İnceleme Ryzen 7 4700S sistem incelemesi

2400TL'ye bu set alınabiliyor şu anda elimde boş duran GT 1030 var alıp mini ITX sistem yapmaya değer mi sizce?

2400TL'ye bu set alınabiliyor şu anda elimde boş duran GT 1030 var alıp mini ITX sistem yapmaya değer mi sizce?

GT 1030 için özel bir sistem yapmaya gerek yok. Fakat Ryzen 7 4700s kiti 2400 TL'ye bulduysanız bayağı ucuza bulmuşsunuz demektir. Alınıp sistem yapılabilir.

Bu kitten bende satın aldım. RX570 ile kullanıyorum. Gayet güzel ve yeterli geldi benim için. Tek derdi dehşet ısınıyor ve üstündeki fan çok sesli. Fan değişimi ısıyı düşürür mü bilinmez ama kesinlikle bu fan ile kullanılmaz.

Bunu da Türkiye'nin en ucuz kasasına 10-15 yıllık 550W PSU'mla yaptım

İşlemci ısınmasına maalesef net bir çözüm yok. Soğutucu değişimi yapılabilse yapacağım ama özel bir soğutucu kullanılıyor. Özel ölçülerde baştan kesim yapılarak üretilebilirse ancak o zaman bir çözüm uygulanabiliyor. Bunun haricinde maalesef soğutucu değişimi çözümü yok.

Metal kesim alıp yaptıran biri olmuş adamın emeklerini görünce gerçekten çok şaşırdım. Böyle bir ürüne bu kadar emektense sıfırdan kasa dizerdi sanırım .
Bende 80mm to 120mm fan baskısı alıp deneyeceğim bakalım.

Birde bios güncellemelerini kesinlikle yapın. Bana gelen ilk versiyon biosluymuş. BIOS güncellemeleri ile voltaj değerleri düşürülmüş, bazı hatalar giderilmiş bu sayede soğutma daha iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…