Ryzen 7 2700X ısınma sorunu

ugursahanlar

Decapat
Merhabalar. AMD Ryzen 2700X işlemci, MSI X470 Gaming Pro Carbon anakart ve ASUS STRIX 8 GB GTX 1070 Ti ekran kartı tabanlı bir sistemim bulunmaktadır.

Anormal bir ısınması var. Sistem boşta iken 40 50 derece yük altında iken 79 dereceyi gördüm. Bu durumdan dolayı sıvı soğutucu almaya karar verdim. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. AMD Ryzen 2700X işlemci, MSI X470 Gaming Pro Carbon anakart ve ASUS STRIX 8 GB GTX 1070 Ti ekran kartı tabanlı bir sistemim bulunmaktadır.

Anormal bir ısınması var. Sistem boşta iken 40 50 derece yük altında iken 79 dereceyi gördüm. Bu durumdan dolayı sıvı soğutucu almaya karar verdim. Önerilerinizi bekliyorum.
Şu an kullandığınız soğutucu nedir ? Kasa içi hava sirkülasyonunuz kötüyse ondan da kaynaklı olabilir.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    8,6 KB · Görüntüleme: 89
2.el 250-300 TL civarına çok kaliteli air cooler alabilirsiniz, kaliteli bir macun da kullanmanızı öneririm (nano maker gayet güzel) , eğer sıfır alacak iseniz akasa venom medusa 450TL e bulunabiliyor şuanda, high end son derece güçlü bir air cooler (ömürlük)
Ancak 2700x ile gelen soğutma aslında çok dandik değil stock kullanımda yetiyor olmalı, kasa içi hava sirkülasyonunuz düzgün olmayabilir, macun değiştirme zamanı gelmiş olabilir . . vsvs

Selamlar, termal macun yenilemesi kasa içi ve fan temizlikleri yapıldıktan sonra tekrardan denemenizi tavsiye ederim. Eğer aynı sorun devam sıvı soğutucu doğru tercih olacaktır.

Sıvı soğutma önerisi yazmışsınız pardon ben soğutucu olarak algıladım o sebeple bunu önerdim, kaliteli bir sıvı soğutmanın yarı fiyatına amiral gemisi hava soğutmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum, bütçe sorun değilse görsellik tatmini için rgb 240mm bir sıvı soğutma da elbette alınabilir

merhaba , uzun zaman olmuş sorununuz halloldu mu ? Şuan bende de aynı sıkıntı var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı