Ryzen 7 2700x ve RTX 2070 Tabanlı sistem toplama

Şöyle bir durum var bu mevcut fiyatlar epey bir şişik durumda. Özellikle Rtx 2070 ' ler almış başını gidiyor. Gerçi bütçe açısından sizin için bir sıkıntı yoksa ben size Asus Rog Strix modellerine bakmanızı öneririm. Hali hazırda Technopat'ında değerlendirmiş olduğu bir model fakat Rtx 2060 olarak var sanırım 2070 olarak test edildimi bilmiyorum ama 2060 'ın 2 k oyun deneyimi çok başarılı. Bu doğrultuda gerçekten 2070 tercihi yapıp yapmamak size kalmış. Bu kart ve modeli önermemdeki en büyük etken çok başarılı bir soğutması var. İnternette yapılan bir çok testte sıcaklığın 55-60 derecelerden yukarı çıktığını görmedim. Tabiki bunun için kasanızdaki hava sirkülasyonu çok önemli bir faktör. Kendim full tempered glass malzemeden bir kasa kullanmama rağmen kesinlikle tavsiye etmiyorum bu tarz kasaları. Sebebi olarak hava sirkülasyonları pek iyi olmuyor. NZXT nin çok güzel kasaları var özellikle beyaz olanlar bence bu markadan şaşmayın derim. Hatta sıvı soğutucularına 5 yıl garanti veriyorlar göz atmakta fayda var. Bu arada 700w+80 gold sertifikalı bir PSU yeterli olacaktır. Ryzen 3. nesil olayı ile ilgili pek birşey söyleyemiyeceğim ama 1. nesil malesef 1080p oyun performansında geride kalmıştı fakat 2. nesilde epey düzelttiler. Hali hazırda ilk 2 nesil 2k ve 4k da tatminkar değerler veriyor ve kullanıcısını memnun ediyor. Elbetteki 2. nesil çok daha iyi sonuçlar veriyor ve kullanan herkes çok memnun. Konu AMD olduğunda ister istemez bir soru işareti oluşuyor. Bu 1. nesilde kendini bayağı bir gösterdi ve hayal kırıklığı yaşadı herkes sonrasında 2. nesil ile durumu toparladılar. Şimdi ne olacak dersen yeni bir hayal kırıklığımı yoksa zaten başarılı olan bir nesili bir tık öteye taşımak mı ? bekleyip beklememek sana kalmış.

Son düzenleme:
Şöyle bir durum var bu mevcut fiyatlar epey bir şişik durumda. Özellikle Rtx 2070 ' ler almış başını gidiyor. Gerçi bütçe açısından sizin için bir sıkıntı yoksa ben size Asus Rog Strix modellerine bakmanızı öneririm. Hali hazırda Technopat'ında değerlendirmiş olduğu bir model fakat Rtx 2060 olarak var sanırım 2070 olarak test edildimi bilmiyorum ama 2060 'ın 2 k oyun deneyimi çok başarılı. Bu doğrultuda gerçekten 2070 tercihi yapıp yapmamak size kalmış. Bu kart ve modeli önermemdeki en büyük etken çok başarılı bir soğutması var. İnternette yapılan bir çok testte sıcaklığın 55-60 derecelerden yukarı çıktığını görmedim. Tabiki bunun için kasanızdaki hava sirkülasyonu çok önemli bir faktör. Kendim full tempered glass malzemeden bir kasa kullanmama rağmen kesinlikle tavsiye etmiyorum bu tarz kasaları. Sebebi olarak hava sirkülasyonları pek iyi olmuyor. NZXT nin çok güzel kasaları var özellikle beyaz olanlar bence bu markadan şaşmayın derim. Hatta sıvı soğutucularına 5 yıl garanti veriyorlar göz atmakta fayda var. Bu arada 700w+80 gold sertifikalı bir PSU yeterli olacaktır. Ryzen 3. nesil olayı ile ilgili pek birşey söyleyemiyeceğim ama 1. nesil malesef 1080p oyun performansında geride kalmıştı fakat 2. nesilde epey düzelttiler. Hali hazırda ilk 2 nesil 2k ve 4k da tatminkar değerler veriyor ve kullanıcısını memnun ediyor. Elbetteki 2. nesil çok daha iyi sonuçlar veriyor ve kullanan herkes çok memnun. Konu AMD olduğunda ister istemez bir soru işareti oluşuyor. Bu 1. nesilde kendini bayağı bir gösterdi ve hayal kırıklığı yaşadı herkes sonrasında 2. nesil ile durumu toparladılar. Şimdi ne olacak dersen yeni bir hayal kırıklığımı yoksa zaten başarılı olan bir nesili bir tık öteye taşımak mı ? bekleyip beklememek sana kalmış.

2K da 2060 ve 1660Ti ekran kartlarının performansı neredeyse aynı.

24" Monitör alacağım. Bu kıymetli bilgiler için teşekkür ederim.

Bütün bunların yanı sıra başka bir sorum daha olacak izninizle. İlk mesajımda sistemin görüntüsünü paylaşmıştım. Toplam tutardan kısmak adına performansı pek etkilemeden hangi ürünleri değiştirebilirim.

Her ne kadar X470 ankartlar daha iyi olsada kısmak için B450 bir anakart tercih edebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bütçede sıkıntı yaratmayacaksa Ryzen 3 bekleyin (7 temmuz)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
İngilizceniz varsa izleminizi tavsiye ederim

2K da 2060 ve 1660Ti ekran kartlarının performansı neredeyse aynı.
Neredeyse aynı değil. 2060 açık ara önde ve performanslı bir kart. Ayrıca 1660 2K oyun için değil 1060, 1070 ti arasında olan 1080p odaklı bir kart. 2060 1440p bf5 ultra ayarlarda 95-110 fps verirken 1660 1080p de 90 95 arası Fps veriyor. Arada dağlar kadar fark var.

Son düzenleme:
Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
Araştırmalarım sonucu 600w PSU nun yeterli olabileceğini gördüm. Sizce linkteki PSU dan verim alabilir miyim?
Cooler Master MasterWatt Lite 600W 80 Plus Aktif PFC 120mm Fanlı PSU
Bütçede sıkıntı yaratmayacaksa Ryzen 3 bekleyin (7 temmuz)
İngilizceniz varsa izleminizi tavsiye ederim

Sistemi kurmak için sabırsızlansamda acele etmemeye çalışıyorum. Ryzen 3. Nesil geldiğinde fiyat düşerse bu yönden bir kar ederim veya 3. Nesil işlemcilerin fiyatlarını göze alabilecek olur isem direkt alır geçerim diye düşünüyorum.
1080P oynayacaksanız bence kesinlikle 9600K gibi işlemci seçin. Bekleme imkanınız varsa yeni Ryzen işlemci alırsınız tekli çekirdekleri önceki nesile göre gelişmiş durumda oyun için önemli bir avantaj.
Tavsiye için teşekkür ederim fakat render ihtiyacımı Ryzen ile daha iyi karşılayabileceğimi düşünüyorum.
Kasa ve PSU olarak ne düşünğyorsunuz?
Yukarıda gelen NZXT tavsiyesine kulak astım.
Kullanacağım PSU ise fiyat performans ürünü olarak düşündüğüm bir ürün buldum. (Herhangi bir detaylı teknik bilgi ışığında bu düşünceye sahip değilim. Burada seçim yaparken gözettiğim kriterler marka, watt, ve sertifika oldu.)
PSU konusunda tavsiye almak isterim, gözettiğim kriterler dahilinde en uygun fiyatlı ürünler ilk tercihim olacaktır.
NZXT H500i Mat Siyah Temp. Cam RGB Akıllı ATX Kasa
Cooler Master MasterWatt Lite 600W 80 Plus Aktif PFC 120mm Fanlı PSU

Son düzenleme:
Güçlü ekran kartı alacağınızdan dolayı kesinlikle 3. Nesil bekleyin derim 2700X yerine gider 3600 alırsınız tekli çekirdek performansı daha iyi olacağından oyundan daha iyi verim alırsınız. Oyun olarak 2600X ile 2700X arasından neredeyse hiç fark yok 2700X render işlemcisi olmuş bildiğin.
Güç kaynağı sanki pek kaliteli değil geldi bana ancak daha iyi bilenler yorum yapabilir.
Amacınız sessiz bir kasa almaksa alacağınız linkteki uygun ancak hava akışı ortalama gibi görünüyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı