Ryzen 7 3700X ısınma problemi

feritkan

Hectopat
Merhaba iyi akşamlar;

Bugün dikkat ettim ASUS X570 PLUS anakart kullanıyorum ekran kartım 2080 Super ASUS STRIX modeli PUBG oynarken işlemci sıcaklığım 85, 89, 90 derece aralarında geziyordu.
Bu değerler normal mi? Oyunu 2K Full grafik de oynadım 2-3 saat boyunca işlemcinin üstünde standart kendi soğutucusu bulunmakta. Soğutucunun fanı da hızlı bir şekilde çalışıyor sistemi yanlış toplamadığımı düşünüyorum ve yardımcı olursanız sevinirim. Boşta 45 derece de oluyor Ryzen Master programından bakıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
7 3700X'in stok soğutucusu nasıldır bilmiyorum ama genelde AMD işlemcilerin stok soğutucuları yetersiz kalıyor. İyi bir işlemci soğutucusu almalısın. 90 derece yüksek bir değer bence. BIOS'da CPU ayarlarında Core Performance Boost diye bir ayar var onu disable yap. Rahatlatır işlemciyi. Ama yüksek performans istiyorsan işlemci soğutucusu şart. Kasadaki hava sirkülasyonu ve termal macun da önemli iki etken

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı