Ryzen 7 2700 ve RTX 2060 sistem FPS drop problemi

Wadjet

Hectopat
Bu RTX2060 ile çıldırmak üzereyim artık. Yapmadığım şey, denemediğim yöntem kalmadı. Format atıldı(1903, 1809 temiz kurulum), BIOS değiştirildi, sürücüler DDU ile temiz bir şekilde kuruluyor. Chipset sürücüsü güncel. Harddisk testi yaptım problem yok. İşlemci Ryzen 7 2700 ve 4.0 GHz'de çalışıyor. Sıcaklıkları gayet normal değerlerde.

RTX 2060 arkadaşımız oyun fark etmeksizin FPS drop yaşatıyor. Sıcaklık değerleri çok güzel 55-60 derecelerde dolaşıyor tam yükte bile. Ekran kartının kullanımı %90-95'lerde seyrederken anlık birkaç saniyelik %60-70 civarlarına düşüyor ve anlık takılmalar oluyor. Bütün oyun keyfimi baltalıyor bu durum. Battlefield oynarken kaç kez öldüm bu anlık takılmalar yüzünden. Bir çözü mü, önerisi, tavsiyesi olan var mı arkadaşlar?

Sistemim;

• AMD Ryzen 7 2700
  • MSI B450 Tomahawk
  • ASUS ROG STRIX RTX 2060
  • Ballistix 16 GB 3200MHz
  • Cooler Master LC240E RGB
  • Sabrent rocket NVMe 500 GB
  • Phanteks P350X
  • Thermaltake Smart 700W 80

İşletim sistemi Windows 10 Pro ve lisanslı. Kendimin sadeleştirmiş olduğu sürümü kullanıyorum. Gereksiz Defender, Xbox, store uygulamaları gibi şeyleri kaldırdığım Windows.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yorumları gördükçe üzülüyorum. 2k'da işlemci daha çok yorulur falan. 1080p'de RTX 2070 ve 4770K darboğaz olurken 2kda hiç bir sorun olmuyor kart kullanımı %90-98 arası geziyor. Biraz araştırın lütfen.
Üzülüyorum cidden tek çekirdek nedir darboğaz nedir veya neyden kaynaklı olur araştırırsanız RTX kartı olan ve 2. nesil Ryzen'ı olan herkes 1080P'de sorun yaşıyor ve tonla konu açılmış bunla ilgili. Herkesin sorunu farklı mı yani işlemci değil mi şimdi burada sorun ?
R5 3600'e yükseltme yaparsanız sorun çözülür.
Tek çekirdekte 4790K ile eşit nerdeyse işlemci...

Yorumları gördükçe üzülüyorum. 2k'da işlemci daha çok yorulur falan. 1080p'de RTX 2070 ve 4770K darboğaz olurken 2kda hiç bir sorun olmuyor kart kullanımı %90-98 arası geziyor. Biraz araştırın lütfen.
Üzülüyorum cidden tek çekirdek nedir darboğaz nedir veya neyden kaynaklı olur araştırırsanız RTX kartı olan ve 2. nesil Ryzen'ı olan herkes 1080P'de sorun yaşıyor ve tonla konu açılmış bunla ilgili. Herkesin sorunu farklı mı yani işlemci değil mi şimdi burada sorun ?
R5 3600'e yükseltme yaparsanız sorun çözülür.
Tek çekirdekte 4790K ile eşit nerdeyse işlemci...

4790K 2700'e tek çekirdekte fark atıyor hocam :)

Anlatamıyoruz işte bunu insanlar çekirdek sayısına bakıyor, güçlü çekirdek olmadıktan sonra oyunlarda çekirdek sayısının önemi yok.

Hocam 2080'i besleyemez ne demek Allah aşkına. Ben bu işlemciyi 2080 ile kullanıyorum, nasıl besliyor. Piyasanın en zorlayan oyunlarını online oynuyorum. Sallıyorsunuz gerçekten.
Tek çekirdekte bir başka işlemciden daha düşük FPS alması besleyememek demek mi yani?

İşlemciden dolayı problem olacağını düşünmemiştim ben. F/P odaklı bir sistem topladım. Intel işlemci alıp fazladan para vereceğime o parayı ekran kartına yatırma düşüncesi vardı ki öyle de yaptım. Elimde şuan 2K bir monitör yok. 1080P ile oynayacağım. 1080P'de çatır çatır oynayanlar var aynı kombinasyonla internette. Sorun yaşayanlar da bir o kadar var. BF V oyununda Ultra grafiklerde 90-130 FPS arası oynuyorum zaten. Kullanım bulunduğum yere göre %80-98 arasında. Her şey çok güzel ama işte saniyelik droplar da olmasa..

@Regionella

Hocam 1080P'de Battlefield ya da herhangi bir oyunda FPS drop yaşıyor musunuz acaba? Aynı işlemciyi kullanıyoruz çünkü.

Aynı işlemci ve ekran kartını kullanıyorum. Bende de BF V ve PUBG de arada ani droplar olabiliyor diğer oyunlarda sıkıntı yok genelde tek çekirdek performansı gerektiren oyunlar da oluyor. Ve evet diğer arkadaşların dediği doğru bu işlemci kaynaklı. GPU kullanımı%95-99 iken aniden %80-90 arasında bir düşüş oluyor ve saniyelik belkide 1 saniye bile olmuyor anlık bir takılma olup geçiyor. Sürekli stabil bir şekilde ekran kartı kullanımı sabit kalmıyor bu da tek çekirdek isteyen oyunlarda oluyor. En basit çözümü grafik ayarlarını fullemek oda olmaz ise çözünürlüğü arttırdığımız zaman GPU kullanımı sabit şekilde kalıyor. Hatta YouTube dan biraz aratırsanız Ryzen 7 2700 ve RTX 2060 PUBG ve BF V testinde anlık droplar oluyor.

Hocam 2080'i besleyemez ne demek Allah aşkına. Ben bu işlemciyi 2080 ile kullanıyorum, nasıl besliyor. Piyasanın en zorlayan oyunlarını online oynuyorum. Sallıyorsunuz gerçekten.
Tek çekirdekte bir başka işlemciden daha düşük FPS alması besleyememek demek mi yani?
1080P'den bahsediyoruz.
BinseksenP'den bahsediyoruz.
FULL HD çözünürlükten bahsediyoruz.
Umarım anlatabilmişimdir.

1080P'den bahsediyoruz.
BinseksenP'den bahsediyoruz.
FULL HD çözünürlükten bahsediyoruz.
Umarım anlatabilmişimdir.
9600K ile bende ki bileşenler aynı olan arkadaşım da bu sorun yok. Ben render ve kodlama üzerinde de çalıştığım için Ryzen tercih ettim. Sadece oyun oynasam tek çekirdek performansı güçlü bir işlemci veya 2K düzeyin de bir sistem toplardım.

9600K ile bende ki bileşenler aynı olan arkadaşım da bu sorun yok. Ben render ve kodlama üzerinde de çalıştığım için Ryzen tercih ettim. Sadece oyun oynasam tek çekirdek performansı güçlü bir işlemci veya 2K düzeyin de bir sistem toplardım.
O zaman doğru tercih yapmışsın hocam 2700 render için F/P işlemcisi. 3. nesil R7'ler hem oyun hem de render için uygun hale geldi.

O zaman doğru tercih yapmışsın hocam 2700 render için F/P işlemcisi. 3. nesil R7'ler hem oyun hem de render için uygun hale geldi.
Evet ben sistemi topladıktan birkaç ay sonra çıktı 3000 serisi. Şansızlık olmuş biraz belkide biraz takip etsem çıkış tarihleri bellimiydi fikrim yok ama bu da yeterli bence her oyunda olmuyor olanlarda da ayarları yükselterek veya bazılarında belli bir FPS sabitleyince sıkıntı yaratmıyor.

Arkadaşlar ben bu kartı ve işlemciyi 1080P'de de kullandım 2K'da da kullanıyorum.
Battlefield V oyunu tamamen anormal bir oyun emin olabilirsiniz.
3800X de olsanız bence bu oyunda FPS drop yaşayacaksınız.
Hatta bu oyunda FPS drop yaşamayan olmadığını, sadece kafaya takmamak gerektiğini düşünüyorum.
BFV harici hiç bir oyunda 1080P'de de 2K'da da FPS drop olmuyor.
İşlemciyi OC yapıp 4.1'de çalıştırdığım da oldu. Bencmarklarda 2700X'in %10 üzerine çıkıp da oynadığım da oldu. Yine BFV'de drop oluyordu. Oyun problemli.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı