Ryzen 7 3700X kaç Volt verilmeli?

B00M

Centipat
Merhaba abiler arkadaşlar X570 MSI Gaming Pro ve 3700X var ,4.2GHz'de çalıştırmak istiyorum fakat 80-90 derecelerde geziyor. Otomatik 1.516 voltaj veriyor sıcaklık için ne yapmam gerekiyor? Kendim 1.35 yazıyorum kabul etmiyor, kafasına göre yine yükseltiyor, sıcaklık dalgalanıyor, soğutucu üstündeki prism olan.

Merhaba abiler arkadaşlar X570 MSI Gaming Pro ve 3700X var ,4.2GHz'de çalıştırmak istiyorum fakat 80-90 derecelerde geziyor. Otomatik 1.516 voltaj veriyor sıcaklık için ne yapmam gerekiyor? Kendim 1.35 yazıyorum kabul etmiyor, kafasına göre yine yükseltiyor, sıcaklık dalgalanıyor, soğutucu üstündeki prism olan.
BIOS'tan uzman modu sec. CPU ratio yazan yeri 42 yap. Altında bulunan Advanced CPU yazan yere gir PBO'yu devre dışı bırak, sonra geri cik ve altta bulunan CPU voltajı auto yerine override yap, altında auto diye bir seçenek çıkacak var ona 1.320V ver. Kayıt et cik.
Yazmayı unuttum kayıt etmeden önce, CPU featurese tıkla, AMD Cool'n'Quiet yazan yeri disabled yap.

BIOS'tan uzman modu sec. CPU ratio yazan yeri 42 yap. Altında bulunan Advanced CPU yazan yere gir PBO'yu devre dışı bırak, sonra geri cik ve altta bulunan CPU voltajı auto yerine override yap, altında auto diye bir seçenek çıkacak var ona 1.320V ver. Kayıt et cik.
Yazmayı unuttum kayıt etmeden önce, CPU featurese tıkla, AMD Cool'n'Quiet yazan yeri disabled yap.
Hocam çok güzel oldu ama ısı dalgalanması var, bunun için ne yapayım? CS'de 63-64 derece boşta 55-56, birden 62 oluyor ve geri düşüyor. Yeni aldım malzemeleri, CPU Core Boost'u kapatayım mı yoksa değer normal mi? 2560x1080'de oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@B00M Daha iyi bir soğutucu alman yapabileceğin başka şey. Prime95 ile Small FFTs testini 10 Dk yap. Kapanma olmazsa 4.3GHz'yi dene ve tekrar test yap. Testte ısınabilir korkma, dalgalanma mevzusu her Ryzen'de olan bir şey ve oyunda 64 derece çok iyi.
4.3'ü aynı voltajda mı deneyim hocam? Forumda başka konuda CPU Core Boost'u kapatınca dalgalanma kesiliyor demişler. Bunu kapatmam hız aşırtmasını engeller mi?

Direkt reset attı bilgisayarı açınca bu sefer, bir bulabilsem gerekli değeri.
Dostum 1.275V 4.2 için düşük zaten belki dedim. Silikon kaliteli gelmiştir diye, 4.1 dene olmadi. Overclock hemen olmaz deneyeceksin. Amacı en düşük V ile en iyi GHz'yi yakalamak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı