Ryzen 7 2700X Siyah ekran problemi

muhammetalan

Kilopat
Katılım
10 Haziran 2015
Mesajlar
113
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistem bilgilerim aşağıda yer almakta;
  • AMD Ryzen 7 2700X İşlemci
  • Sctythe Fuma 2
  • ASUS Prime B450 PLUS Anakart
  • Gskill Ripjaws 2x8 16 GB 3600Mhz RAM (Yeni Alındı)
  • Sapphire RX 5500 XT 8GB Pulse (Yeni Alındı)
  • FSP Hydro 600w 80+ Bronze PSU
  • Corsair 480GB MP510 Nvme SSD


Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle... İki seferdir yaşadığım bir problemi anlatmak istiyorum sizlere... Geçen gün video izlerken bilgisayar aniden kesildi ve siyah ekran geldi. İşletim sistemi adeta düştü yani donanımla bağlantısı kesildi gibi birşey oldu. Kapattım yeniden açtım bir problem yoktu. Bugün bir dosya kopyalama işim vardı bırakayım kopyalasın dedim birkaç saat sonra geldiğimde siyah ekran gelmişti. Fanlar dönüyor. Anakart çalışıyor fakat görüntü yok. Power tuşuna basılı tutuyorum kapatmak için power tuşu işlev görmüyor. PSU'dan kapattım açtım yine bir problem yok ama bu durum canımı sıkmaya başladı diyebilirim.

Donanım listesi yukarıda. M2 Nvme SSD kullanıyorum. HD Sentinel ile baktım sağlık durumu %98'e düşmüş. Bununla ilgili olabilir mi bilmiyorum. Power supply diyeceğim bundan da emin değilim. Ram'leri yeni aldım. İşlemciyle ilgili herhangi bir sıcaklık problemi de yok. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler...
 
Ben de aynı problemi yaşıyorum ki ekran kartı modelimiz dışında benim sistemim yaklaşık 10 yıllık :). Şöyle söyleyeyim denemediğim şey kalmadı. Son açtığım konuya gidip inceleyebilirsiniz. 2 Hafta süresince almadım bu siyah ekranı wattman üzerinden fan ayarlarını elimle ayarlayarak. 2 haftanın sonunda yine yaşamaya başladım. Ekran kartını alalı daha 3 ay oldu. Değişim deneyeceğim olmadı Nvidia ekran kartı alacağım çünkü sorun AMD'nin driverları ile alakalı.
 
Ben de aynı problemi yaşıyorum ki ekran kartı modelimiz dışında benim sistemim yaklaşık 10 yıllık :). Şöyle söyleyeyim denemediğim şey kalmadı. Son açtığım konuya gidip inceleyebilirsiniz. 2 hafta süresince almadım bu siyah ekranı WattMan üzerinden fan ayarlarını elimle ayarlayarak. 2 haftanın sonunda yine yaşamaya başladım. Ekran kartını alalı daha 3 ay oldu. Değişim deneyeceğim olmadı NVIDIA ekran kartı alacağım çünkü sorun AMD'nin driverları ile alakalı.

Merhabalar sorunu uzun zamandır yaşamıyorum bu süreçte ekran kartımı aldıktan sonra format atmamıştım onu yaptım. RAM'leri değiştirdim. Ve yeni bir Gold sertifikalı bir Power Supply kullanıyorum. Sorunu hangisinin çözdüğünden emin değilim fakat format sonrasında yaşamadım sanırım. Ve uzun zamandır da bu sorunu yaşamıyorum açıkçası.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı