Ryzen 7 1800x sistem toplama

GTX1080'e 60HZ 1080P monitör düşük kalmış. 1070 ve 144HZ monitör alsan daha iyi olurmuş hayırlı olsun.
Fazla oyun oynamayacak sanıyorum, iş için alınmış, zira IPS monitörleri grafikerler felan kullanıyor.

Fazla oyun oynamayacak sanıyorum, iş için alınmış, zira IPS monitörleri grafikerler felan kullanıyor.

Öyle oturup saatlerce oyun oynamam oynadığım oyunlarda LOL ve FM öyle CS GO gibi ağır oyunlar oynamıyorum genellikle kendimi geliştirme adına topladığım bilgisayar genel olarak photoshop, 3 boyut ve çizim üzerine kendimi max seviyeye çıkarmaya çalışacağım. Bir de çalışma saatleri dışında en çok dizi ve film izliyorum, IPS ekran sıkıntı olmaz diyorlar sizce çok etkiler mi ?

Keşke ekran kartını başka marka alsaydın. Ah bu keşkeler yokmu... Asus ekran kartları çok şikayet alıyor CW vb. konularda. Diğer parçalar iyi hayırlı olsun. Umarım sorun çıkmaz kartta.

Aslında oyun konusunda olsa direk MSI tercih ederdim ama genel olarak grafik üzerine olduğu için ASUS'da çok zorlanacağını sanmam hatta çizim konularında ASUS daha iyi olabilir biraz kullandıktan sonra anlayacağım gibi gözüküyor. Bir de zaten GPU'dan render çok almayacam genel olarak CPU'dan almayı düşünüyorum.

Öyle oturup saatlerce oyun oynamam oynadığım oyunlarda LOL ve FM öyle CS GO gibi ağır oyunlar oynamıyorum genellikle kendimi geliştirme adına topladığım bilgisayar genel olarak photoshop, 3 boyut ve çizim üzerine kendimi max seviyeye çıkarmaya çalışacağım. Bir de çalışma saatleri dışında en çok dizi ve film izliyorum, IPS ekran sıkıntı olmaz diyorlar sizce çok etkiler mi ?

Aslında oyun konusunda olsa direk MSI tercih ederdim ama genel olarak grafik üzerine olduğu için ASUS'da çok zorlanacağını sanmam hatta çizim konularında ASUS daha iyi olabilir biraz kullandıktan sonra anlayacağım gibi gözüküyor bir de zaten GPU'dan render çok almayacam genel olarak CPU'dan almayı düşünüyorum.
Csgo ağır bir oyun değil, senin sistemin her oyunu kaldırıyor zaten şu an. Sana zaten IPS lazım.

Csgo ağır bir oyun değil, senin sistemin her oyunu kaldırıyor zaten şu an. Sana zaten IPS lazım.

Oyun üzerine olsa Asus 144 hz 1 ms monitör vardı ilk araştırmadan önce onu almayı da aklımdan geçirmiştim ama genel olarak bizim sektör de renk olayı önemli oluyor. Mesela o kadar uğraşıyorsun ama çıktı aldığın zaman farklı renklerde gözükebiliyor ve memnun kalmıyorsun bütün emek boşa gitmiş kadar olabiliyor. Onu en aza indirmek adına aldım. Bir de hiç bilginiz var mı dizi ve film konusunda IPS ekran'ın olumsuz bir tarafı olur mu yoksa ideal midir ? :)

Oyun üzerine olsa Asus 144 hz 1 ms monitör vardı ilk araştırmadan önce onu almayı da aklımdan geçirmiştim ama genel olarak bizim sektör de renk olayı önemli oluyor. Mesela o kadar uğraşıyorsun ama çıktı aldığın zaman farklı renklerde gözükebiliyor ve memnun kalmıyorsun bütün emek boşa gitmiş kadar olabiliyor. Onu en aza indirmek adına aldım. Bir de hiç bilginiz var mı dizi ve film konusunda IPS ekran'ın olumsuz bir tarafı olur mu yoksa ideal midir ? :)
Bilgim olsa :) Ne zararı olsun ki bilmiyorun.

Bence IPS ile daha iyi film izlenir. Her açıdan görürsün.
Monitörle ilgili tek korkum ışık süzmesi, ölü pixel gibi bir sorunun olması bakalım gelince her şey belli olacak. Umarım monitör sorunsuz çıkar. Gerisi önemli değil çözülür. :)

Keşke ekran kartını başka marka alsaydın. Ah bu keşkeler yokmu... Asus ekran kartları çok şikayet alıyor CW vb. konularda. Diğer parçalar iyi hayırlı olsun. Umarım sorun çıkmaz kartta.

Galiba bahsettiğiniz seri OC'li olan seriydi o seri bitti diye biliyorum aldığım da zaten o yok GPU'ya çok fazla yüklenmeyeceğim için sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum sizin düşünceniz nedir normal sorunsuz seriyse bir sıkıntı yaratır mı yoksa yakın bir performans mı izler ?:)

Monitörle ilgili tek korkum ışık süzmesi, ölü pixel gibi bir sorunun olması bakalım gelince her şey belli olacak. Umarım monitör sorunsuz çıkar. Gerisi önemli değil çözülür. :)

Galiba bahsettiğiniz seri OC'li olan seriydi o seri bitti diye biliyorum aldığım da zaten o yok GPU'ya çok fazla yüklenmeyeceğim için sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum sizin düşünceniz nedir normal sorunsuz seriyse bir sıkıntı yaratır mı yoksa yakın bir performans mı izler ?:)
Performansta pek değişiklik olacağını zannetmiyorum, birçok yerde asus ekran kartları ile ilgili negatif yorumlar okuduğum için kimseye asus tavsiye etmiyorum. Geçen bir arkadaş ısı problemi var diye yazmıştı araştırdım o modeli, VRM'lere termal pad konmuş ancak VRAM'ler öyle bakıyor. Hiç beğenmedim o tasarımı gerçekten. Tabi o eski seriydi umarım yeni serilerde böyle hatalar yapılmamıştır.

Performansta pek değişiklik olacağını zannetmiyorum, birçok yerde asus ekran kartları ile ilgili negatif yorumlar okuduğum için kimseye asus tavsiye etmiyorum. Geçen bir arkadaş ısı problemi var diye yazmıştı araştırdım o modeli, VRM'lere termal pad konmuş ancak VRAM'ler öyle bakıyor. Hiç beğenmedim o tasarımı gerçekten. Tabi o eski seriydi umarım yeni serilerde böyle hatalar yapılmamıştır.
Eski seride bende bir çok hata hatırlıyorum hatta ROG-GTX1080-O8G'ydi fan problemleri vardı daha sonra rakiplerden geri kalmamak adına aynı seride düzeltmeler yapıldı ROG-GTX1080-A8G serisi çıkarıldı. Çizim konusu olmasa sadece oyun olsa kesinlikle MSI'dan vazgeçilmemesi lazım. Ben genel olarak oyun bilgisayarı toplamadığım için ASUS'a çizim ve 3 boyut konusunda daha iyi diyenler ve tecrübe edenler vardı. MSI oyuncular için ASUS grafikçiler için olabilir diye düşünüyorum. :)

Yaklaşık olarak 3-4 aydır baya araştırıyorum şöyle diyebilirim. Sırf render yapıyorsanız xeon sistemler çok mantıklı oluyor ama ara sıra gündelik hayatta da kullanacaksanız ryzen 1800x her alanda iyi seviye de kalıyor. Toplam 16 çekirdek ve 20 MB cache olayı da çok iyi belki de uzun yıllar sonra ilk defa Ryzen hem fiyat olarak hem de güç olarak çok iyi durum da umarım böyle de devam ederler ki intel ile rekabet ederek birbirlerini geliştirirler. Zaten bu seri sayesinde gelecek yıllarda yeni anakartlar, ekran kartları görebiliriz. Geleceğe yatırım yapıyorsanız genel olarak araştırmalarım sonucu herkes Ryzen diyor.

sırf renderdan kasıt, nadir olarak 5-6m poligon çalışıyorum. Onlarıda renderfarm'a göndermeye karar verdim acil durumlarda. Diğer çalışmalarım 1-2m poligon civarı. 8350 işlemcide çimler kasma yapıyor. ryzen 1800x ten korkum biraz bunun üzerine, acaba peyzaj çalışmalarında kasma yaparmı.. Render sürelerinede etki edermi?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı