Ryzen 7 2700 ve RTX 2060 sistem FPS drop problemi

Wadjet

Hectopat
Bu RTX2060 ile çıldırmak üzereyim artık. Yapmadığım şey, denemediğim yöntem kalmadı. Format atıldı(1903, 1809 temiz kurulum), BIOS değiştirildi, sürücüler DDU ile temiz bir şekilde kuruluyor. Chipset sürücüsü güncel. Harddisk testi yaptım problem yok. İşlemci Ryzen 7 2700 ve 4.0 GHz'de çalışıyor. Sıcaklıkları gayet normal değerlerde.

RTX 2060 arkadaşımız oyun fark etmeksizin FPS drop yaşatıyor. Sıcaklık değerleri çok güzel 55-60 derecelerde dolaşıyor tam yükte bile. Ekran kartının kullanımı %90-95'lerde seyrederken anlık birkaç saniyelik %60-70 civarlarına düşüyor ve anlık takılmalar oluyor. Bütün oyun keyfimi baltalıyor bu durum. Battlefield oynarken kaç kez öldüm bu anlık takılmalar yüzünden. Bir çözü mü, önerisi, tavsiyesi olan var mı arkadaşlar?

Sistemim;

• AMD Ryzen 7 2700
  • MSI B450 Tomahawk
  • ASUS ROG STRIX RTX 2060
  • Ballistix 16 GB 3200MHz
  • Cooler Master LC240E RGB
  • Sabrent rocket NVMe 500 GB
  • Phanteks P350X
  • Thermaltake Smart 700W 80

İşletim sistemi Windows 10 Pro ve lisanslı. Kendimin sadeleştirmiş olduğu sürümü kullanıyorum. Gereksiz Defender, Xbox, store uygulamaları gibi şeyleri kaldırdığım Windows.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Afterburner ile değerleri paylaşırsanız iyi olur.
  • RAM'ler DUAL(1-3, 2-4) olarak takılı mı?
  • Sadeleştirilmiş sürüm derken? Belki performans etkin şeyler silinmiştir. Normal ISO dosyaları ile denendi mi?
Tavsiyem başka bir SSD veya HDD bulup denenmesi.

İşlemciniz oyun için uygun bir işlemci değil. Tek çekirdek gücü olarak 2600'den bile düşük. 1080P oynuyorsanız droplar normal. Ya 2K oynayın onun için de 2060 pek yeterli değil ya da en az 3600'e geçin. OC yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.

Son düzenleme:
İşlemciniz oyun için uygun bir işlemci değil. Tek çekirdek gücü olarak 2600'den bile düşük. 1080P oynuyorsanız droplar normal. Ya (2K oynayın onun için de 2060 pek yeterli değil) ya da en az 3600'e geçin. OC yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.

Doğru, bende PUBG'de 1600 işlemci varken arada böyle drop yaşıyordum işlemci upgrade ettikten sonra problem çözüldü. Arkadaş 2700 ü satıp çok az bir ekleme ile upgrade yapabilir.

GPU sıcaklık değerleri bana abartılmış geldi. 55 derece GPU sıvı soğutmayla elde edilebilir. 65-70 civarlarında olması lazım OC yoksa 70 i görmeyebilir tabi de hava akışı nolursa olsun 55 dereceye ben inanamadım. :)

Doğru, bende PUBG'de 1600 işlemci varken arada böyle drop yaşıyordum işlemci upgrade ettikten sonra problem çözüldü. Arkadaş 2700 ü satıp çok az bir ekleme ile upgrade yapabilir.

GPU sıcaklık değerleri bana abartılmış geldi. 55 derece GPU sıvı soğutmayla elde edilebilir. 65-70 civarlarında olması lazım OC yoksa 70 i görmeyebilir tabi de hava akışı nolursa olsun 55 dereceye ben inanamadım. :)
Ben de işlemciden dolayı düşünüyorum. Ayrıca bende de rog strix 2070 var 60'ı geçmiyor. Furmarkda max 70 gördü yarım saat stress test ile yani doğru olabilir.

ASUS'ta fanlar hep mi çalışıyor? Bende MSI marka var sıcaklık 60 dereceye gelmeden fanlar hareket etmiyor.
Hayır. ASUS ROG serilerinde çift bios var. Birinde fanlar dönüyor birinde dönmüyor. Hangisini istersen onu kullanıyorsun. Biri sessiz biri performans olarak geçiyor.

İşlemciniz oyun için uygun bir işlemci değil. Tek çekirdek gücü olarak 2600'den bile düşük. 1080P oynuyorsanız droplar normal. Ya (2K oynayın onun için de 2060 pek yeterli değil) ya da en az 3600'e geçin. OC yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.

Ryzen 7 2700 nasıl oluyor da oyun için uygun olmuyor onu anlamadım. Tek çekirdek performansı İnteldeki rakibine göre çok az bir fark oluyor diye bu işlemcinin oyun için olmadığını nasıl söylersiniz. Takılmaların nedeni neyse bilmiyorum belki sistemden, belki de başka bir şeyden kaynaklıdır ama insanlara yanlış bilgi vermeyin gerek 2k çözünürlükte gerek 1080p'de gayet yeterli bir işlemci ve özellikle de RTX 2060 için çok ama çok yeterli bir işlemci.

Virüs girmiştir belki. Yada okuma yazma hızı ile alakalı olabilir. RAM 3000 MHz dene. OC yapma dan dene. VC Visual++ bunlar yüklü olsun.

Asus Rog Strix 1080 kartların vardı 8mining rıg) yanlış hatırlamıyorsam fanlar 50 derecen sonra çalışmaya başlıyordu. MSI'da fanlar 60 dereceden itibaren çalışıyor. Sıcaklık farkı biraz da bundan kaynaklanıyor.
Strix 3 fanlı ama fanları küçük Gaming X 2 fanlı ama fanları daha büyük.
Ryzen 7 2700 nasıl oluyor da oyun için uygun olmuyor onu anlamadım. Tek çekirdek performansı İnteldeki rakibine göre çok az bir fark oluyor diye bu işlemcinin oyun için olmadığını nasıl söylersiniz. Takılmaların nedeni neyse bilmiyorum belki sistemden, belki de başka bir şeyden kaynaklıdır ama insanlara yanlış bilgi vermeyin gerek 2k çözünürlükte gerek 1080p'de gayet yeterli bir işlemci .
Sıkıldım artık şu tartışmalardan. Araştırmadan itiraz edip duruyorsunuz. %30 tek çekirdek farkı var 9600K ile.
9600K 2700X'e bile fark atıyor oyunlarda.
Yanlış bilgi veren sizsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı