Ryzen 7 5800X, RTX 3070 İle darboğaz yapar mı?

Deniz_Ali

Decapat
Makaleler
3
Merhaba, geçen aylarda R5 3600 ile RTX 3070 bir PC aldım GameGaraj'dan 11.500TL'ye. Fakat şöyle bir sorunum var 144Hz kullanıyorum ve galiba sorun darboğaz, 110FPS'e kadar düştüğünü görüyorum, (150-160 alıyor akışta) Şimdi işlemci değiştireceğim. Sizce Ryzen 5 5800X Valorant'ta 240FPS üstü alır mı 1080P'de?

Ryzen 9 5900X alacaktım fakat oyun performansı hakkında fazla bir farkı olmadığını söylediler, yazılım anlamında da zaten Ryzen 5 3600 bile yetiyorken Ryzen 9 5900X'e gerek yok diye düşündüm. Önerilerinizi bekliyorum dediğim gibi 240FPS'i geçmesi önemli uzun vadede. İnternette incelemelerine baktımmı 400FPS üstü alıyorlar fakat benim izlediğimde 5 ay önce 180 alıyor ben 150. Bu acaba Valorant'ın optimizasyonundan mı kaynaklı? Bir türlü anlam veremedim.

1080P de yapar. 2K da minimum da olsa yapabilir. 4K da yapmaz. Valorant şu ara acayip derecede optimize olarak çökmüş vaziyette. Rekabetçi oyunlarda o sistemim 300FPS rahat bir şekilde görebilir.

Darboğaz yapmayacaktır.
Ayrıca en az 2K çözünürlükte bir monitör almalısınız hocam.
Hocam açıkcası , 3000TL'ye 2K 144HZ 27 inç 1ms gtm olmayan monitör bulabilsem kesinlikle düşünmeden alırım. Ama bulamıyorum. Öneriniz varsa çok sevinirim ayrı konu açtım ama nafile
1080P de yapar. 2K da minimum da olsa yapabilir. 4K da yapmaz. Valorant şu ara acayip derecede optimize olarak çökmüş vaziyette. Rekabetçi oyunlarda o sistemim 300FPS rahat bir şekilde görebilir.
Haklısınız hocam, bilgisiyarı ilk aldığımda düşüktü ama yine 200'ü görüyordu. Şimdi nasıl darboğaz ve optimizasyon çöplüğü varsa 90'a düşür deatmatchte çok yoğun sahnelerde.
Ryzen 7 5800x yapar mı darboğaz ?

FPS Oyunu olarak genellikle valorant oynuyorum. 5800X dediğiniz kadar güçlü bir işlemciyse bencede darboğaz yapmaz.
Rekabetçi oyunlarda zaten ekran kartı kullanımınız az olacak. Ama işlemci kullanımı da fazla artmayacağı için darboğaz bence de olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı