Ryzen 7 2700X Pin Yamulması Sonrası Yavaşlık

Geçen gün sıvı soğutucuyu takmadan önce işlemcinin macununu temizleyeyim dedim, işlemci elimden kayıp düştü, 2 tane pini kopmuştu, birkaç tanesi de yamulmuştu, önce kendim yamulanları düzelttim belki çalışır diye ama çalışmadı, daha sonra kopan pinlere lehim yapan bir yer buldum, yaptılar, bilgisayar sıkıntısız çalıştı, işlemcide ısınma problemi falan yok, BIOS'ta hata yazısı çıkmadı, ancak bilmiyorum psikolojik mi ama sanki bilgisayarda hafif bir yavaşlama var özellikle oyun oynarken oluyor bu durum. Bu sorun işlemciden kaynaklanıyor olabilir mi? Bir de işlemcide sıkıntı olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Edit:
İşlemcim Ryzen 7 2700x.

Termal macunu yenilemek için neden işlemciyi söktünüz.
Sıvı soğutucu bozuk çıkmıştı onu istanbula göndermiştim, normal stok soğutucuyu takmıştım,sıvı soğutucu geri gelince onu takacaktım, macun biraz dışa dağılmıştı etrafını da hafiften temizliyim dedim, elimden düştü, normalde montajını filan da kendim yapmıştım daha önce de yapmıştım hiç düşürmedim. Şanssızlık işte :( 1 sene filan böyle kullanıp değiştirmeyi düşünüyorum.
Puan farkı yüzde kaç? En yüksek ile ve ortalama ile.
Şuan evde değilim de eve geçince bakar söylerim.
Puan farkı yüzde kaç? En yüksek ile ve ortalama ile.
en düşük 75, en yüksek 87, benim işlemcim %79.1

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı