Bende öyle düşünüyorum. İşin aslına gelecek olursak bu sistemi parçalarını tek tek kendim satın alıp kendim topladım sistemi topladığım günden bu güne kadar herhangi bir mavi ekran sorunu yada sistemi yanlış toplayıpta bilgisayarın açılmaması gibi bir durumda yaşamadım.
Fakat sistemi topladığım günden bu güne kadar farklı hata kodları gözlemledim. İlk zamanlarda 40 hata kodu anakart üzerinde görünüyordu windows güç planında windows hızlı başlatma seçeneği işaretli olduğu için bu kod çıkıyormuş. Daha sonra bu kod 24 oldu yurtdışı forum sitelerinde bu kodun sorun teşkil etmediğini yazmışlardı bende bu yüzden pek üzerinde durmadım. Daha sonra MSİ Mystic Light ile renk ayarı verdiğimde d9 hata kodu aldım ve bu hata kodu her defasında bu program çalışıyorken oluşuyordu. Sırf bu hatadan kurtulmak için bu programı hiç çalıştırmayıp bilgisayarı kullandım. En son bios güncelledikten sonra AA kodu anakart üzerinde yazmaya başladı.
Sistemimde düzgün çalışmadığını düşündüğüm bir parça varsa kesinlikle anakart derim. Ürünlerin hepsini internetten sipariş ettim anakart elime ulaştığında ürünü kontrol ettiğimde anakart wi-fi portunda herhangi bir darbe olmamasına rağmen bir yamukluk olduğunu gözlemledim (Sadece entegre yamuk duruyordu wi-fi antenlerinin takıldığı yerler saglamdı). Daha sonra anakartın alt ve üst köşesini tutup her elimle tuttuğumda anakarttan çıt diye ses geliyordu ve ses her defasında ramlerin takılacağı slotlardan çıkıyordu. Sistemin montajını yapmadan servis point ile iletişime geçtim durumu anlattım anakart göndermemi istediler bende ürünün bana ulaştığı günden bir sonraki gün teknik servise yolladım. Servis test ettiklerini sorunsuz çalıştığını yazıp ürünü bana geri gönderdiler.
Daha sonra araştırma yapınca servis point servise bozuk gelen ürünü sorunsuz diye geri gönderdiğine dair yorumları okuyunca sorunun büyük ölçüde anakart kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım. Farklı bir anakart ile sistemi test etme şansımda malesef yok.
Şimdi bu ürünün dışında bozuk gelen ürünlerde oldu mesela HDD bozuk ulaştı servise yolladım yenisi ile değişimi oldu. Sıvı soğutma aldım ürünü sisteme montajını yapmadan önce sıvı sızdırdığını gözlemledim garantiye yolladım yeni ürün gönderdiler yeni gelen üründe de aynı sorun oldu tekrardan servise yolladım para iadesi aldım.