Ryzen 7 5800X 103 derece

Evet Bios'tan bunu kapatmak dalgalanmaları düzenliyor.
Voltaj değerim dün 75W iken 4.2 Ghz de güzel sonuçlar almıştım. Tekrar aynı şeyi yapamaz mıyım? Voltaj sabitlemek gibi şeyler..
Siz önce bir varsayılan ayarlarda deneyin sonra incesini yaparız.
Asus optimal yapmıştım dün. Onu eski haline getiriyorum. Hatta komple fabrika ayarlarına dön diyorum ?
1650290765904.png

Çöp silikon işlemci dediğiniz şey ne anlamadım ?

Silikon kalitesi ne kadar iyi ise elinle belli bir frekans için daha az voltaj veriyorsun. Atıyorum iyi silikon 4.5Ghz için 1.23V ister, kötü silikon aynı hız için 1.4V ister bunun gibi.

1.30V verdiğimde bile aynı soğutucuyla 90 dereceyi görüyorum. 3300X ve 5800X bu konuda karşılaştırılamazlar. 5800X İçin elle girilen 1.35V sıcaklıkları coşturduğu için fazla.
Screenshot_1.jpg

Voltaj değerim dün 75W iken 4.2 Ghz de güzel sonuçlar almıştım. Tekrar aynı şeyi yapamaz mıyım? Voltaj sabitlemek gibi şeyler..

Asus optimal yapmıştım dün. Onu eski haline getiriyorum. Hatta komple fabrika ayarlarına dön diyorum ?Eki Görüntüle 1363784
Fabrika ayarlarına döndürüp önce bu ayarlarla bir test yapın ve sonuçları görün. Ondan sonra ayarları tek tek değiştirin.
Daha başlangıç noktanızı bilmiyorsunuz yaptığınız şey doğru mu gidiyor yanlış mı gidiyor nereden bileceksiniz?

Silikon kalitesi ne kadar iyi ise elinle belli bir frekans için daha az voltaj veriyorsun. Atıyorum iyi silikon 4.5Ghz için 1.23V ister, kötü silikon aynı hız için 1.4V ister bunun gibi.

1.4V İçin sıcaklık efsane. Aynı voltajı 5800X'e versem kasadan alevler çıkar.😃
Ben de eski testlerimde 140W ile 90 derece görmüştüm. Bu seferki sorun ne anlamadımEki Görüntüle 1363788
BIOS Sıfırlasan iyi olur bir de BIOS Güncel mi?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı