Ryzen 7 5700x3D sistemde Micro stuttering mevcut

furuns

Hectopat
RAM
Corsair Vengeance RGB RT 32 GB (2x16) 3600 MHz CL16
SSD veya HDD modeli
Kingston SRNGS1000G 1TB
Ekran kartı
Sapphire RX 7900 XT Nitro+ Vapor X 11323-01-40G 32
Anakart
ASUS Tuf Gaming B550 Plus
İşlemci
AMD Ryzen 7 5700x3d
Merhaba arkadaşlar, sistemimde takılı RX 7900 XT, AMD Ryzen 7 5700x3D, Corsair Vengeance RGB RT 32 GB RAM ve 750W PSU var. Oyunlarda çok can sıkıcı anlık takılma, stutter, kekemelik hataları ile karşılaşıyorum, sorunu bir türlü çözemedim ve en sonunda konu açıyorum. Testlerde hiç sıkıntı gözükmüyor. 1080p 240Hz monitörüm var ama oyunlarda VSR açarak veya oyun içinden çözünürlük ölçeğini arttırarak ekran kartına yükleniyorum, ekran kartı %100 kullanılırken işlemci %30-45 arası kullanılıyor, herhangi bir darboğaz gözükmüyor. Sistemimde denediğim testler;
Denediğim çözümler;
  • DDU&AMD Cleanup Utility ile driver silerek temiz kurulum gerçekleştirildi.
  • Format atıldı.
  • TPM kapatıldı.
  • HPET kapatıldı.
  • Islc kuruldu.
  • Cppc, global C-state, Secure Boot ve PSS devre dışı bırakıldı.
  • Windows gereksiz hizmetleri kapatıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki sıcaklık değerleri nasıl? Aniden bir sıcaklık fırlaması oluyor mu? Montaj hatası veya bakım zamanı gelmiş olabilir.

Bütün USB aygıtlarının doğru portlara takıldığından emin ol USB 3.0 veya 3.1e takman lazım 2.0 girişine takarsan stuttering hatasına sebep açabiliyor.

Peki sıcaklık değerleri nasıl? Aniden bir sıcaklık fırlaması oluyor mu? Montaj hatası veya bakım zamanı gelmiş olabilir.

Sıcaklıklar çok iyi, bakımını temizliğini de yaptım.

Bütün USB aygıtlarının doğru portlara takıldığından emin ol USB 3.0 veya 3.1e takman lazım 2.0 girişine takarsan stuttering hatasına sebep açabiliyor.

Kontrol edip USB 3 portlarına taktım aygıtları ama sorun devam ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…