Gigabyte' ın kendi sitesinden baktığımda 3. nesil Ryzen işlemcileri destekliyor. Ve hatta satış sitesinde 3200 yazmasına rağmen Gigabyte' ın sitesinde 3600 MHz RAM'leri de desteklediği yazıyor. Eğer bütçem yeterse RAM'leri 3600 e çıkartabilirim fakat onların yerine SSD almak da geçiyor aklımdan. RGB merakım yok, hatta olmasa daha iyi olur.
P400A kasasına da çok baktım. Aslında onu da düşünebilirim. Sipariş verirken tam kararımı vereceğim. MB511 e kesin gözüyle bakıyordum ama yan tarafı temperli cam yerine pleksi glasstan yapılmış. Dikkat edilirse uzun süre dayanır, ama bir yerde çizilmeler olacaktır illaki. Bu nedenle sipariş aşamasında ya "Spec Delta ya" da "P400A" alacağım inşallah.
B450 ler güncelleme ile 3. nesil ryzenleri destekliyorlar ama sizin alacağını model güncellenmiş olarak mı gelecek sorun orada. Mesela msi onun için max serisini çıkardı güncellenmiş ve birazda biosu arttırılmış olarak. Kendiniz toplayacaksanız kasayı güncellenmemiş bir anakartı 3700x ile açamazsınız. Açamadığınız içinde güncelleme yapamazsınız. Onu belirtmek istemiştim.
MB511 RGB versiyonunda yan kapaklar temperli camdır. RGB olmayan kırmızı fanlı modelinde pleksi bulunmaktadır. Tercih ederken MB511 RGB bakabilirsiniz.