Ryzen 7 2700X ve RTX 2080 Battlefield 5 takılma sorunu

• Konuyu başlatan ksn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 3.535

ksn

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Battlefield 5 multiplayer oynarken oyun içinde anlık takılmalar yaşıyorum. Ekran kartım RTX 2080, oyun içinde RTX özelligi kapalı da olsa açık da olsa anlık takılmalar oluyor. Sizce neden kaynaklanıyor?
Sistem bilgilerim:
  • MSI X470 Gaming pro Carbon
  • MSI RTX 2080 Ekran kartı
  • Ryzen 7 2700X işlemci
  • G.SKILL 16GB 3200MHz RAM
  • Coller Master 700W PSU
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu bizzat yaşadım. Amd r5 2600 serisi işlemci kullanıyordum. İntel i5 8400 daha önceden elimde vardı. İntel işlemciyi takınca Amd ryzen gibi anlık takılma yaşamadım. Hemde i5 8400 bana 10-12 fps daha iyi performans verdi. Fakat ne zaman Amd ryzen geçsem oyunlarda anlık drop takılma yaşıyorum. Büyük ihtimal Amd ryzen oyunlarda optimizasyonu sıkıntılı.

Buna benzer bir sistem toplamayı düşünüyorum ama yeni çıkacak işlemci ve ekran kartını bekliyorum. Sorunu çözebilirseniz bize de bildirin lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 2600X, RX480, 16 GB 2133mhz (2666mhz'de OC'lu halde) kullanıyorum. Oyun SATA III üzerinden çalışan bir SSD'de yüklü öyle bir takılma yaşamadım. Arkadaşların dediği gibi HDD kaynaklı olabilir veya MP modda oynuyorsanız anlık ping çıkışları donma yaratıp FPS düşürebiliyor. Technopat'ın sistem testlerinde Recep Baltaş ve Ali Güngör de bahsetmişti bu konudan.

Sistemde SSD yok ise alın. Gerçekten faydasını göreceksiniz. Sizin gibi takılma sorunları yaşıyordum fakat SSD alıp oyunu kurunca takılma sorunum çözüldü.[/QUOTE
allahaşakına rtx 2080 ekran kartın var 15.000 tl lik diğerleri ile bu sistem 25.000 tl yapar ssd ye ne gerek var ? dedikleri gibi görev yöneticisinden ram,gpu,cpu kullanımına bak

Merhaba
Arkadaslar sorun cozuldu. BIOS guncellemesi geldi yeni guncelledim hersey yoluna girdi. Tesekkurler herkeze.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı