Ryzen 7 1700X ve ASUS 1080 Ti Poseidon sistem toplama

FeanorAnnare

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 2 sene önce yine buradaki arkadaşların yardımı ile i5-6600K işlemcili, Asus GTX 970 ekran kartlı bir sistem toplamıştım. Şimdi sistemimi yükseltmek istiyorum ve daha uzun süreli idare edecek aşağıdaki sistemi toplamayı düşündüm. Toplayacağım PC sadece oyun (biraz MMO, çokca FPS) film ve video izleme amaçlı olacak. Bütçem 15.000-TL'dir ve buna monitör dahildir. Daha düşük bütçe de kabulümdür. Yorumlarınız çok değerli şimdiden teşekkür ederim.

• İşlemci: Ryzen 7 1700X
  • Anakart: Asus X370 ROG Crosshair VI Hero 3200mhz (OC) am4+
  • Ekran kartı: Asus Geforce GTX 1080Tİ ROG Poseidon
  • Bellek: GSKİLL 16 GB (2X8) Flare X DDR4 3200 Mhz CL14 1.2V AMD Ryzen uyumlu
  • SSD: Samsung 500 gb 960 EVO M.2 SATA
  • Soğutucu: Cooler Master Masterliquid 240 AM4

Anakart ve işlemci Vatan Bilgisayar'da paket olarak satılıyor ve 1700 olan işlemci Vatan Bilgisayar'da yok. O yüzden 1700x'e yöneldim. Intel 8. nesil yeni çıktığından ve AMD 2020'ye kadar soket konusunda söz verdiğinden Intel değil AMD tabanlı sistem düşündüm. Ayrıca henüz 8. nesil hakkında fazla done de yok:)

Elimde olan diğer parçalar:

• Samsung 250GB 850 EVO SATA 3 SSD
  • WD 3.5" 1 TB Cavalier Black HDD
  • Kingston 16 GB (2x8) Hyper X Fury Black CL14 DDR4 (Bunu kullanabilir miyim emin değilim.)

Monitör olarak da;
  • -Dell S2417DG 23.8" 1MS 165hz G-Sync ya da
  • -Asus PG278Q 1MS 144Hz 2k G-Sync 3D Gaming düşündüm.

Soracaklarım:
Elimdeki RAM'lerle birlikte kullanılabilir mi?
Ekran kartında EVGA'nın FTW3 modelinde de aklım kaldı, sizce ASUS mu EVGA mı?
Monitörleri çok araştırdım ama emin değilim, sistemi taşır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yardımlar için teşekkür ederim. Bugün itibariyle aşağıdaki sistemin ödemesini yaptım. Parçalar gelince toplayacağım, burada da paylaşırım. Bu arada aynı başlığı 2 kez paylaştığımdan (nasıl oldu bilemedim) üyeliğim kısıtlanmıştı cevap yazamadım.

Sistem şu;

-Ryzen 7 1700x
-Asus X370 crosshair VI Hero Anakart
-Asus Geforce GTX1080Tİ Poseidon
-GSKİLL 16GB (2*8) Flare x 3200mhz CL14 Bellek
-Coolermaster Masterliquid 240V 240MM sıvı soğutucu
-Asus PG278QR 1ms 165Hz Gsync 2k monitör
-WD 3.5" 1TB Caviar Black HDD

Bende olan bileşenler de şunlardı:
-Thermaltake V51 Full Tower kasa (750W 80+ Bronze PSU dahil)
-Samsung 250GB 850Evo SATA 3.0 SSD
-WD 3.5" 1TB Caviar Black HDD
-Razer Black Widow klavye
-Razer Naga Mouse
-Razer Kraken v2 kulaklık

Sistemi gelecek haftasonundan sonra toplayınca tekrar paylaşımda bulunurum. Tekrar teşekkürler.

Sistemde custom sıvı soğutma yapmayacaksan Poseidon ekran kartı almanın hiçbir artısını göremezsin. Ekran kartını daha hesaplı model ile değiştirsen iyi olur.

Bilmediğimden soruyorum. Custom sıvı soğutma almam ile almamamın ekran kartının performansı üzerinde ne gibi etkisi var? Kartın kendisi zaten hybrid soğutmalı diye biliyorum ama.

Kartın üzerinde custom sıvı soğutma için ayrılmış iki blok mevcut bunları seçtiğin soğutucuyla beraber kullanamazsın. Sadece kartın hava soğutmasını kullanırsın. Dersen ben idareten bu soğutucuyu kullanıcam daha sonra custom sıvı soğutma yapacağım o zaman bu modeli alma isteğini anlarım. Fakat sistemin şu haliyle bu modeli almak gereksizdir.

Soruna gelirsek custom sıvı soğutmayla kullandığın zaman parçaların ısıları gözle görülür seviyede düşecektir buna ekran kartının o modeli de dahil. Performansta overclock limitini aşmana bağlı değişkenlik gösterecektir. Daha az ısı sayesinde overclock çıtasını üste çıkaracaksındır.

Son düzenleme:
Kartın üzerinde custom sıvı soğutma için ayrılmış iki blok mevcut bunları seçtiğin soğutucuyla beraber kullanamazsın. Sadece hava soğutmasını kullanırsın. Dersen ben idareten bu soğutucuyu kullanıcam daha sonra custom sıvı soğutma yapacağım o zaman bu kartı alma düşünceni anlarım. Sistemin şu haliyle bu kartı almak gereksizdir.

Bilgi için teşekkürler. Kartı “ASUS GeForce GTX1080 TI 11GB GDDR5X 352Bit DX12” olarak değiştirdim. Poseidonu alırken soğutma kısmını düşünmemiştim. Tekrar sağolun.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı