Ryzen 7 1800X Sistem Toplama

Uğur POLAT

Kilopat
Daha fazla  
Ben üniversitede derslerde kullanmak ve büyük hobim olan oyun oynama ve grafik tasarımı için gerekli olan bilgisayarımı sonunda yüksek mertebeden(aile :D) alınan kararlar ile toplamaya karar verdim.

Öncelikle belirtmem gerekir ki alacağım ürünler arasında monitör ve ekran kartı yok.
Ekran kartımı piyasa düzeldikten sonra (inşallah :D) almayı planlıyorum. Ayrıca klavye, mouse gibi ürünler de mevcut değil. Bununla beraber işletim sistemi olacak fakat 100 liraya satılan kodlardan almak istemiyorum ne yalan söyleyeyim. Ayrıca güvenlik yazılımı önerilerinizi de alabilirim.

Şimdi gelelim benim kararını verdiğim parçalara:
  • CPU: Ryzen 1800X
  • MOBO: Asus Crosshair Hero VI X370
  • RAM: Gskill Trident Z 32GB CL16 3200MHz
  • Harddisk: WD 4TB SATA III RED NAS (4TB bana yeterli olur diye düşünüyorum. Fakat yine de önerilerinize açığım.)
  • SSD: Samsung 850Evo 500GB (Yine önerilerinizi bekliyorum.)
Buraya kadar aşağı yukarı kesin diyebilirim. Şimdi geliyoruz ana konulara.
Kasa olarak MidATX veya FullTower alma konusunda kararsızım. Minimalist bir insanım denilebilir. Gösterişi de pek fazla sevmem. Bu nedenle Corsair 400C olarak düşünmüştüm. Fakat 600C aklımı çelmedi diyemem. Sizce bu ikisi arasında ne gibi üstünlükler veya düşük kalan taraflar vardır? Ayrıca başka marka önerilerinizi bekliyorum.

PSU burada ise bu sisteme daha sonra minimum olarak bir GTX1080 veya Vega64 seviyesi ekran kartı takmayı planlıyorum. Yeni seri çıkarsa ise aynı fiyat aralığında bir kart alacağım tabi ki piyasaları düzelirse. Sizden böyle bir sisteme ne kadarlık PSU yeterli olabilir cevabını ve marka önerisi bekliyorum.

İşlemci soğutucu aman aman O.C. sevdalısı değilim hatta sadece AMD'nin kendi sunduğu turbo değerlerini kullanacağım. Ben bir Corsair H100i düşünmüştüm. Sizce neler işimi görebilir? Bu parçalar 9 veya zorlarsak 10 bin lira barajını geçmezse sevinirim.

Ekran kartınız var mı? (eskiden kalma PC'nizde vs.) çünkü Ryzen serilerde dahili GPU yok bu yüzden R7 240 ve ya GT 1030 gibi ucuz idareten bir kart almanız lazım.

Bu arada 50 liralık OEM (anakarta gömülü) lisanslar o fiyata satılıyor ve tamamen orijinal, yasal.

Şimdi sistemi topluyorum.

HDD (stokta olmadığı için başka siteden) : Toshiba X300 4TB 7200RPM 3.5'' 128MB Cache Sata 3.0 Sabit Fiyatı

Monitör:AOC AGON AG241QX 23.8" 144 Hz 1ms Fiyatı

Windiws OEM Key:Microsoft Windows 10 Pro Oem 32-64Bıt Orijinal Lisans Fiyatı

Mouse:Logitech G403 Prodigy Gamer Mouse | Logitech | Optik Sensör Gamer Mouse Logitech G403 Prodigy Gamer Mouse Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da

Kulaklık:HyperX Cloud 2 7.1 Gamer Kulaklık GRİ (Ses Kartlı) KHX-HSCP-GM | HyperX | Xbox Konsol Modelleri 53mm Driver, 7.1 Ses Kartlı HyperX Cloud 2 Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da

Klavye:Corsair Gaming K70 LUX Kırmızı Türkçe Mekanik Klavye | Corsair | Mekanik Oyuncu Klavyeleri Corsair Gaming K70 LUX Kırmızı Türkçe Mekanik Klavye Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da

CoolerMaster MasterCase PRO 6 USB3.0 x 2 MidTower Modüler Kasa

Asus X370 ROG Crosshair VI Hero 3200 Mhz(OC) AM4+ ATX

CM GM 750W 80+ Bronze Tak Çıkar Kablolu 120mm Fanlı PSU

AMD Ryzen 7 1800X 3.6 Ghz 20 MB AM4

Corsair 16GB Vengeance Lpx DDR4 3000mhz CL15

Samsung 500GB 850 Evo 540/520 mSata (MZ-M5E500BW)

CoolerMaster MasterLiquid 240 Sıvı Soğutucu 240 mm radyatör

Asus Radeon R7240 2GB 128Bit

Miktar
203,08 TL
Ara Toplam5.905,93 TL
Toplam KDV1.063,06 TL
Sepet Toplam Fiyatı6.968,99
[TBODY] [/TBODY]

Hepsi: 10387,43 TL civarı bir şey yapıyor. 387 lira sıkıntı çıkartabilirse söyleyin güncelleme yapayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı