emin.0016
Hectopat
Daha fazla
5800x3D çok ısınan bir işlemci, kule tipiyle kurtaramazsın. O kadar yükte kullanacaksan sıvı soğutma şart. Onu 2. elden satip bir tane kasana uyan güzel bir sıvı soğutucu al. Sıcaklıklar o yüzden. Bende de öyleydi, 5800x3D'yi ilk tecrübe edenlerdenim ciddi anlamda ısınıyor. Ha dersen almam, delid yapabilirsin. Meşakkatli iştir bil ama.
BIOS için dediğim gibi beta sürümden dolayı olabilir.
Ekleme: Pinler düzgün dediğin için bu kadar kesin konuşuyorum.
5800x3D çok ısınan bir işlemci, kule tipiyle kurtaramazsın. O kadar yükte kullanacaksan sıvı soğutma şart. Onu 2. elden satip bir tane kasana uyan güzel bir sıvı soğutucu al. Sıcaklıklar o yüzden. Bende de öyleydi, 5800x3D'yi ilk tecrübe edenlerdenim ciddi anlamda ısınıyor. Ha dersen almam, delid yapabilirsin. Meşakkatli iştir bil ama.
BIOS için dediğim gibi beta sürümden dolayı olabilir.
Ekleme: Pinler düzgün dediğin için bu kadar kesin konuşuyorum.
voltaj oynamalarına kağıt üstünde kapalı 5800x3D fakat yapan var. Bence uğraşıp kapatma, gerek yok. Fps kısıtlasan kâfi.Pinlerden eminim sağlam geldi tanıdığım bilgisayarcı var o hep yapıyor sorunsuz yaptı hangi sıvı soğutucuyu almalıyım?
Undervolt 5 10 derece düşürme şansım yok mu?
Bence hiç uğraşma direkt CPB kapat. Soğutucu alınca açarsın.Undervolt 5 10 derece düşürme şansım yok mu?
Bence hiç uğraşma direkt CPB kapat. Soğutucu alınca açarsın.
Advannced CPU Settings üzerinden Core Performans Boost seçenği. Bu seçenek kapalı durumda işlemci stok yani base hıza kadar sınırlandırılır. Yani Turbo boost kapatır. İşlemcin ekran kartı için aşırı güçlü olduğundan her hangi bir darboğaz oluşturmaz. Kaybedeceğin FPS seni çokta etkilemez.Ne işe yarıyor ve nereden nasıl kapatabilirim?
Advannced CPU settings üzerinden Core performans Boost seçenği. Bu seçenek kapalı durumda işlemci stok yani base hıza kadar sınırlandırılır. Yani Turbo Boost kapatır.
Voltaj oynamalarına kağıt üstünde kapalı 5800x3D fakat yapan var. Bence uğraşıp kapatma, gerek yok. FPS kısıtlasan kâfi.
Kasan ölçü olarak 280'lik destekliyorsa Artics modellerinden birini seçebilirsin. Ayrı bir konu açarsan F/P olarak sana yardımcı olacaklardır.
İşlemci takılmadan pinlere kendi gözünle bakıp emin olduysan sorun yok.
Ryzen 5000 serisi için 5600/5600X üstünde standart kule tipi soğutucuların tam yükte makul dereceler sunması mantık dışıdır. Kaynak belirtin, ne söylendiğine bakalım.Diğer konularda kule tipi soğutucunun yeterli olacağı söyleniyor bu forumda açılmış o konular o Ryzen 7 5800x3D için kule tipi soğutucu yeterli olur demiş çoğu insan.
Şimdiki kule tipi soğutucular eskiye göre kalitesiz, eskiden bilindik markaların soğutucuları bu fiyatlara alırdık ve memnun olurduk genelde. İnsanlar bu konuda uyarılmalı. Yine yeni olan ama güzel iş çıkaran soğutucular var tabi, iyi araştırmak gerek. Ayrıca @Wheetau mesajın neyini beğenmedin. Alt tarafı link paylaştım.Diğer konularda kule tipi soğutucunun yeterli olacağı söyleniyor bu forumda açılmış o konular o Ryzen 7 5800x3D için kule tipi soğutucu yeterli olur demiş çoğu insan.
O işlemciyi forumda belki ilk ben deneyimledim ve halada kullanıyorum. FPS kısıtlarsan şu anlık idareten kullanabilirsin ama yükte kule tipiyle işin içinden çıkamazsın.
@alihanvardertyok'de hatrı sayılır bu işlerden anlayan arkadaşlarımızdan birtanesi.
Onu dinlemen iyi olacaktır.
Advannced CPU settings üzerinden Core performans Boost seçenği. Bu seçenek kapalı durumda işlemci stok yani base hıza kadar sınırlandırılır. Yani Turbo Boost kapatır. İşlemcin ekran kartı için aşırı güçlü olduğundan herhangi bir darboğaz oluşturmaz. Kaybedeceğin FPS seni çok da etkilemez.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.