Ryzen 7 7700 Mhz değerleri olması gerekenden neden daha yüksek?

  • Konuyu başlatan fiu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 85

fiu

Hectopat
Katılım
5 Eylül 2020
Mesajlar
3.060
Çözümler
6
1711924216044.png


Birşey yapmadım ama bu max değerler 5300'den neden fazla? Dün 10K gördüm çok saçma değil mi?
 
peki ilk ne zaman fark ettin ve ne zaman pik yaptığında işilemci kaç derece oluyor ana kart driverlarını güncelle istersen o kadar yükseğe fiziksel olarak çııkması mümkün değil gibi ısıdan erir benim 0,2 oc var 240 mm sıvı soğutmayla 5550 yi 85 derecede dengeye getirebiliyor
 
Peki ilk ne zaman fark ettin ve ne zaman pik yaptığında işilemci kaç derece oluyor anakart driverlarını güncelle istersen o kadar yükseğe fiziksel olarak çııkması mümkün değil gibi ısıdan erir benim 0,2 OC var 240 mm sıvı soğutmayla 5550'yi 85 derecede dengeye getirebiliyor.

Sıcaklıklar hiçbir zaman 70'i geçmedi ve her şey güncel. Bir ara Ryzen Master indirip Auto OC'a tıklamıştım sonrasında PC kendini resetledi ve bir daha açılmadı daha sonra BIOS pilini söküp taktım PC'yi açtım BIOS'a girip default yapıp sadece EXPO açıp devam ettim. 10k hızı görünce tekrar Ryzen Master indirdim oradan resetledim PC kilitlendi ve gene açılmadı yazdığım işlemleri tekrar edip format dahi attım şu an gördüğün üzere ve tahminimce gene 10k görürüm.
 
Yazılımsal hatadan öyle gözüküyor normalde yüksek değil. Hardwareinfo64 kullanmanı öneririm kullandıgın program yerine.
 
Yazılımsal hatadan öyle gözüküyor normalde yüksek değil. Hardwareinfo64 kullanmanı öneririm kullandığın program yerine.

HWMonitor kullanıyorum ama dediğiniz gibi programla alakalıymış Armoury Crate ve sizin dediğiniz programla denedim saçma sapan şeyler göstermiyor. :D Hwmonitör'ü yıllardır kullanırım hiç hata yapmazdı nası olduysa şaşırttı.
 

Geri
Yukarı