Ryzen 7 3800X İşlemciye RTX 2080 Super Mi Yoksa RX5700 XT Mi Tercih Edilmeli?

Hamza Albayrak

Centipat
Selam arkadaşlar, Ben yurt dışında yaşayacağım için orada bir sistem toplamayı düşünüyorum. Aklımdaki sistem şu şekilde;

İşlemci- Ryzen 3800X ( 3700X ile arasında 50 Euro fark var sizce değer mi? )
Anakart- MSI Gaming Edge X570
RAM- 2X8 Corsair Vengeance 3000MHz DDR4
Kasa- Cooler Master Masterbox Lite 5 (ya da MSI MAG Vampiric)
PSU- VS650
Sıvı soğutucu- Cooler Master ML240R
SSD - Crucial M.2 1 TB
Klavye- Razer BlackWidow Chroma v2(yerine önerebileceğiniz daha iyi bir klavye varsa düşünebilirim)
Mouse- Razer DeathAdder Elite(yerine önerebileceğiniz daha iyi bir mouse varsa düşünebilirim)
Kulaklık- Hyper X Cloud 2 ( Elimde mevcut)

Şimdi bütcem 2000 Euro, ekran kartı olarak aklımda MSI RTX Gaming X Trio 2080 Super(bu arada Ventus modeliyle arasındaki farkı bilen birisi söylerse sevinirim) var bu şekilde toplarsam 2000 Euro oluyor. Ancak aklıma takılan ise şu RTX 2080 800 Euro iken RX 5700xt 410 Euro. Performans olarak aralarında 10 FPS olduğunu gördüm, bu aradaki fiyatla ise şunları alabiliyorum.

MSI Optix MAG241C 24 inc 1ms 144 HZ Monitör
Elgato HD60 Pro (yayın için, ya da onun yerine yükseltmem gereken bir sistem parçası tavsiyeside verebilirsiniz)

Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar, Ben yurt dışında yaşayacağım için orada bir sistem toplamayı düşünüyorum. Aklımdaki sistem şu şekilde;

PSU- VS650
SSD - Crucial M.2 1 TB
Klavye- Razer BlackWidow Chroma v2(yerine önerebileceğiniz daha iyi bir klavye varsa düşünebilirim)
Mouse- Razer DeathAdder Elite(yerine önerebileceğiniz daha iyi bir mouse varsa düşünebilirim)

Şimdi bütcem 2000 Euro, ekran kartı olarak aklımda MSI RTX Gaming X Trio 2080 Super(bu arada Ventus modeliyle arasındaki farkı bilen birisi söylerse sevinirim) var bu şekilde toplarsam 2000 Euro oluyor. Ancak aklıma takılan ise şu RTX 2080 800 Euro iken RX 5700xt 410 Euro. Performans olarak aralarında 10 FPS olduğunu gördüm, bu aradaki fiyatla ise şunları alabiliyorum.

Elgato HD60 Pro (yayın için, ya da onun yerine yükseltmem gereken bir sistem parçası tavsiyeside verebilirsiniz)

3700X alabilirsiniz, 3800X'e o kadar para vermeye değmez.
Kasa olarak MasterBox Lite 5 tavsiye etmem. O bütçe içerisinde çok daha iyi kasalar var. MasterBox MB511 alabilirsiniz.
Ekran kartı olarak yerinizde olsam yine RTX 2080'e o kadar para vermezdim. Ventus modeliyle arada soğutma farkı var tahmin edebileceğin gibi, Trio daha iyi soğutuyor.
RX 5700 XT'nin yurt dışındaki sitelerde özel tasarımları satılmaya başladı, Sapphire marka öneririm.

PSU- VS650
SSD - Crucial M.2 1 TB

Reis ilk önce ramlerini 3200mhz ye yükselt çünkü ryzen 3000 seriisnde en az ram gereksinimi 3200mhz olarak açıklandı yani adam direk dediki ramin 3200mhz den aşşağı ise performans kaybı yaşayabilirsin bunu göz önünde bulundur 2.side oyun için yeni nesil iyidir ama 2080in çoğu modellerinde sıkıntılı deniliyor mesela pintipanda sırf bu yüzden pc yi geri tamire gönderdi bilgin olsun 5700xt de iyidir bir sorun olmaz ama onu alıcaksan seni ryzen 5 3600 bile idare eder tabi rander veya shop yapmıyacaksan

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı