Ram olarak 3200Mhz veya üstü bu bütçeye rahatlıkla alınabilir. Bilindik markalardan alındığı sürece çok fark etmez aslında. Ram seçimini isteğinize göre yapın. Tasarım gibi kişiye özel şeyleri göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsiniz. RGB ram için
Kingston Hyperx Predator alınablir ya da
Corsair Vengeance. Ek olarak
@BrewsteR 'in attığı da güzel bir model. Bunlar beş dakikalık bir araştırma sonucu bulduklarım. Daha bilgili ve ilgili arkadaşların yardımcı olabileceğini düşünüyorum.
Ekran kartı için eğer yurt dışından getirtme imkanınız varsa
Gigabyte RTX 2070 Gaming OC 8G ya da bellek bütçesinden biraz kısıp artan parayla
Gigabyte Aorus RTX 2070 XTREME 8G alınabilir. Türkiye'den alınması gerekiyorsa
@BrewsteR 'in attığı Ventus modeli veya daha ucuz olan
Inno3d alınabilir.
PSU'yu değiştirmek isterseniz 600-650W civarı 80+ önerilen markalardan (Corsair, Thermaltake vb.) alınan bir güç kaynağı işinizi görecektir.
Monitör için konuşacak olursam eğer bahsettiğiniz model
bu ise alınabilir baktığım kadarıyla 2K TN panel olarak benzer fiyatta pek alternatifi yok. TN panel alınmaz diyemeyiz. Çok fazla rekabetçi oyunlar oynuyorsanız alınabilir. Bugünlerde iyi bir TN panel kötü bir VA panelden daha iyi iş yapabiliyor. Monitör önerilerimi şöyle sunuyorum.
2K 144Hz isteniyorsa:
Samsung LC27JG50QQMXUF
Büyük ekran istenirse 32" 2K 60Hz IPS:
Viewsonic VX3211 veya
Viewsonic VX3276
1080P 144Hz Va panel:
SamsungLC24FG73FQMXUF
1080P 144Hz Va panel düşük fiyatlı alternatif:
ViewSonic VX2458-C-mhd
1080p 240Hz:
Acer KG251QDbmiipx
Bunlar benim sunduğum bazı alternatifler. Bunlar dışında da çok fazla alternatif var. Monitör için ayrı bir konu açarak öneri isteyebilirsiniz.
(Not: Linkleri yanlış eklemiş olabilirim. Eğer yanlışsa söylerseniz düzeltirim.)