Ryzen 5600X boşta 60 derece normal mi?

eren0708

Centipat
Daha fazla  
RAM
16gb crosair 2400mhz
SSD veya HDD modeli
Kingston 250gb
Ekran kartı
Amd 6700xt
Anakart
GigabyteB450m h
İşlemci
Ryzen 5600x
Merhaba arkadaşlar.
1 Hafta önce sistemimi yeniledim intel chipset anakartim vardı. Tamamen AM4'e geçtim ve 5600X 6700XT yaptım. Montajladım sistemi ve sıvı soğutma olarak Silverstone pf240 var önceki sistemimde boşta 28 30 derece olan işlemci şu an 60 derece, yüke girince 80 derece oluyor ve bu 5 dakikalık süreçte. Beklesem uçacak sıcaklık montaj doğru, termal macun sürülü. Pompa çalışıyor mu? Emin değilim ama bir türü yapamadım montaj yanlıştır diye. Sıvı soğutma oturmamıştır diye 2-3 kere tekrar montajladım sonuç aynı. Ne yapmam lazım?

Ne yapmam lazım bilmiyorum normal bir şekilde taktım.

Değil tabii ki de bir sıkıntı var.
Sıvı soğutma sıvısını kontrol edin?

Bir hafta önce kullandığım sistemimde gayet normaldir sıvı soğutma arızalı olduğunu düşünmüyorum ya pompa çalışmıyor pompanin kablosu CPU fan a takili çünkü anakartta pump yeri yok ya da montajı yapamadım ama olması gerektiği gibi taktım ne yapmam lazım bilmiyorum derken ilk defa sıvı soğutma takmıyorum çaresiz kaldığım için yardımınızı bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar.
1 Hafta önce sistemimi yeniledim intel chipset anakartim vardı. Tamamen AM4'e geçtim ve 5600X 6700XT yaptım. Montajladım sistemi ve sıvı soğutma olarak Silverstone pf240 var önceki sistemimde boşta 28 30 derece olan işlemci şu an 60 derece, yüke girince 80 derece oluyor ve bu 5 dakikalık süreçte. Beklesem uçacak sıcaklık montaj doğru, termal macun sürülü. Pompa çalışıyor mu? Emin değilim ama bir türü yapamadım montaj yanlıştır diye. Sıvı soğutma oturmamıştır diye 2-3 kere tekrar montajladım sonuç aynı. Ne yapmam lazım?
Bence tanıdığın bir bilgisayarcıya götür ben şahsan öyle yapıyorum.

Ne yapmam lazım bilmiyorum normal bir şekilde taktım.

Bir hafta önce kullandığım sistemimde gayet normaldir sıvı soğutma arızalı olduğunu düşünmüyorum ya pompa çalışmıyor pompanin kablosu CPU fan a takili çünkü anakartta pump yeri yok ya da montajı yapamadım ama olması gerektiği gibi taktım ne yapmam lazım bilmiyorum derken ilk defa sıvı soğutma takmıyorum çaresiz kaldığım için yardımınızı bekliyorum.
Pompanın devrini BIOS üzerinden manuel yaparak "max" devire getirip dene. Pompayı CPU Fan kısmına takarsan PWM olarak çalışır, yani sıcaklığa göre, belki bu yüzden bir bug oluşabilir. Bu yüzden en temizi SYS Fan soketine takın ve BIOS üzerinden dediğim gibi bir uygulama yapıp deneyin.

Bu arada Gigabyte kendi sitesinde şöyle bir açıklama yapmış;

"Tüm Hibrit Fan Başlıkları, farklı PWM veya Voltaj modu ile fan veya pompa olsun, soğutma cihazının türünü otomatik olarak algılayabilir." Yine de ne olur ne olmaz, dediğimi yaparak bir deneyin bence...Boşta değerleriniz aşırı yüksek, yani sanırım pompa oturmamış olabilir işlemci soket üzerine...

Pompanın devrini BIOS üzerinden manuel yaparak "Max" devire getirip dene. Pompayı CPU fan kısmına takarsan PWM olarak çalışır, yani sıcaklığa göre, belki bu yüzden bir bug oluşabilir. Bu yüzden en temizi SYS fan soketine takın ve BIOS üzerinden dediğim gibi bir uygulama yapıp deneyin.

Bu arada Gigabyte kendi sitesinde şöyle bir açıklama yapmış;

"Tüm hibrit fan başlıkları, farklı PWM veya voltaj modu ile fan veya pompa olsun, soğutma cihazının türünü otomatik olarak algılayabilir." yine de ne olur ne olmaz, dediğimi yaparak bir deneyin bence...boşta değerleriniz aşırı yüksek, yani sanırım pompa oturmamış olabilir işlemci soket üzerine...

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Bende pompa oturmadı diye 2-3 kez soktum taktım ama değişen bir şey olmadı vidasını sıkıyorum tam şekilde pinlerin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı