Henüz BIOS'dan hiçbir ayarı değiştirmedim.
çözüm
Arkadaşlar Ryzen7 5800X işlemciyi ASUS TUF X570 anakartıma taktığım andan itibaren işlemci Max performansta çalışmaktaydı. Sıcaklık değerlerinin hem boşta hem yük altında 60-70 derece olmasından bunu anladığım gibi ASUS ve Ryzen programlarından görebilineceği üzere 1.44Volt'da 4.8 GHz civarında çalşımaktaydı. 4.8GHz ne kadar iyi görünse de fazla sıcaklığın parça ömrünü azalttığını herkes bilir.
Çözüm olarak ben AI suit 3 programından yardım ASUS anakartlarda sistem için en iyi OC'u yapıyor. Turbov EVO sekmesinde Auto Tuning'e gelip start dediğinizde işlemi başlatıyor PC birkaç kez kapanıp açılabilir. Program 1.1 Volt gibi bir değerde işlemciyi 4.2GHz'e ayarladı ki bu benim için gayet iyi (işlemci normalde 3.8GHz)
ASUS anakart kullanmayan arkadaşlar bu değerleri Ryzen Master programını kurtuduktan sonra manuel kısmından girerek OC yapabilirler.
Veya son olarak bu değerleri BIOS'dan ayalayabilirsiniz.
sonuç: işlemci şu an 4.2GHz'de 1.1Volt civarında 36derecede çalışmakta. AIDA64'de strees testinde %99-100 işlemci kullanımında 25 dakika boyunca 55derece dolaylarında sıcaklık değerlerini gördüm.
Yorum yapan herkese teşekkür ediyorum. Hepiniz beni doğru kanallara yönlendirdiniz. Sepultura'ya ayrıca teşekkür ederim.
değerler ve sıcaklıklar.Eki Görüntüle 799433