Ryzen 7 4800H işlemci PUBG'de 100 dereceyi görüyor

453476

Megapat
Makaleler
1
RAM
16 GB
Kolay gelsin.

PUBG'de MSI Afterburner ile işlemci sıcaklığına baktığımda 100 dereceyi görüyor. Kasa pek fazla ısınmıyor, tahminimce 80-85 derece gibi. Bu neden olabilir? MSI Afterburner yanlış gösteriyor olabilir mi? İşletim sistemi Windows 11.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 4800H
  • Ekran kartı: GTX 1650 Ti
  • RAM: 16 GB

yanlış göstereceğini düşünmüyorum kullandığın programın

Arkadaşa katılıyorum. Yanlış göstereceğini pek düşünmüyorum programın. İşlemciniz o derecelerde çalışsa bile kasaya hemen etki edeceğini düşünmüyorum, belki uzun kullanım sonrası dış kasaya da etki edebilir. Ek olarak başka programlar ile de test etmenizi isterim.
HWMonitorA,IDA64 gibi programlar yardımcı olacaktır.

Yanlış göstereceğini düşünmüyorum kullandığın programın.

Arkadaşa katılıyorum. Yanlış göstereceğini pek düşünmüyorum programın. İşlemciniz o derecelerde çalışsa bile kasaya hemen etki edeceğini düşünmüyorum, belki uzun kullanım sonrası dış kasaya da etki edebilir. Ek olarak başka programlar ile de test etmenizi isterim.
Hwmonitora, ıda64 gibi programlar yardımcı olacaktır.

Dönüşleriniz için teşekkürler. Şahsen programın yanlış gösterdiğini düşünüyorum çünkü daha önceden kasanın biraz daha fazla ısındığına da gözlemlemiştim. O zaman sıcaklığa baktığımda ise 90 derecedeydi.

Yani şu an kasa o kadar fazla ısınmıyor ve üstüne üstlük 90 dereceyi aşıyor, utanmasa 110 dereceye çıkacak. Ki arada bir 110'a dahi çıktığı oluyor. Ve işlemcim, 105 dereceyi aşınca otomatik olarak kendini kapatıyor, dolayısıyla bilgisayar da kapanıyor. Yani gerçekten 100 dereceyi geçtiyse, bilgisayar kapanırdı.

Ben farklı bir programdan da deneyeceğim. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı