Ryzen 7 5800x3D alınır mı?

burak glr

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 2. SSD takmak için MPG b 550 gmaing Plus AM4 soket anakart aldım şimdi işlemci değiştirmek istiyorum darboğaz yiyorum genelde oyun oynuyorum. Araştırmalarıma göre Ryzen 7 5800X 3D alacağım gibi duruyor. Tabii şu an işlemci bulunmuyor 2. elde buldum yanında liqiud ML240L V2 RGB sıvı soğutucu da var sizce yeterli olur mu? Ve 1 aya ekran kartı da değiştirmeyi düşünüyorum 4070 Ti veya 4070 Ti Super gibi uyumlu olur mu yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Not: ( Türkçe katiliyim takılmayın ) :D

Saçma olmuş yaptığınız. Eğer ki anakart iade hakkınız varsa. B650 bir anakart 7500f-7600 işlemci oyun kısmında 5800x3d den daha performanlı çalışacak ve daha güncel bir sistem olacak. Bunlara ek sadece ram masrafınız olur gaming gecelerinde 3.5-4k ya 16*2 ram alırsınız. Kafanız 4 sene rahat olur.

5800x3d'yi kac paraya buldunuz? 0'i zaten yok, ikinci el urunler de ederinin cok uzerine satiliyor haberiniz olsun. Islemci+anakart maliyetiniz toplamda kac oluyor soyleyebilir misiniz?

5800x3D'yi kac paraya buldunuz? 0'i zaten yok, ikinci el urunler de ederinin cok uzerine satiliyor haberiniz olsun. Islemci+anakart maliyetiniz toplamda kac oluyor soyleyebilir misiniz?

11.000 TL'ye bırakıyor. Bulunmadığından eski fiyatını araştırmadım açıkçası şu an 20000 küsurler yazıyordu sanırım.

Saçma olmuş yaptığınız. Eğer ki anakart iade hakkınız varsa. B650 bir anakart 7500F-7600 işlemci oyun kısmında 5800x3Dden daha performanlı çalışacak ve daha güncel bir sistem olacak. Bunlara ek sadece RAM masrafınız olur Gaming gecelerinde 3.5-4K ya 16*2 RAM alırsınız. Kafanız 4 sene rahat olur.

4 veya 5 ay oldu alalı bu aralar çok darboğaz yediğimden değiştirme gereği duydum AM4 soket olduğundan mecburen o klasmanda işlemci bakmak durumundayım yoksa her şeyi değiştirmek gerekiyor sanırım (çok da bilgim yok açıkçası sadece araştırmalarım üzerinden konuşuyorum).

5700x3D ve 2K monitör ile kombinlersen güzel olur.

Evet monitör + ekran kartı alacağım işlemciye ek olarak ama biraz beklemek durumundayım o konular için :)

Günümüzde 5700x3D daha mantıklı. Daha kolay soğur ve daha ucuz.

Araştırmlarımda 5800X 3D oyun performansında daha iyi gördüğümden onu tercih ettim daha üstü var mı bilmiyorum ben göremedim (AM4 soket için diyorum tabii )

Son düzenleyen: Moderatör:
11.000 TL'ye bırakıyor. Bulunmadığından eski fiyatını araştırmadım açıkçası şu an 20000 küsürler yazıyordu sanırım.
Sakın, 7500f+b650 anakart alın. Muhtemelen sizin şu anki işlemci+anakart maliyetinizden az olur. Üstüne de ram alın, platform atlamış olursunuz.

Stoklarda kalmayan işlemcilere perakendeciler de ikinci el ürün satanlar da çok fazla kar koyuyor. Şu an ederi 20k'lar değil, 17k'ya 7800x3d var zaten.

Sakın, 7500F+B650 anakart alın. Muhtemelen sizin şu anki işlemci+anakart maliyetinizden az olur. Üstüne de RAM alın, platform atlamış olursunuz.

Stoklarda kalmayan işlemcilere perakendeciler de ikinci el ürün satanlar da çok fazla kar koyuyor. Şu an ederi 20K'lar değil, 17K'ya 7800x3D var zaten.

Gerçekten doğru söylüyorsun ama o kadar bütçem yok maalesef işlemci için beni 1 2 yıl güzel götürsün toparlanınca mesela AM5 sokete geçiş yapmayı bende istiyorum şu an beni 5800X 3D götürür ise 11.000 TL'ye alabilirim diye düşünüyorum.

Gerçekten doğru söylüyorsun ama o kadar bütçem yok maalesef işlemci için beni 1 2 yıl güzel götürsün toparlanınca mesela AM5 sokete geçiş yapmayı bende istiyorum şu an beni 5800X 3D götürür ise 11.000 TL'ye alabilirim diye düşünüyorum.

Hocam su an islemci+anakart sana kaca mal oluyor? Bir soyleyebilir misin?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı