Ryzen 7 2700X nasıl overclock yapılır?

sekect

Kilopat
Kullandığım anakart ASUS X470-F Gaming modeli. İşlemci şu an 3.7Ghz'de çalışıyor. Core boost özelliğini kapattım çünkü fan çok gürültü yapıyordu. Fan devrini de çok yükseltmeden işlemciye nasıl overclock yapabilirim?

En basit şekilde zaman çarpanını yükselterek bir miktar hız aşırtma yapabilirsiniz. İlgili yeri bulduktan sonra çarpanı 37 yerine 39 yaparsanız 3900 Mhz değere muhtemelen sorunsuzca çıkabilirsiniz. Daha yüksek oranlarda istediğinizde voltaj ayarlamaya girmeniz gerek.

Çarpanla felan uğraşmayın Asus AI Suite programını indirin anakartın sitesinden dual intelligent processors 5 programı ile tek tuşa basarak 5 adımda otomatik fast tuning overclock yapabilirsiniz işlemcinize 4.2 GHz 'de. Ayrıca bu program mobo konfigrizasyonuza en uygun digi vrm ve tpu gibi arabirimler ile en doğru vrm ve cpu voltajlarını sizin için ayarlayacak ve fan expert programı ile de fanlarınızı olabilecek en sessiz ve randımanlı şekle getirecektir...
Kullandığım anakart ASUS X470-F Gaming modeli. İşlemci şu an 3.7Ghz'de çalışıyor. Core boost özelliğini kapattım çünkü fan çok gürültü yapıyordu. Fan devrini de çok yükseltmeden işlemciye nasıl overclock yapabilirim?

Çarpanla felan uğraşmayın Asus AI Suite programını indirin anakartın sitesinden dual intelligent processors 5 programı ile tek tuşa basarak 5 adımda otomatik fast tuning overclock yapabilirsiniz işlemcinize 4.2 GHz 'de. Ayrıca bu program mobo konfigrizasyonuza en uygun digi vrm ve tpu gibi arabirimler ile en doğru vrm ve cpu voltajlarını sizin için ayarlayacak ve fan expert programı ile de fanlarınızı olabilecek en sessiz ve randımanlı şekle getirecektir...
Hocam teşekkür ederim, deneyeceğim dediğiniz programı. Bu programı kullanma rehberi tarzında bir şey var mı ?

ROG STRIX X470-F GAMING Sürücüler & Araçlar | Anakart | ASUS Türkiye
Buradan işletim sisteminize uygun olan utilities-Asus Ai Suite ııı programını indirin ve kurun.
Biosa girin F5 ile Default Bios Ayarlarını seçin F10 ile kaydedin.
Tekrar Bios'a girin ve Aİ Tweaker başlığında Aİ Overclock Tuner sekmesinden D.O.C.P'yi seçin.
Hemen altına gelen yeni D.O.C.P sekmesinden ilk profili seçin.Bu belleklerinizi üzerinde yazan frekansda çalıştıracaktır.
F10-ok diyerek kaydedin pc yeniden başlasın.
Ai Suite 3 Programını açın.
1.Resimde gösterdiğim sol üst köşede ki 5 way optimizationa tıklayın.
2.Resimde start'a tıklayın yeniden başlatma için onay isteyecek ok deyin sistem yeniden başlayacak sistem açılınca ai suite devam edecek bekleyin bir geri sayım çıkacak sağ alttan continue deyin sırasıyla işlemleri yapmaya başlayacak(Tpu-Epu-Digi+-Fan Expert) ve sisteminizi overclock edecek ...
Windows 10 64 bit
Buyrun Kısaca anlatmaya çalıştım
Windows 10 64 bit
Ayrıca işlemler bittikten sonra fan expert sekmesinden işaretlediğim kısımaları cpu fan ve kasa fanları her biri için ayrı ayrı ayarlarsanız daha sessiz ve randımanlı bir fan profiliniz olur.Seçimleri yaptıktan sonra herbiri için apply seçeneği ile onaylamayı unutmayın 🙂

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    190,7 KB · Görüntüleme: 300
  • 2.jpg
    2.jpg
    183,7 KB · Görüntüleme: 297
  • 3.jpg
    3.jpg
    189,5 KB · Görüntüleme: 245
  • 4.jpg
    4.jpg
    189,3 KB · Görüntüleme: 228
  • 5.jpg
    5.jpg
    187,6 KB · Görüntüleme: 209
  • 6.jpg
    6.jpg
    190,4 KB · Görüntüleme: 254
Son düzenleme:
ROG STRIX X470-F GAMING Sürücüler & Araçlar | Anakart | ASUS Türkiye
Buradan işletim sisteminize uygun olan utilities-Asus Ai Suite ııı programını indirin ve kurun.
Biosa girin F5 ile Default Bios Ayarlarını seçin F10 ile kaydedin.
Tekrar Bios'a girin ve Aİ Tweaker başlığında Aİ Overclock Tuner sekmesinden D.O.C.P'yi seçin.
Hemen altına gelen yeni D.O.C.P sekmesinden ilk profili seçin.Bu belleklerinizi üzerinde yazan frekansda çalıştıracaktır.
F10-ok diyerek kaydedin pc yeniden başlasın.
Ai Suite 3 Programını açın.
1.Resimde gösterdiğim sol üst köşede ki 5 way optimizationa tıklayın.
2.Resimde start'a tıklayın yeniden başlatma için onay isteyecek ok deyin sistem yeniden başlayacak sistem açılınca ai suite devam edecek bekleyin bir geri sayım çıkacak sağ alttan continue deyin sırasıyla işlemleri yapmaya başlayacak(Tpu-Epu-Digi+-Fan Expert) ve sisteminizi overclock edecek ...

Buyrun Kısaca anlatmaya çalıştım

Ayrıca işlemler bittikten sonra fan expert sekmesinden işaretlediğim kısımaları cpu fan ve kasa fanları her biri için ayrı ayrı ayarlarsanız daha sessiz ve randımanlı bir fan profiliniz olur.Seçimleri yaptıktan sonra herbiri için apply seçeneği ile onaylamayı unutmayın 🙂
Çok teşekkür ederim. Şimdi deneyeceğim fakat internette gördüm Epu ayarının tikini kaldırıyor bir videoda. Ne farkı var Epu ayarının ?

Epu mu ? Tpu olabilir mi acaba ? Sanmıyorum ama anakartlarımız farklı ise program arayüzleri farklı olabilir.Eğer sizde Epu varsa tiki kaldırın ancak TPU varsa tikini kaldırmadan devam edin.Epu sisteminizin güç tasarrufunu sağlar ki overclock için tavsiye edilmez.TPU ise mümkün olan en yüksek frekans ve voltaj değerleri için sisteminizi ayarlar...
Çok teşekkür ederim. Şimdi deneyeceğim fakat internette gördüm Epu ayarının tikini kaldırıyor bir videoda. Ne farkı var Epu ayarının ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı