Ryzen 7 1700 ve GTX 1080 boşta ısınma sorunu

Efe Ercan

Hectopat
Katılım
25 Temmuz 2017
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2 hafta önce;

  • AMD Ryzen 7 1700 İşlemci
  • Asus ROG Strix B350-F Gaming Anakart
  • Asus ROG Strix GTX1080 Ekran Kartı
  • GSkill Trident Z RGB 16GB (2x8GB) 3200MHz RAM Bellek
  • Corsair RM750x Full Moduler Güç Kaynağı
  • NZXT S340 Elite Kasa
  • NZXT Kraken x62 280mm Sıvı Soğutma
parçalarının bulunduğu bir masaüstü bilgisayar topladım. BIOS güncellemelerini yaptım, Windows 10 kurdum, bütün parçaların gereken sürücülerini kurup güncelledim.

Bilgisayarı ilk açtığım günden beri sıcaklık değerlerini gözlemliyorum. Sadece masaüstündeyken arkada çalışan programların sayısı olabildiğince az iken işlemci sıcaklığı 45-50 derecelerde seyrederken, ekran kartının sıcaklığı 50 derecenin altına inmiyor. Çeşitli programlarla stres testine soktuğumda işlemci sıcaklığı 70 dereceyi bulurken, ekran kartı 65-70 derece arasında seyrediyor. Stres testlerinden birinde bilgisayar kendi kendini kapattı testin 2.dakikasında. Teste tabi tuttuğum anda ise kaynağının PSU'dan olduğunu fark ettiğim cızırtılar gelmeye başlıyor.

Hiçbir parçayı overclock yapmadım. Bu kadar yüksek sıcaklık değerleri almam, bilgisayarın testteyken durduk yere kapanması ve güç kaynağından gelen cızırtılar normal mi?

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin boşta öyle olmasının sebebi yüksek voltaj olabilir, sessiz fan profili olabilir ama işlemcinin yük altındaki ısısı aşırı değil, dediklerimden veya hava akımından kaynaklıdır büyük ihtimalle. Ekran kartının 50 derece olması idle iken fanların çalışmamasıdır. Yük altına girdiğinde fanlar çalışır. 65-70 derece de 1080'ler arasında en düşük derecelerden. Güç kaynağından geldiğinden emin misin sesin? Eğer öyle ise değiştirmen gerekebilir, sistem bileşenlerine kesinlikle zararı dokunur.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı