Ryzen 7 5800X ısınma problemi

İşlemci ben de otomatik olarak yüksek frekans değerlerinde fazla voltajda çalışmaya başladı. Sıcaklık değerlerini düşürmek için OC programlarıyla müdehale ederek makul değerlere çektim. Paylaştığım verileri kullanabilirsiniz.

Anladım çok teşekkür ederim.

Sıcaklık sorununu halledebildiniz mi bende almayı düşünüyorum çünkü

Merhaba herhangi bir BIOS ayarı yapmadan yazımda bahsettiğim programları kullanabilirsiniz. Benim işlemcim sistemde direkt max hızda çalıştığı için benim yazılımla ayarlama yapmam gerekti .Doğrusu üzerinden baya zaman geçti ve 1-2 kere PC formatladım artık bu yazılımlar yüklü değil ve işlemci şuan otomatik olarak hızını kendisi ayarlıyor. Bu problemi ilk zamanlarda yaşamıştım ve bu şekilde çözmüştüm. İşlemci gayet iyi fazla düşünmeden alın

Kule tipi soğutucu kullanıyorum sorun yaşamamam umarım.

Bir şey sorabilir miyim Ryzen 5 2600XDEN Ryzen 7 5800X geçince Windows normal kullanımda bir hız farklılığı oldu mu sizde bir de oyunlarda akıcılık artar deniyor doğru mu bende 2600'den 5600 geçeceğim merak ediyorumda.

4.2 ghz o işlemci için aşırı az. Sıcak olsun ama 4.8 ghz olsun.

Uzun süreler boyunca işlemci odaklı render almayacaksanız, oyun için yeterli
Windows kullanım hızında pek bir değişiklik sezmedim. Oyunlarda FPS artışı oldu. 3D Render yaptığım için render hızında artış oldu
4.2 ghz o işlemci için aşırı az. Sıcak olsun ama 4.8 ghz olsun.
İhtiyaç halinde 4.8ghz ye çıkmasını tercih ederim boşta o hıza ulaşmasına gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…