Ryzen 7 5700x3D RTX 3070 Ti Suprim X sisteme 650 watt PSU yeterli mi?

PSU marka model yazmamışsın ki nereden bilelim?
Bence kaldırır kaldırmasına ama, iyi bir markanın ürünü ise, noname bir PSU nun başarabileceğini pek sanmıyorum.

İşlemcin ve ekran kartın yüksek güç çekiyor, bildiğim kadarıyla işlemcinin TDP si 105 watt, ekran kartının TDP si ise 290 watt. Bu işlemci ve ekran kartında OC yok ise kaldırması gerek.

PSU marka model yazmamışsın ki nereden bilelim?
Bence kaldırır kaldırmasına ama, iyi bir markanın ürünü ise, noname bir PSU nun başarabileceğini pek sanmıyorum.
X Power 650 Watt 80 Pl
İşlemcin ve ekran kartın yüksek güç çekiyor, bildiğim kadarıyla işlemcinin TDP si 105 watt, ekran kartının TDP si ise 290 watt. Bu işlemci ve ekran kartında OC yok ise kaldırması gerek.
Sıkıntı çıkar mı ya şimdi gidip alıcam oyun oynarken felan kapanma felan olursa kötü olur ya

Eğer "ya birşey olur ileride sistem güncellerim en azından PSU elimde olsun" derseniz min 750w bir PSU seçin ki ileride sorun olmasın, şimdiki durumda da aklında soru işareti kalmasın.

Eğer "ya bir şey olur ileride sistem güncellerim en azından PSU elimde olsun" dersenizmin 750W bir PSU seçin ki ileride sorun olmasın, şimdiki durumda da aklında soru işareti kalmasın.

İleriki zamanlardada yükseltmek istemiyorum şu an aklında soru işareti var ya aldığımda sorun çıkarırsa diye bir Yusuf Yusuf eder gibiyim Sıkıntı çıkarmaz diyorsanız size güvenmek istiyorum

80 Plus ibaresinin içeriği önemli, bronz mu gold mu, aktif pfc var mı, koruma sistemleri ne durumda en azından yüksek voltaj ve düşük voltaj koruması olmalı, yük altında iken anlık peak kaç watt oluyor, 650 watt sürekli verebiliyor mu vs. Bir ton soru var cevaplarını biliyor musunuz?

80 Plus ibaresinin içeriği önemli, bronz mu gold mu, aktif pfc var mı, koruma sistemleri ne durumda en azından yüksek voltaj ve düşük voltaj koruması olmalı, yük altında iken anlık peak kaç watt oluyor, 650 watt sürekli verebiliyor mu vs. Bir ton soru var cevaplarını biliyor musunuz?
Normal 80 Plus Galiba gold felan göremedim

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250123-110523.jpg
    Screenshot_20250123-110523.jpg
    71,5 KB · Görüntüleme: 26

Bütçeni bilmiyorum ama iyi bir güç kaynağı, eğer bütçen yeterse de,

Bu ikisi de sana sorun çıkartmaz.

Normal 80 Plus Galiba gold felan göremedim
Xigmatek marka PSU nun güç çıkışlarını topladım, tüm kanallardan toplam max 668w verebiliyor ki bu peak değerdir bence, standart kullanımda 12 volt işlemci kanalından 50-60w aralığında kayıp olacağı varsayımıyla - ki bu varsayımın temeli enerji verimlilik etiketi, psu nun etiketi 80plus white, yani tüm yükler altında %80 verimli - yeterli olmakla beraber forumda daha evvel ses sorunu olan ve beğenmeyen arkadaşlar da olmuş, inceleyebilirsin. Bir güç kaynağı cızırdıyorsa uzak dur.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı