Ryzen 7 2700X ve 1070Ti sistem anlık takılma-donma sorunu

ceymsjefri

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Bilgisayarımı yaklaşık olarak 3 ay önce topladım. Aldığımdan beri bilgisayarda takılmalar, donmalar gibi saçmalıklar yaşıyorum. Masaüstünde bilgisayarı bırakıp bir yarım saat gidiyorum, döndüğümde bilgisayar donmuş oluyor. Oyun oynarken bir anda reset atıyor. Bazen de hiçbir sıkıntı olmuyor sorunsuz kullanıyorum.

Ayrıca yine oyun oynarken ani FPS düşüşleri oluyor. Yani 100 FPS iken 80`e ani düşse bile bilgisayar kasıyor, sanki 20 FPS gibi.

Youtube'da vs. video izlerken videonun sesi anlık olarak mekanikleşiyor ve bir anda düzeliyor. İşlemci ve ekran kartı sıcaklıkları gayet yerinde ısınma söz konusu değil. BIOS son sürüm güncel. Sorun nereden kaynaklanıyor anlayabilmiş değilim. Yeni formatta attım düzelmiyor yine aynı. Aşağıda OCCT ile yapmış olduğum bir testin ekran de görüntüsü mevcut. Bilen varsa yardım edebilir misiniz?
  • MSI X470 PRO Carbon Gaming
  • AMD Ryzen 7 2700X
  • Gigabyte GTX 1070 Ti
  • Custom Sıvı Soğutma Sistemi
  • 16 GB Kingston HypreX RGB RAM
  • Corsair MP500 128 GB M2 SSD
  • Toshiba OCZ 256 GB SSD
  • Seagte 1 TB HDD
  • Thermaltake RGB 700 W 80+ PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
2k ve 4k da denermisiniz ?

2k ve 4k da denermisiniz ?
Malesef böyle bir şansım yok.
Bu gün sistemime yapmış olduğum bazı testlerin sonuçları şu şekilde ;
Uygulamadığım testler Aida64, Prime95 ve Cinebench R20. Aida64 testini yaklaşık 1 saat boyunca sürdü ve sıcaklık en fazla 91 derece oldu. AMD Ryzen 2700x işlemcisi için maksımum 85 derece sınırını belirlemiş.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    155 KB · Görüntüleme: 99
  • Adsız2.png
    45,9 KB · Görüntüleme: 78
  • Adsız3.png
    513,2 KB · Görüntüleme: 86
  • Adsız5.png
    170,8 KB · Görüntüleme: 95
  • Adsız6.png
    224,3 KB · Görüntüleme: 121
Son düzenleme:
Öncelikle belirteyim birebir aynı sıkıntıyı yaşıyoruz.Sistemimiz ise hemen hemen aynı.Ben 2600x işlemci ile gtx1080 kullanıyorum.Oyun oynarken takılma yaşadığınız oyun ile ilgili gpu anlık kullanım değerlerini atarmısınız? Msi afterburner ile video atarsanız daha aydınlatıcı olacaktır.

Oyunlarda takılma görüntüde yırtılma meydana gelmemesi için dikey senkronizasyonu açıp güç seçeneğini dengeli olarak seçip oynuyorum. Ama hiç bir değişim görmüyorum ara ara takılma meydana geliyor. Şuan ne yazık ki oyun oynamak için zaman bulamıyorum ama en kısa sürede oyun oynarken video çekip yükleyeceğim.
Bunun yanı sıra bahsettiğiniz MSİ Afterburner programını her oyuna girmeden açıp öyle oyun oynamaya başlıyorum sistem darboğaz yapmıyor. Fakat neden böyle bir sorun ortaya çıkıyor onuda anlamış değilim sistem de bulunan güç kaynağının hem verdiği güç fazla 750 watt sisteme hayli hayli yetiyor hatta fazla bile hemde güç verimliliği 80+Gold sertifikalı.

Benim denemediğim yöntem kalmadı.Bios güncelledim defalarca garantiye yolladım ekran kartını.Psu deseniz oda cx 600w corsair sıkıntısız.Geriye tek birşey kalıyor ryzen 2. nesil bile olsa 1080p de ekran kartını tam doyuramıyor ve ani gpu çakılmaları yaratıyor.15 güne kadar 2k 144hz monitör alacağım sisteme 2k da sıkıntı yaşarsam olduğu gibi sistemi satmayı düşünüyorum.

Hocam bende bi dönem böyle bi sorunla karşılaşmıştım. Benim seslerde mekanikleşme gibi bir sorun yoktu ama çoğu zaman oyunda aniden takılıyordu ve reslemek zorunda kalıyordum. Bir çok şey denedim ama çözümü bulamamıştım. En sonunda ram'i kontrol ettim ve tek slot olarak yanlış yere takıldığını fark ettim. Kitapçıktan kontrol edip doğru yere taktıktan sonra çok şükür bir daha böyle bir sorun yaşamadım. Belki yardımcı olabilir diye yazdım. Umarım çözülür.

Bios ayarlarından Precsion Boost Overdrive'ı enable yaparak denermisiniz. Windows güç planınız da Amd Ryzen Plan'da olsun.

Bios ayarlarından Precsion Boost Overdrive'ı enable yaparak denermisiniz. Windows güç planınız da Amd Ryzen Plan'da olsun.
Core Performans Boost ve Precision Boost Overdrive disable yapıp yaklaşık yarım saat kadar AC Odyssey oynama şansım oldu dün akşam takılma olmadı ama detaylı inceleme yapmadan kesin bir şey söyleyemem. Önümüzdeki pazartesi gününe kadar şehir dışında olacağım için bilgisayarı test etme şansım olmayacak.

msi bios ayarlarında bulamadım hangi menüden girdiniz acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…