Ryzen 5800X işlemci tamir sonrası fazla ısınıyor

Samed24

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 5800x ; HyperX Predator 32 Gb 4000 Mhz; Rx 6600
Meslek
Öğrenci
Merhaba, geçen sene işlemcimin en uçtaki bir PIN'i kırılmıştı ben de tamir ettirmiştim (lehimlettim). Sorum şu: İşlemcim çok ısınıyor bunun sebebi tamirden dolayı olabilir mi yoksa soğutucuyla mı alakalı olabilir?(oyunlarda 75 derece)
Teşekkür ederim.
İşlemci: Ryzen 5800X.
Soğutucu: Dark aquaforce W244(240mm))

Merhaba, geçen sene işlemcimin en uçtaki bir PIN'i kırılmıştı ben de tamir ettirmiştim (lehimlettim). Sorum şu: İşlemcim çok ısınıyor bunun sebebi tamirden dolayı olabilir mi yoksa soğutucuyla mı alakalı olabilir?(oyunlarda 75 derece)
Teşekkür ederim.
İşlemci: Ryzen 5800X.
Soğutucu: Dark aquaforce W244(240mm))
Benimki 90 derece Hava sogutma kule tipi. Sıkıntı yok gibi.

Normal. 5800X zaten çok ısınan bir işlemci. Yaz aylarında olduğumuzu da unutmayalım :)
MSI MAG CoreLiquid E360 360mm ile 55-60 derece altına düşer mi sizce ?

Benimki 90 derece Hava sogutma kule tipi. Sıkıntı yok gibi.
Teşekkür ederim,işlemci sıcaklığı can sıkıyor

Tamir öncesinde kaç derece görüyordunuz?
İşlemci sıfırken kırıldı ,orjinal halini hiç göremedim

O kadar da çok sıcak değilmiş. Bayağı güçlü bir işlemci doğal olarak çok ısınır bir de bu havalarda gayet normal sıcaklığı.

Teşekkür ederim,işlemci sıcaklığı can sıkıyor

İşlemci sıfırken kırıldı ,orjinal halini hiç göremedim
Ben undervoltlu kullanıyorum. Bu sıcakta yine 85-90 arasına çıkabiliyor bazı oyunlarda. Seninki en yüksek 75 görüyor ise çok iyi bence.

Düşmez. Isınan bir işlemci çünkü. 70 derece altına inmez. Kışın da öyle. Ben de kullanıyorum. 76'larda çalışıyor. Oyuna göre 85 bile oluyor. OC yapmıyorsan sorun değil. Tamirle alakası yok ısınmasının. 85'i geçmediği sürece sıkıntı yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı