Ryzen 7 2700X Max. Sıcaklık

KaanSenol

Centipat
Merhaba arkadaşlar az önce AIDA64 ile yeni işlemcim R7 2700X'e kararlılık testi yapıyordum. İşlemcinin sitesinde Max. Sıcaklık 85°C olarak verilmiş ama ben test yaparken stok soğutucu ile 97°C gördüm. İşlemcinin kendini kapatması gerekmiyor muydu? Kendini kapatmadı ve o sıcaklıkta çalışmaya devam etti. Ben de riske atamayıp testi sonlandırdım ve sizlere danışayım dedim. Bunun sebebi nedir neden mavi ekran vermedi ve o sıcaklıkta çalışmaya devam etti?

Voltaj 1.40 civarı geziyor. Frekans 4.0 ghz ara sıra 4.1 4.2 oluyor. Fan hızı 85°C'den sonra %100 olacak şekilde ayarlı.
Termal macun stok soğutucunun altındaki termal macun işlemciyi bugün aldım.

Voltaj 1.40 civarı geziyor. Frekans 4.0 ghz ara sıra 4.1 4.2 oluyor. Fan hızı 85°C'den sonra %100 olacak şekilde ayarlı.
Termal macun stok soğutucunun altındaki termal macun işlemciyi bugün aldım.
Anakart fazla voltaj veriyor gibime geldi. Fan hızı 85'ten sonra değilde 80'den sonra olacak şekilde ayarla, ben günlük öyle kullanıyorum. Test yaparken 60'tan sonra olacak şekilde ayarlıyorum. Montajı doğru yaptıysan fiziksel bir sorun yok gibi. Ama 97 derece kabul edilebilir bir sıcaklık değil kesinlikle. Manuel OC yapmayı deneyin.

Anakartın biosunu güncellesem sorun düzelir mi acaba? Montajda bir sıkıntı gözükmüyor soğutucu tam olarak yuvaya oturmuş vaziyette.
Voltaj çok fazla o kadar voltaj vermeye gerek yok. 1,337-335 arası sabitleyin hatta sorun vermezse 1.30'a kadar düşün.
Voltajı anakart kendi veriyor ben bir şey yapmıyorum. Anakartım MSI B450 Tomahawk Max

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı