Darboğaz yaşamazsın, Fakat iş için kullanacaksan ve aşırı titiz bir insansan kullandığım ikiliyi öneririm, mesleğim dolayısı ile Sta4cad üzerine çalışıp teknik resim çizmekteyim, kullandığım sistem birkez olsun takılma yaşamadı. Ramlerinde bu konuda çok önemli, oyun için cl18 bile olsa yeterli olacaktır fakat iş, render ve çizime geldiğinde ramlere de para yatırman gerekliBaşlıkta belirttiğim ikililer nasıldır iyiler midir acaba? 1080p oyunlar için darboğaz gibi şeyler olur mu ve RTX3060 ve Ti modeli arasında render için ciddi farklar var mıdır?
Oyun oynadığım yok nerdeyse fakat 3D renderler alıyorum Blender olur unreal engine olur filan sistemim hazır çoktan aldım zaten ekran kartını sattım güzel bi fiyata yeni alıcam kart o yüzden sormuştumDarboğaz yaşamazsın, Fakat iş için kullanacaksan ve aşırı titiz bir insansan kullandığım ikiliyi öneririm, mesleğim dolayısı ile Sta4cad üzerine çalışıp teknik resim çizmekteyim, kullandığım sistem birkez olsun takılma yaşamadı. Ramlerinde bu konuda çok önemli, oyun için cl18 bile olsa yeterli olacaktır fakat iş, render ve çizime geldiğinde ramlere de para yatırman gerekli
Oyun oynadığım yok neredeyse fakat 3D renderler alıyorum Blender olur Unreal Engine olur falan sistemim hazır çoktan aldım zaten ekran kartını sattım güzel bir fiyata yeni alacağım kart o yüzden sormuştum.
5600x yerine, çizim, render, blender, Ansys, ERP ve diğer çözeümleme ve teknik çalışma programlarında intel i7 10*** serisi daha çok iş yapıyor. Çoklu çekirdek burada öne geçmekte, tekli çekirdek hızı düşük olup çoklu çekirdekte istenilen performansı veremeyen bir CPU iş yönünden çalışan kişiye çelme takacaktır. 3700x çözümleme ve iş yönünden şuan 5600x den daha iyi bir işlemci.Hocam yeni zen3 mimarisini öneriyorum Ryzen 5 5600X işinizi görecektir hem fiyat olarak 3700X den ucuz hem de daha performanslı.
Render için mi kullanıcaksın oyun için mi?
Oyun içinse 5600X al hem daha iyi hem daha ucuz.
Darboğaz olmaz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.