Ryzen 7 5800X ısınma problemi

Teşekkür ederim. Bu dediğin çok mantıklı çünkü dün yanımdaki arkadaşıma bu işlemci şuan OC yapılmış gibi frekanslarda çalışıyor ama ben böyle bir şey yapmadım diye söylemiştim hatta. 3.8GHz olan işlemci 4.5 Ghz den aşağı inmiyor.
Otomatik olarak CPB gibi bir şey olduğunu bilmiyordum. BİO'dan mı kapatmam lazım ?
Hocam bence kapatmayın performans düşer. Zaten oyunda 60 derece boştayken güç modundan dengeliye alırsan oyun oynarken yüksek performans.

Hocam bence kapatmayın performans düşer. Zaten oyunda 60 derece boştayken güç modundan dengeliye alırsan oyun oynarken yüksek performans.

Dengelide zaten şu an ve boşta bu değerleri veriyor. Dediğim gibi ben kendim ASUS DİP5 programı ile OC yapacağım. Bu program PC'yi stress testine sokuyor ve işlemciye en iyi OC'u kendisi yapıyor. Önceki işlemcide sıkıntı yaşamamıştım. Yani performans olarak sıkıntı yaşamam. 1-2 gün denemeler yapacağım sonucu buraya yazarım.

Dengelide zaten şu an ve boşta bu değerleri veriyor. Dediğim gibi ben kendim ASUS DİP5 programı ile OC yapacağım. Bu program PC'yi stress testine sokuyor ve işlemciye en iyi OC'u kendisi yapıyor. Önceki işlemcide sıkıntı yaşamamıştım. Yani performans olarak sıkıntı yaşamam. 1-2 gün denemeler yapacağım sonucu buraya yazarım.
Bak bu garip bende dengelide 48 dereceye kadar düşüyor. Yüksek performansa alıp 1 saat oynadıktan sonraki değerleri atabilir misiniz ?

O kullandığın programı bilmiyorum ancak en iyisi her zaman BIOS üzerinden kendin deneye deneye OC yapman. Daha sonrasında Prime 95 Small FTTs torture testi yapman.

Termal macunu sürerken abartmış olabilme ihitmalim var. Fakat o zaman 35-40 derecelere asla düşmezdi diye düşünüyorum. Şuan anlık çıkıyor ve iniyor

İlk taktığımda strees testi yaptım 10 dakika boyunca max 60 dereceyi gördü.

Bu akşam Warzone'da test edeceğim sonra ve Windows'a format atıp temiz bir kurlum yapacağım. Yine olmazsa termal macunu tekrar sürmeyi düşünüyorum.
Termal macunu abarttığınız için yüksek sıcakta çalışıyordur.
Yanlış hatırlamıyorsam fazla termal macun sürülürse tam anlamıyla ısı akışı sağlanmayabiliyor.

5 Saatlik Call Of Duty Warzone performansından sonra işlemci sıcaklığında 1 Derece değişme olmadı. Stabil olarak 60 Derece civarı çalışıyor max.70 görüyorum. Ara sıra boştayken 40 derecelere düşüyor.

Boştayken:
Açıkken boşta.PNG

Oyundakyen:

Oyunda.PNG

Yaptığınız ayarlar nedir?
Henüz BIOS'dan hiç bir ayarı değiştirmedim.
ÇÖZÜM

Arkadaşlar Ryzen7 5800X işlemciyi Asus Tuf X570 anakartıma taktığım andan itibaren işlemci max performansta çalışmaktaydı. Sıcaklık değerlerinin hem boşta hem yük altında 60-70 derece olmasından bunu anladığım gibi ASUS ve Ryzen programlarından görebilineceği üzere 1.44Volt'da 4.8 Ghz civarında çalşımaktaydı. 4.8Ghz ne kadar iyi görünse de fazla sıcaklığın parça ömrünü azalttığını herkes bilir.

Çözüm olarak ben AI Suit 3 programından yardım ASUS anakartlarda sistem için en iyi OC 'u yapıyor. TurboV Evo sekmesinde Auto Tuning'e gelip start dediğinizde işlemi başlatıyor pc bir kaç kez kapanıp açılabilir. Program 1.1 Volt gibi bir değerde işlemciyi 4.2Ghz'e ayarladı ki bu benim için gayet iyi (İşlemci Normalde 3.8Ghz)

Asus anakart kullanmayan arkadaşlar bu değerleri Ryzen Master programını kurtuduktan sonra Manuel kısmından girerek OC yapabilirler.

Veya son olarak bu değerleri BIOS'dan ayalayabilirsiniz.

Sonuç: İşlemci şuan 4.2Ghz'de 1.1Volt civarında 36Derecede çalışmakta. Aida64'de strees testinde %99-100 İşlemci kullanımında 25 Dakika boyunca 55Derece dolaylarında sıcaklık değerlerini gördüm.

Yorum yapan herkese teşekkür ediyorum. Hepiniz beni doğru kanallara yönlendirdiniz. Sepultura'ya ayrıca teşekkür ederim.

Değerler Ve Sıcaklıklar.
Çözüm.PNG

Son düzenleme:
Henüz BIOS'dan hiçbir ayarı değiştirmedim.
çözüm

Arkadaşlar Ryzen7 5800X işlemciyi ASUS TUF X570 anakartıma taktığım andan itibaren işlemci Max performansta çalışmaktaydı. Sıcaklık değerlerinin hem boşta hem yük altında 60-70 derece olmasından bunu anladığım gibi ASUS ve Ryzen programlarından görebilineceği üzere 1.44Volt'da 4.8 GHz civarında çalşımaktaydı. 4.8GHz ne kadar iyi görünse de fazla sıcaklığın parça ömrünü azalttığını herkes bilir.

Çözüm olarak ben AI suit 3 programından yardım ASUS anakartlarda sistem için en iyi OC'u yapıyor. Turbov EVO sekmesinde Auto Tuning'e gelip start dediğinizde işlemi başlatıyor PC birkaç kez kapanıp açılabilir. Program 1.1 Volt gibi bir değerde işlemciyi 4.2GHz'e ayarladı ki bu benim için gayet iyi (işlemci normalde 3.8GHz)

ASUS anakart kullanmayan arkadaşlar bu değerleri Ryzen Master programını kurtuduktan sonra manuel kısmından girerek OC yapabilirler.

Veya son olarak bu değerleri BIOS'dan ayalayabilirsiniz.

sonuç: işlemci şu an 4.2GHz'de 1.1Volt civarında 36derecede çalışmakta. AIDA64'de strees testinde %99-100 işlemci kullanımında 25 dakika boyunca 55derece dolaylarında sıcaklık değerlerini gördüm.

Yorum yapan herkese teşekkür ediyorum. Hepiniz beni doğru kanallara yönlendirdiniz. Sepultura'ya ayrıca teşekkür ederim.

değerler ve sıcaklıklar.Eki Görüntüle 799433

Merhaba bende aynı işlemciyi almak istiyorum. Ama ısınma problemlerinden biraz korktum diyebilirim. Benim de Corsair H100I GTX modeli sıvı soğutmam var. Böyle bir şey başıma geldiği zaman BIOS'tan ayarı kapatmak yerine işlemciye OC mi yapmak gerekiyor? i74790KDan bu işlemciye geçmeyi düşünüyorum. Sorununuzun çözüme kavuşmasınada sevindim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı