Beyler Windows 8.1 Pro yüklemeden önce son kez Windows 10 ile oyun testi yaptım. Tabi oyun oynamaya geçmeden önce bios sıfırladım. Ramleri 3200mhz yaptım boistan. Virüs programını duraklattım. Güç seçeneği dengeli. Ekran kartı en güncel sürüm yüklendi. Bios en son sürüm ile güncellendi. Anakart MSİ x470 M7 AC ekran kartı MSİ Gaming 1070 Tİ.
Oyunda şuanda herhangi donma takılma yok. Oyun ayarlarında dikey senkronizasyon açık olarak oynadım. Test ettiğim oyun AC Odyssey. Diğer oyunlarda test edeceğim sorun olup olmadığını buraya yazacağım.
Online oyunlarda şuan da deneme yapmıyacağım internet kaynaklı takılma olabileceğinden. Battlefield 1, The Witcher 3, Tom Clancy The Division oynayıp takılma olup olmadığını kontrol edeceğim.
Online oyunlarda takılmalar devam ediyor özellikle CS-GO oynadığım süre boyunca anlık takılma çok fazla dikey senkronizasyon açık olmasına rağmen görüntüde yırtılmalar kopmalarda meydana geliyor.
Çevrimdışı oyunlarda (Battlefield 1, The Witcher 3, Tom Clancy The Division ve AC Odyssey) yaklasik olarak 20 saat oynadım ve bu süre boyunca 2 veya 3 defa takılma oldu anlık.
İşlemci ve anakartı teknik servise yolladım. Bellekleri de teknik servise göndermeyi düşünüyorum.
Yemin ediyorum bıktım artık bu durumdan.
Teknik servis işlemci de sorun olduğu için değişim yada iade kararı vermiş. Anakart halen serviste test edilmeyi bekliyor. İşlemci için para iadesi talep edeceğim yeni çıkacak olan ryzen işlemcilerden almayı düşünüyorum.