Ryzen 7 3700X Sistem Toplama

Bütçe
5500 TL - 6000 TL

B450 ler güncelleme ile 3. nesil ryzenleri destekliyorlar ama sizin alacağını model güncellenmiş olarak mı gelecek sorun orada. Mesela msi onun için max serisini çıkardı güncellenmiş ve birazda biosu arttırılmış olarak. Kendiniz toplayacaksanız kasayı güncellenmemiş bir anakartı 3700x ile açamazsınız. Açamadığınız içinde güncelleme yapamazsınız. Onu belirtmek istemiştim.

MB511 RGB versiyonunda yan kapaklar temperli camdır. RGB olmayan kırmızı fanlı modelinde pleksi bulunmaktadır. Tercih ederken MB511 RGB bakabilirsiniz.

Sistemi topladığınızda paylaşırsınız burda. Hayırlı olsun şimdiden.
Sistemi toplar toplamaz neyi, nereden, ne kadara aldığımı yazacağım inşallah. Teşekkür ederim.
Biosunu update ettireceğim aldığım yerde. Veya en kötü ihtimalle Vatan Bilgisayar' a gidip rica edeceğim. Siz Gigabyte B450 Aorus Elite anakartını önermez misiniz?

MB511 RGB versiyonunu bilmiyordum. Hemen bakacağım. Teşekkür ederim.

1 ay önce bende sistem topladım o zaman anakartları biraz araştırmıştım. B450 için gigabyte vrmlerinin çok iyi olmadığına ilişkin yazılar vardı. Ne kadar doğrudur bilemem kendim kullanmadım. O zaman ki indirimlerden tomahawk max 700 TL alınca zaten çok bakmama da gerek kalmamıştı.

Merhaba,

Ben Tomahawk ya da Tomahawk Max almanızı tavsiye ederim. Soğutma kapasitesi yüksek bu sebeple kolay ve sağlıklı overclock yapmanıza olanak sağlar, bios flashback butonu ile 3 dakikada sorunsuz bios update yaparsınız(Technopat youtube'da mevcut yöntemi). İşlemci olarak 2700x düşünmeniz fiyat/performans olarak sağlıklı olacaktır. Sebeplerim şu şekilde işlemci için;
- 3. nesil çıktığı için fiyatı düştü
- İşlemci render setup için çok çok uygun
- İyi bir soğutucu ile geliyor
- Oyun performansı oldukça tatmin edici

Kasa tarafıan geldiğimizde ben cooler master mb520 kullanıyorum, ön tarafın akrilik olması benim için problem değildi, oldukça geniş hava kanalları var ve hiç sorun çıkartmıyor, ses seviyesi rahatsız etmiyor(hemen monitör yanında kasam), 650w psu yanında geliyor, bana sorarsanız ihtiyaçlarınız için oldukça sağlıklı seçimler olur. Ssd'de iyi bir seçim yapmanızı tavsiye ederim, birkaç tane güzel tavsiye verilmiş önceki yorumlarda, performansa iyi bir etkisi olacaktır.

Son olarak alacağınız ürünlerde özellikle anakart, ekran kartı için bazı youtube kanalları mevcut. Technopat'ın çok iyi incelemeleri var ancak Hardware unboxed,Gamers Nexus gibi. bu kanallar dibine kadar inceleme yaparlar. almadan önce alacağın ürünlere bakmanı tavsiye ederim. Şimdiden güle güle kullan.

Anladım. Tavsiyenizi göz ününde bulunduracağım. Teşekkür ederim.
Öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

2700X hep aklımda aslında. Bütçemi çok rahatlatacağı kesin ama ben de almışken 3700X alayım demiştim. Ama bir yandan da 2700X in yetemeyeceği bir işlem yapacağımı da düşünmüyorum. Bu nedenle ciddi ciddi 2700X e düşmeyi gözden geçireceğim. Hem de B450 anakartın 2700X' e rahat rahat yeteceğini düşünüyorum. Aynı zamanda 3600MHz RAM' lere de ihtiyacım kalmaz.

Siz dedikten sonra "MB520" benim de ilgimi çekti. Ya "MB511 RGB" ya da "MB520" ya da "Spec Delta" alacağım. Buna sonra karar vermek istiyorum. Çünkü gerçekten de çok zorlanıyorum kasa seçiminde.

Şimdiden güle güle kullan.

İyi dileğiniz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Modart pc'nin bir incelemesi var mb520 için youtube'da. Kararına yardımcı olacaktır.

Sistemi topladığınızda paylaşırsınız burda. Hayırlı olsun şimdiden.
Bilgisayarı topladım Allah' a çok şükür. Tekrardan karar vermeme çok yardımcı olan tavsiyeleriniz için yorum yazan herkese çok teşekkür ederim.

Bilgisayarın parçalarını aşağıda belirtmiş olduğum fiyatlardan satın aldım. (Vatan bilgisayar K.D.V. indiriminden faydalandım.)
GENEL TOPLAM : 7037,22 TL

güle güle kullan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…