erhanacikgoz1
Megapat
Daha fazla
Hocam açıklama için teşekkürler.Noctua Kule tipi Çift fanlı modeller dışındaki hava soğutmalı işlemci fanları zaten o işlemciyi Soğutmada başarılı olmaz. Ya da Sıvı soğutma mecbur. Tabi sıvı soğutma Bence 360mm kaliteli olursa 2 yılda bir bakımlarını yaparsan sorun yaşamazsın.
PCI 4.0 desteği işlemcide mevcut sistem gayet güzel Ancak şunu belirtmekte fayda var M.2 SSD'lerdeki Kopyalama yazma hızları bilgisayarın hızını etkilemez. Bilgisayarın hızı IOPS değerleri ile ölçülür. Ancak Teorik değerlerdeki Yüzdeler Gerçek dünya testlerinde %100 çıkmaz Hatta gözünüzle gördüğünüz hız %desi çok düşüktür. En basiti 50k IOPS olan bir disk ile 1 milyon IOPS olan bir disk arasında Gözünüzle göreceğiniz fark Max 3-4 saniyedir. Bilgisayarın açılış süresi oyunların açılış süresi ya da oyunlardaki arayüz geçiş hızları vs gibi o yüzden Render gibi 3D modelleme ile uğraşmıyorsanız. Sadece oyun ve internet amaçlıysa O kadar güçlü SSD almanıza gerek yok. Tabi tercih sizin. RAM'lerde ise MHz büyüdükçe CL değerini sabit tutmaya özen gösterirseniz inanılmaz hızlara ulaşabilirsiniz. Tabi direk O şekilde gelmiyor bu değerleri el ile kendiniz sisteminize göre vererek en stabil değerleri bulmanız gerekiyor her sistemde farklıdır çünkü.
970 ekran kartı zamanında çok kaliteliydi ve hala kalitesini sürdürmekte ancak kullandığınız işlemciye baktığımızda 970 aşırı düşük kalacaktır yanında tabii bunun size etkisi Ekran kartının limitleri kadar olacaktır. Bütün oyunlarda ekran kartını sürekli %99 seviyelerinde çalışacaktır.
İleride RTX 3090 SLI bile kullansanız o işlemciyle sorun yaşamazsınız.
Hocam açıklama için teşekkürler.
Bakımla uğraşmak istemiyorum açıkçası koyacağım kasayı 10 sene bakmayacağım bir fanları temizlerim o kadar.
Sıvı sogutmalarda bakım şartmı yanı bir de bakımdan kasıt nedir ne yapmak lazım su falan mı koyacaz?
Evet çok büyük siz söyleyince birkaç modeli inceledim de hepsi de çok büyük ve ağır olacak.
Sıvı soğutma çok daha mantıklı olacak. Ancak ömürleri ve bakımları hakkında pek bilgi bulamadım açıkçası. Bazıları kapalı devre
Kasayı şununla değiştirdim
XPG Invader Tempered Glass RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
Soğutucu olarak da
Corsair iCUE H100I Elite Capellix RGB 240 mm Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
Tercih ettim tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Ürüne baktım güzel fakat LED işin içine girecekse en azından her yeri renkli yapayım dedim.
Kasayı da değiştirdim. Uyumlu olacak sekıl de üst tarafa monte edebileceğim soğutucuyu. Eski soğutucuda kaldım maalesef çünkü kasaya uyum sağlayabilecek ve RGP yazılım desteğiyle beraber
Bir adet daha fan ekledim kasa arkası için ayrıca hepsi de Corsair oldugu için yazılım desteği de mevcut olacak.
Ürünleri tek bir yerden sipariş verip montajı yaptıracağım için ayrı ayrı almakta istemedim.
İnşallah yanlış bir iş yapmamışımdır. Kendim herhalde bunları toplayamam. Özellikle RGPler falan nereye takılıyor hiç bilmiyorum.
İşlemci
AMD Ryzen 7 5800X 3.80 GHz 8 Çekirdek 36MB AM4 7nm İşlemci
1 Adet 4607.09TL
Anakart
MSI MAG B550 Tomahawk 5100MHz(OC) RGB M.2 AM4 ATX Anakart
1 Adet 1899.84TL
Bellek
G.Skill 32 GB(2x16) Trident Z Neo 4000MHz CL18 DDR4 RAM (F4-4000C18D-32GTZN)
1 Adet 2889.71TL
SSD Disk
Samsung 2TB 980 Pro NVMe Okuma 7000 MB-Yazma 5100 MB M.2 SSD (MZ-V8P2T0BW)
1 Adet 4119.75TL
Kasa
Corsair iCUE 465X Tempered Glass RGB Siyah USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
1 Adet 1272.43TL
Güç Kaynağı
Cooler Master 850W MWE V2 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
1 Adet 1459.3TL
İşlemci Soğutucu
Corsair iCUE H100I Elite Capellix RGB 240 mm Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
1 Adet 1666.25TL
Kasa Aksesuarları - Fan
Corsair iCUE QL120 RGB 120mm Fan
1 Adet 355.52TL
Montaj
PC Toplama Montaj ve Test Hizmeti
1 Adet 78.35TL
Canavar ayrıntılı link:
E1GEKZYL kodlu Özel Toplama Bilgisayar
Sinerji Bilgisayar PC Toplama Sihirbazı ile oluşturuldu. Siz de bu konfigürasyonu özelleştirip yeniden paylaşabilirsiniz.www.sinerji.gen.tr
Üstadım çok iyisin teşekkür ederim yanlış anlaşılacak hiçbir durum yok elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorsun minnettarım.
RAM konusu o kadar çok kafamı bulandırdı ki. Aslında aldıgım bu makineyı tek tuşla o.c yapıp yine mümkünse ufak bir ayarla da RAM'leride o.c yapıp çok kastırmadan, bırakmayı düşünüyordum aslında.
O.c Den çok anlamadıgım ve bu makineyi yakmamak istediğim için. Yazılım üzerinden Boost edecektim. İşlemci tarafı az çok belli de RAM konusunda belki yapamam diye 4000 MHz seçmiştim. ANcak teknik detayları bilmediğimden 3600'lük alıp onumu arttırsam kafadan 4000 mi alsam diye gittim geldim. Yani tam üstüne bastın. Madem stabilite sorun olacak 3600 lüğe çeviriyorum.
Gelelim yazılım konusuna daha dün muhabbetını yaptık forum da.
Şu anki makineda ASUS H97 m-pulus var. Ben asusa hayrandım şu zamana kadar. Hatta bunuda ASUS toplamayı falan planlamıştım. Ancak şimdiki eski makinemın yazılımını kurup bir bakayım dedim. Bir de ne göreyim. AI Suite 3 yazılımı yok olmus. Eski sürümler içerisinden bulup yine kurdum. Ancak program çalışmayıp saçma sapan bir hata veriyor ve açılmıyor. Halbukı daha 1 2 yıl önce çalışıyordu. ne yaptım ne ettiysem asla çalıştıramadım. Şu an benim ana kartın ayarlarına bakacagım hiçbir yazılım mevcut değil.
Haliyle aşırı sinirlendim bu mu ASUS dedim. ASUS son zamanlarda biraz düşüşte gibi geldi bana yazılım konusunda. MSI da daha sekme görmedim. Nereye girsen baksan paso MSI yazılımları uçuşuyor. Sade ve basit gibi hissetirdi. YouTube'da bir şey arıyorsun bakıyorum MSI yazılımı.
Öyle olunca dedim bu sefer MSI geçiyorum.
Yine bu konuda benden çok daha bilgilisiniz muhtemelen. Hala değiştirme şansım var ancak açıkçası asusa ikna olabilmem çok zor görünüyor.
Bu da konuştugumuz sayfa
ASUS Fan Suite 3 Yeni Anakartlarda yok mu?
ASUS daha önceki nesil anakartlarında bu programı özelliklerde övgüyle bahsederken yeni anakartlarda göremiyoruz. Destek kısmına girip işletim sistemini seçsek bile ASUS Suite programını göremiyoruz ama halbuki 3-4 sene önceki anakartlarda sorunsuz tüm işletim sistemlerinde bu program var. Ben...www.technopat.net