anlık donma olmuyorsa.

Son düzenleme:
Minimum frekanstı 1650Mhz'e falan çıkar kaydet de Radeon Software'dan. Çakılmaması lazım eğer anlık donma olmuyorsa.
Hocam redditte bir yoruma denk geldim ve eski bir driver deneme kararı aldım. Normalde en güncel driver 23.7.2'yi kullanıyordum, 23.5.2 sürümünü yükledim ve GPU kullanım oranlarım düzeldi. Özellikle valorantta frekansların sürekli çakılmasından da kurtuldum ve daha yüksek gpu kullanım oranlarına sahip oldum. Bu 2 driver arasında cidden beni etkileyen bi fark var mı bilmiyorum ama belki de bana öyle gelmiştir. Yine de sizin de aklınızda bulunsun hocam, haberdar etmek için yazdım. Size de teşekkür ediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı