Ryzen 7 5700X, RTX 5060 sistemde GPU kullanımı %30'u geçmiyor

Gökdenizcnll

Decapat
Daha fazla  
RTX 5060 aldım Ryzen7 5700X işlemcim var. Her şey normaldi fakat bir süre sonra GPU kullanımı 30'u geçmemeye başladı. Yanlış ayar yaptım diye düşündüm format attım fakat sonra düzeldi. 1 maç sonra yine 30 40'a sabitlendi, artmıyor. Asla FPS düşmesi yiyorum. Sürekli PUBG oynuyorum lobide yüzde 80 oyunda uçaktan atlıyorum yüzde 50-60 yere iniyorum aniden 20-30 oluyor. 40'ı bile bazen zor görüyorum. Oyunu oynayamıyorum. 150 FPS'yi geçmiyor. Tüm forumlara yazdım hiç kimse cevap vermiyor forumlarda.

Sistemin yüksek performanstan çalıştığından emin olun. FPS sınırlayıcı (V-Sync vs.) Varsa bunları kapatın.

Hocam 3 kere konu açtım herkes aynı şeyleri söylüyor zaten ben bunları yaptım biliyorum teknoloji cahili değilim ama bazen ayarları kurcalıyorum NVIDIA App'dan ayar kurcaladım ve düzeldi 1 2 maç sonra ayarlara dokunmamama rağmen tekrar bozuldu bunu çözemiyorum şimdiye kadar 2 kere düzeldi tekrar bozuldu birisi az önce söylediğim diğeri ise NVIDIA App da yumuşak hareket modu gibi bir şey açtım bir anda 300FPS oldu sonra tekrar bozuldu.

Size teknoloji cahili iması yapan birisini göremiyorum. Yaptıklarınızı anlıyorum. Sorun ayar veya yazılım çakışması gibi görünüyor.

Kalıcı çözüm GPU'yu DDU ile temiz kurmaktır. Eğer işe yaramazsa:

PUBG'de FPS sınırlarını kaldırın ve hareket modu/optimizasyonları standart bırakın, PCI-e yuvasını ve BIOS ayarını kontrol edin bir değişiklik var mı diye. Windows oyun modu ve otomatik grafik değiştirme (Hybrid/Optimus) kapalı olsun. GPU'nun tam performans modunda çalışması lazım.

G-Sync/Freesync açıksa kapatalım, bazı oyunlarda uyumsuz çalışabiliyorlar. GPU BIOS/firmware güncellemesi yapalım.

Önerdiğim adımlar stabiliteyi arttırmalı. Aksi halde MSI Afterburner ile kullanımları takip etmeniz gerekecek.

Size teknoloji cahili iması yapan birisini göremiyorum. Yaptıklarınızı anlıyorum. Sorun ayar veya yazılım çakışması gibi görünüyor.

Kalıcı çözüm GPU'yu DDU ile temiz kurmaktır. Eğer işe yaramazsa:

PUBG'de FPS sınırlarını kaldırın ve hareket modu/optimizasyonları standart bırakın, PCI-e yuvasını ve BIOS ayarını kontrol edin bir değişiklik var mı diye. Windows oyun modu ve otomatik grafik değiştirme (Hybrid/Optimus) kapalı olsun. GPU'nun tam performans modunda çalışması lazım.

G-Sync/Freesync açıksa kapatalım, bazı oyunlarda uyumsuz çalışabiliyorlar. GPU BIOS/firmware güncellemesi yapalım.

Önerdiğim adımlar stabiliteyi arttırmalı. Aksi halde MSI Afterburner ile kullanımları takip etmeniz gerekece.

Hocam Optimus sadece laptoplarda yok mu?
Bende masaüstü sistem. Ayrıca BIOS son sürüm, Sync kapalı fakat BIOS da PCIx16 olarak ayarlayamıyorum o yüzden olabilir mi? Auto X8x8 ve X8x4X4 ayarı var sadece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı