FeanorAnnare
Hectopat
Daha fazla
Yaklaşık 2 sene önce yine buradaki arkadaşların yardımı ile i5-6600K işlemcili, Asus GTX 970 ekran kartlı bir sistem toplamıştım. Şimdi sistemimi yükseltmek istiyorum ve daha uzun süreli idare edecek aşağıdaki sistemi toplamayı düşündüm. Toplayacağım PC sadece oyun (biraz MMO, çokca FPS) film ve video izleme amaçlı olacak. Bütçem 15.000-TL'dir ve buna monitör dahildir. Daha düşük bütçe de kabulümdür. Yorumlarınız çok değerli şimdiden teşekkür ederim.
Anakart ve işlemci Vatan Bilgisayar'da paket olarak satılıyor ve 1700 olan işlemci Vatan Bilgisayar'da yok. O yüzden 1700x'e yöneldim. Intel 8. nesil yeni çıktığından ve AMD 2020'ye kadar soket konusunda söz verdiğinden Intel değil AMD tabanlı sistem düşündüm. Ayrıca henüz 8. nesil hakkında fazla done de yok
Elimde olan diğer parçalar:
Monitör olarak da;
Soracaklarım:
Elimdeki RAM'lerle birlikte kullanılabilir mi?
Ekran kartında EVGA'nın FTW3 modelinde de aklım kaldı, sizce ASUS mu EVGA mı?
Monitörleri çok araştırdım ama emin değilim, sistemi taşır mı?
- İşlemci: Ryzen 7 1700X
- Anakart: Asus X370 ROG Crosshair VI Hero 3200mhz (OC) am4+
- Ekran kartı: Asus Geforce GTX 1080Tİ ROG Poseidon
- Bellek: GSKİLL 16 GB (2X8) Flare X DDR4 3200 Mhz CL14 1.2V AMD Ryzen uyumlu
- SSD: Samsung 500 gb 960 EVO M.2 SATA
- Soğutucu: Cooler Master Masterliquid 240 AM4
Anakart ve işlemci Vatan Bilgisayar'da paket olarak satılıyor ve 1700 olan işlemci Vatan Bilgisayar'da yok. O yüzden 1700x'e yöneldim. Intel 8. nesil yeni çıktığından ve AMD 2020'ye kadar soket konusunda söz verdiğinden Intel değil AMD tabanlı sistem düşündüm. Ayrıca henüz 8. nesil hakkında fazla done de yok
Elimde olan diğer parçalar:
- Samsung 250GB 850 EVO SATA 3 SSD
- WD 3.5" 1 TB Cavalier Black HDD
- Kingston 16 GB (2x8) Hyper X Fury Black CL14 DDR4 (Bunu kullanabilir miyim emin değilim.)
Monitör olarak da;
- -Dell S2417DG 23.8" 1MS 165hz G-Sync ya da
- -Asus PG278Q 1MS 144Hz 2k G-Sync 3D Gaming düşündüm.
Soracaklarım:
Elimdeki RAM'lerle birlikte kullanılabilir mi?
Ekran kartında EVGA'nın FTW3 modelinde de aklım kaldı, sizce ASUS mu EVGA mı?
Monitörleri çok araştırdım ama emin değilim, sistemi taşır mı?
Son düzenleyen: Moderatör: