Ryzen 7 7700X ısınıyor

xCixBeybi

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
G.Skill Flare X5 32 GB (2x16) 5600MHz CL36
Ekran kartı
PowerColor RX 6700 XT Red Devil
Anakart
MSI MAG B650M MORTAR Wi-Fi
İşlemci
Ryzen 7 7700X
Soğutucu Cougar Aqua 360, termal macun MX4(orijinal) ve kasa MX660. soğutucuyu kasanın ön tarafına fanlar intake, borular üste gelecek şekilde montajladım ve 1.19v vererek 5.2GHz'de kullanıyorum. Test sonuçları alttaki gibi bana çok fazla geldi bu sıcaklık değerleri sizce nasıl?

FurMark: 125W 85 derece.
Prime95 small fft: 165W 97 derece.
Cinebench R23: 120W 84 derece.
OCCT large extereme: 90W 70 derece.

Soğutucu Cougar Aqua 360, termal macun MX4(orijinal) ve kasa MX660. soğutucuyu kasanın ön tarafına fanlar intake, borular üste gelecek şekilde montajladım ve 1.19v vererek 5.2GHz'de kullanıyorum. Test sonuçları alttaki gibi bana çok fazla geldi bu sıcaklık değerleri sizce nasıl?

FurMark: 125W 85 derece.
Prime95 small fft: 165W 97 derece.
Cinebench R23: 120W 84 derece.
OCCT large extereme: 90W 70 derece.

Hocam sıvı soğutma pompasının işlemciyle tam temas ettiğinden emin misiniz bir söküp tekrar monte etmenizi öneririm.

Macun sahte değil, sıcaklıkların normal. IHS kalınlığından dolayı termal iletkenlik az Zen3 serisine göre.

Daha üç gün önce yeni bi i3 12100F aldım normalde boştayken bile 82 derece ve üstüne çıkıyordu, format attıktan sonra durum düzeldi. Muhtemelen arkada trojen vari bir virüs vardı ve işlemciyi kullanıyordu. Format attıktan sonra buz gibi oldu, bi virüs testi yapmanı tavsiye ediyorum.

Hocam sıvı soğutma pompasının işlemciyle tam temas ettiğinden emin misiniz bir söküp tekrar monte etmenizi öneririm.

Bana da tam temas etmiyor gibi geliyor, vidaları tam sıkmama rağmen soğutucu blok işlemci üzerinde çok rahat hareket edebiliyor. Bir kaç kere farklı düzeyde macun sürerek test ettim sonuç hep aynı.

MX4 sahte olabilir.

Hepsiburada üzerinden Teknobiyotik satıcısından aldım, bildiğim kadarıyla resmi distribütörü.

Kasa içi fotoğraf paylaşır mısın?

Buyurun.

Dosya Ekleri

• IMG_20230422_043446.jpg
    IMG_20230422_043446.jpg
    289,3 KB · Görüntüleme: 365
Bana da tam temas etmiyor gibi geliyor, vidaları tam sıkmama rağmen soğutucu blok işlemci üzerinde çok rahat hareket edebiliyor. Birkaç kere farklı düzeyde macun sürerek test ettim sonuç hep aynı.

Hepsiburada üzerinden Teknobiyotik satıcısından aldım, bildiğim kadarıyla resmi distribütörü.

Buyurun.

Dostum yapacaklarını söyleyim. Montajın yanlış yapılmış.
1- sıvı soğutmayı yukarı takmalısın.
2- sıvı soğutmanın fanları radyatöre doğru ve kasanın dışına doğru üflemeli. Yani kısacası radyatöre bağlı fanların tam ters montaj edilmeli.
3- AMD eco modu açıp 65W yap.
4- overclock yapma. İşlemciyi sabit 5.2 GHz de kullanma.

Bunları düzeltirsen sorunun büyük ölçüde azalır. Paylaştığım videoyu izlemelisin: Video

Bir de üstteki fanlar içeri mi üflüyor dışarı mı?

Son düzenleme:
Dostum yapacaklarını söyleyim. Montajın yanlış yapılmış.
1- sıvı soğutmayı yukarı takmalısın.
2- sıvı soğutmanın fanları radyatöre doğru ve kasanın dışına doğru üflemeli. Yani kısacası radyatöre bağlı fanların tam ters montaj edilmeli.
3- AMD eco modu açıp 65W yap.
4- overclock yapma. İşlemciyi sabit 5.2 GHz de kullanma.

Bunları düzeltirsen sorunun büyük ölçüde azalır. Paylaştığım videoyu izlemelisin: Video

Bir de üstteki fanlar içeri mi üflüyor dışarı mı?

Reis radyatör kasanın üstüne sığmadığı için öne montajladım normalde bu şekilde hava boşluğu oluşuyor farkındayım fakat boruları alta da koyamıyorum boydan boya PSU koruması var.
Overclock yapmak için kule tipi yerine 360mm AIO aldım.
Üstteki fanlar egzoz olarak çalışıyor fakat bugün gün içinde üsttekileri ve arkadakini intake, radyatörünkileri egzoz olarak ayarlayıp deneyeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı