Ryzen 7 7700 alınır mı?

JL1XeZ

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Kasa: Asus TUF GT301 İşlemci: Anakart: Asus Prime H610M-E D4 İşlemci: Intel Core i5-12400F Ekran Kartı: Asus TUF GeForce RTX 3070 Ti GAMING OC 8GB Ram: CORSAIR 8+8GB Vengeance LPX 3200 MHz CL16 SSD: WD SN570 500GB Blue GEN3X4 M.2 SSD 3500MB Okuma / 2300MB Yazma Psu: Asus TUF GAMING 750B 750W 80+ Bronze 135mm Fanlı Güç Kaynağı
Herkese merhaba, arkadaşlar.
Elimde çok ucuza kaptığım ASUS TUF B650 Plus anakartım var Ryzen 7 7700 alınır mı?
Ve içinden çıkan Wraith Prism yeterli olur mu?
Oyun çok nadirde olsa renderla uğraşmayı düşünüyorum.
Bu konuyla alakalı kimse konu açmamış açayım dedim.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Not: Uzun süre kullanmak istiyorum.

Elimde çok ucuza kaptığım ASUS TUF B650 Plus anakartım var Ryzen 7 7700 alınır mı?
İşlemci alınır tabii ki fiyatına göre en iyi işlemci ama stok fan yetersiz bunu alabilirsiniz

Ryzen 7 7700X ile aralarında 200TL fark var hocam.

Ryzen 7 7700X ile aralarında 200TL fark var hocam.

Bence X modelini almamalı arada neredeyse hiç fark yok ama X çok daha fazla ısınıyor sağlam sıvı soğutucular bile yetersiz gelebiliyor özellikle bu havalarda.

Hani aklımda Ryzen 5 7700 aklıma çok yattı TDP değeri düşük (eco) genel olarak oyun 7700X alırsam hem kasa değişmek zorunda kalacağım hem de sıvı soğutma parası çıkacak.

Benim fikrim Ryzen 5 7600 alıcağıma Ryzen 7 7700 alır uzun süre kullanırım fikrindeyim şahsen.

İşlemci alınır tabii ki fiyatına göre en iyi işlemci ama stok fan yetersiz bunu alabilirsiniz.

Hocam bir de hayatımda hiç AMD kullanmadım Curve Optimizer ayarı falan varmış onları yapınca stok fanla 60 dereceye kadar düşüyor diyorlar doğru mudur?
Ayrıyeten stok fana para vermek istemiyorum.

Son düzenleme:
Hani aklımda Ryzen 5 7700 aklıma çok yattı TDP değeri düşük (eco) genel olarak oyun 7700X alırsam hem kasa değişmek zorunda kalacağım hem de sıvı soğutma parası çıkacak.

Benim fikrim Ryzen 5 7600 alıcağıma Ryzen 7 7700 alır uzun süre kullanırım fikrindeyim şahsen.

Hocam bir de hayatımda hiç AMD kullanmadım Curve Optimizer ayarı falan varmış onları yapınca stok fanla 60 dereceye kadar düşüyor diyorlar doğru mudur?
Ayrıyeten stok fana para vermek istemiyorum.
7700 güçlü bir işlemci en azından kule tipi soğutucu alınması lazım.

Yanlış bilgi
1 2 yıl stok fanla idare edebilir miyim ek bir masraf çıksın istemiyorum.
İşlemcinin ömrünü kısaltırsın, 5600 için bile stok fan soğuk iklimlerde kullanılmalı, sen 7700 alıyorsun, en azından kule tipi soğutucu almalısın.

Son düzenleyen: Moderatör:
işlemcinin ömrünü kısaltırsın, 5600 için bile stok fan soğuk iklimlerde kullanılmalı, sen 7700 alıyorsun, en azından kule tipi soğutucu almalısın.

Çok teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı