Çözüldü Ryzen 7 5700x3D RTX 3080 sistemde stuttering problemi oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Meggy

Kilopat
RAM
16GB 3200Mhz Corsair Ram
SSD veya HDD modeli
WD Blue SN750 500GB
Ekran kartı
RTX 3080
Anakart
B450M S2H
İşlemci
Ryzen 7 5700x3d
Stuttering problemi yaşıyorum. Değiştirmediğim bir tek anakart kaldı. Sizce sorun anakartta mıdır PSU'da mıdır? Kapanma sorunu yok o yüzden güç kaynağını eliyorum PSU ile alakası var mıdır? Sadece anakart olduğu yönünde düşünüp yeni anakart mı almalıyım? Alırsam hangi kartı almalıyım? 2 adet video paylaştım gözlemleyip sorunumun neden kaynaklı olduğunu paylaşırsanız çok sevinirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Forza Horizon 4 de FPS %1 ve %0.1 değerleride bu şekil 5 dakikalık test sonucu ektedir;

IMG_4664.jpeg

Konu güncel. Yardımcı olabilecek yok mu?

Son düzenleme:
Çözüm
Doğru ama bağlantıda sorun olabilir, o gözükür bende de. Monitör bozuktur demiyorum, sıkıntı varsa bağlantıda vardır veyahut dediğin gibi binadadır. Daha fazla deneme şansın oldu mu, merak ettim ben de. İlginç bir konu. S

Doğru ama bağlantıda sorun olabilir, o gözükür bende de. Monitör bozuktur demiyorum, sıkıntı varsa bağlantıda vardır veyahut dediğin gibi binadadır. Daha fazla deneme şansın oldu mu, merak ettim ben de. İlginç bir konu.

Sorun kablosuz farenin USB kısmı 2.0'a takılı olduğundan yapıyormuş. 3.0'a taktım diye düzeldi ya da mesafe yakınlaştığı için.
Kabloyu 4 gün önce aldım. Monitör de olsa sorun oyun içi çektiğim videodaki sorun sizde gözükmez yanlış mıyım?
Doğru ama bağlantıda sorun olabilir, o gözükür bende de. Monitör bozuktur demiyorum, sıkıntı varsa bağlantıda vardır veyahut dediğin gibi binadadır. Daha fazla deneme şansın oldu mu, merak ettim ben de. İlginç bir konu.

Doğru ama bağlantıda sorun olabilir, o gözükür bende de. Monitör bozuktur demiyorum, sıkıntı varsa bağlantıda vardır veyahut dediğin gibi binadadır. Daha fazla deneme şansın oldu mu, merak ettim ben de. İlginç bir konu. S

Sorun kablosuz farenin USB kısmı 2.0'a takılı olduğundan yapıyormuş. 3.0'a taktım diye düzeldi ya da mesafe yakınlaştığı için.

Çözüm
Vallahi öyle şeytanın aklına gelmez. Başka bir bilgisayarda deneyince yine fareyi taktım. Sorun devam edince binadan şüphelendim dün regülatör aldım prize bir de. Son çare yine elektrik ve monitör kalmıştı :)
Biraz araştırdım, mouse receiver'ını 2.0 veya 3.0'a takmak arasında teknik olarak bir fark yokmuş (latency vs. açısından). Sadece bazı kullanıclar 3.0'da başka receiver'lar takılıysa etkiliyor demişler ama bu kullanıcılara pek inanılmamış :) Zaten senin durumunla alakalı değil bu, yakınlık uzaklık fark etmiş olabilir sende.

Biraz araştırdım, mouse Receiver'ını 2.0 veya 3.0'a takmak arasında teknik olarak bir fark yokmuş (latency vs. açısından). Sadece bazı kullanıclar 3.0'da başka Receiver'lar takılıysa etkiliyor demişler ama bu kullanıcılara pek inanılmamış :) zaten senin durumunla alakalı değil bu, yakınlık uzaklık fark etmiş olabilir sende.

Çok da uzak değildi monitörün sağında mouse solunda kasam vardı ama arkasına takılıydı demek ki kasam engelliyor olabilir veya anakartımdan kaynaklı sorun olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı